Content Publisher
Dienstverlening

Xbrl reporting tools

Xbrl is als een storm komen aanzetten voor de meeste ondernemers en ze weten niet precies wat ze ermee aanmoeten. Nu moeten ze ook nog keuzes gaan maken uit xbrl reporting tools.

Xbrl is ontwikkeld door een organisatie zonder winstoogmerk. Het is dan ook een open standaard waarvoor geen licentiekosten gelden. Alleen is xbrl enkel de taal waarmee computers communiceren. Je kunt denken aan html dit is ook een taal maar geen software of een tool op zichzelf. Bedrijven kunnen wel tools en software mee maken. Zo is er ook diverse xbrl reporting tools ontwikkeld.

Het doel van xbrl reporting tools is heel simpel. Het is bedoeld voor het rapporteren van financiële informatie over het internet. Nu zijn al diverse bedrijven verplicht tot het aanleveren van deze informatie in xbrl. Hiervoor moeten ze dus gebruik gaan maken van xbrl reporting tools. Hierbij hebben ze naturlijk wel keuzes. Er bestaan namelijk verschillende soorten xbrl reporting tools. Dit is natuurlijk ook logisch want voor html zijn er ook diverse tools. Nu zijn er al veel xbrl reporting tools beschikbaar en er zijn ook nog veel xbrl reporting tools in ontwikkeling. De vraag naar hoede xbrl reporting tools blijft dan ook toenemen naarmate de regels voor het aanleveren van rapporten veranderen.