Content Publisher
Eten en drinken

Een unieke en leerzame kaasbelevenis bij Old Amsterdam

Nederland en kaas hebben een lange en liefdevolle geschiedenis die teruggaat naar tot voor de gouden eeuw. Door honderden jaren ervaring te gebruiken om het proces van kaas maken te perfectioneren hebben de kaasboeren van Nederland groots internationaal aanzien verworven en wordt Hollandse kaas over de hele wereld geëxporteerd. Old Amsterdam wil Nederlands uitgebreide liefdesrelatie met kaas eren door middel van speciale belevenissen waar Amsterdamse kaas centraal staat. We hopen het van oorsprong ambachtelijke melkproduct als souvenir over de rest van de wereld te verspreiden en Nederlandse kaas in al haar gouden glorie tentoon te stellen.

 

 

Historisch heerlijk: kaasproeverij Amsterdam

 

Ons pand aan het warme Damrak biedt ruimte aan een groot assortiment aan kazen in souvenirverpakkingen en aan onze kaasproeverij Amsterdam, waarbij u de kans krijgt onze diverse kazen te proeven. Tijdens deze unieke proeverij zal u veel leren over het proces van kaas maken, de historie van kaas in Nederland en hoe u verschillende kazen kan onderscheiden. Ook zal u uiteraard heel veel kaas proeven, terwijl u geniet van vijgenbrood en verschillende, door een sommelier geselecteerde wijnen. Na de proeverij, die ongeveer een uur duurt, loopt u niet alleen weg met een blije buik en tevreden tong, maar ook met nieuwe kennis over en een vergrootte waardering van Nederlandse kazen.

 

 

De premium wijn- en kaasproeverij die we aanbieden is niet alleen interessant voor toeristen en doorgewinterde kaasliefhebbers, maar kan ook een leuk groepsuitje zijn voor een groep vrienden, collega’s of zelfs familie. De proeverij is geschikt voor alle leeftijden en groepen tot wel 50 personen en heeft een ontspannen sfeer. Het is een perfecte setting om te relaxen en wat te borrelen, maar de proeverij is ook erg interactief zodat de ervaring leuk en inspirerend blijft gedurende het hele uur. Als u een uur erg lang vindt en uw tijd in Amsterdam liever anders verdeelt kunt u altijd voor onze Hot, Classic, of Melt proeverij kiezen, waarbij u in een kortere tijd ook onze kazen volledig kan ervaren en andere Nederlandse lekkernijen zoals bitterballen te proeven krijgt.

 

 

 

Kaas Amsterdam als souvenir en cadeau!

 

Originele Hollandse kaas proeven in Amsterdam is vaak al een hele ervaring voor bezoekers aan de stad, maar kaas mee terug naar huis nemen om te kunnen delen met geliefden, of om simpelweg van te genieten bij het ontbijt kan ook erg waardevol zijn. Dat begrijpen we heel goed. Daarom kunt u bij al onze Old Amsterdam Cheese stores terecht voor authentieke Amsterdamse kaas die wereldwijd geëxporteerd mag worden, doordat de melk die wordt gebruikt gepasteuriseerd is en de kaas luchtdicht verpakt wordt. Ideaal als cadeau voor familie of kaasliefhebbende vrienden in het buitenland dus! Ook als u zelf niet zonder kaas kan op uw vliegvakantie kunt u onze kazen zonder problemen meenemen en genieten van een stukje Nederlands comfort op uw zonnige bestemming.

 

 

Contact

 

Bent u benieuwd naar de kazen waar Nederland bekend om heeft gestaan sinds de Gouden Eeuw of wilt u meer leren over het op de juiste manier proeven van kazen en organiseren van kaasplankjes? Bezoek ons nu in onze Cheese Store aan het Damrak, in de Damstraat of op de Bloemenmarkt! Of neem hier contact met ons op om een groepsreservering te maken voor een van onze proeverijen kaas Amsterdam.

https://oldamsterdamcheesestore.com/nl/kaasproeverij/