Hoe te spreken zonder een stuk papier te lezen

marketing handbook

De meeste mensen moeten soms in het openbaar spreken, of het nu een lezing, presentatie of diplomaverdediging is. Een presentator, docent of spreker die begraven ligt in een stuk papier, maakt meestal niet dezelfde positieve indruk als iemand die tijdens het spreken oogcontact kan houden met het publiek. Veel mensen dromen ervan een geheugen te hebben waarmee ze kunnen optreden zonder hun toevlucht te nemen tot opnames. Maar hoe bereik je dit als je niet het aangeboren talent van een redenaar hebt?

In hun bestseller, Developing Memory, beschrijven Harry Lorraine en Jerry Lucas een eenvoudige techniek voor het onthouden van spraak die je helpt te spreken zonder je toespraak te lezen. Waar bestaat het uit?

Spraak is een ketting van gedachten, en correct uitgesproken spraak is een opeenvolgende en logisch verbonden gedachteketting. Als u spreekt, is het beter om in uw eigen woorden te spreken, de volgorde aan te houden, en niet van een stuk papier te lezen of de toespraak uit het hoofd te leren.

Wanneer u zich voorbereidt op een toespraak of toespraak, moet u de associatiemethode gebruiken (de essentie is om moeilijk te onthouden concepten te presenteren in de vorm van levendige visuele beelden), evenals het sleutelwoord van elke nieuwe gedachte die u aan het publiek wilt overbrengen. Het gaat erom elke gedachte, ongeacht de complexiteit ervan, in één woord of in één zin uit te drukken, die de rol van referentiepunten voor u in uw toespraak zullen spelen.

Eerst moet u de tekst van de toespraak schrijven of afdrukken, die alle ideeën of gedachten moet weerspiegelen die u belangrijk lijkt. Lees uw toespraak hardop voor. Kies vervolgens voor elke gedachte een trefwoord dat de hele gedachte moet weerspiegelen en erop moet lijken. Schrijf daarna een lijst met opeenvolgende trefwoorden. Deze opeenvolgende reeks trefwoorden (kerngedachten) stelt u in staat uw toespraak te onthouden en te houden.

Dezelfde techniek kan worden gebruikt voor het lezen van boeken of artikelen, of tijdens het luisteren naar lezingen. Als u luistert of leest, moet u sleutelwoorden opvangen die u later herinneren aan de hoofdpunten van de lezing of toespraak. Deze methode kan ook worden toegepast bij het bestuderen van rollen, songteksten of ander gedrukt materiaal.

Zoals de auteurs opmerken: “In het begin is het erg belangrijk om gedachte voor gedachte te onthouden, en pas daarna – woord voor woord.”

“Een beroemde actrice die deze methode enige tijd heeft gebruikt om rollen uit het hoofd te leren, schreef:” Dit systeem verandert in creativiteit, een activiteit waarvan ik dacht dat het ongelooflijk eentonig en saai was! “

…..meer info kunt u hier vinden «Road to 100k Instagram Followers»!

instagram influencer marketing hub

https://marketingbook.shop/