Content-publisher

Zo wordt de financiële administratie een aangename klus

De financiële administratie: het is vaak niet een klus waar we nu bepaald echte zin in hebben. Buiten dat het tijdrovend is, vereist het doen van de salarisadministratie ook nog eens behoorlijk wat inhoudelijke kennis, die je wellicht niet hebt maar ook geen tijd en zin hebt om deze op te doen. Als je dan ook nog eens met een ingewikkelde cao van doen hebt, zoals de bouw cao zijn er best wel heel veel dingen waar je op moet letten. Misschien wel zoveel dat het eigenlijk een beter idee is om een loonbureau om een huurbureau in te huren.

 

Fouten liggen op de loer en uw werknemers willen ook graag weten waar zij aan toe zijn en op een vaste tijd het juiste salaris ontvangen, het is voor hen ook vervelend om daar steeds achteraan te moeten natuurlijk. Het zou natuurlijk wel erg prettig zijn als u daar geen omkijken naar heeft en ook toezeggingen kunt doen wanneer uw werknemers u ergens om vragen. Dat neemt voor alle partijen een hoop stress weg.

 

Wanneer u ervoor kiest om uw salarisadministratie uit te besteden, zal er gebruik worden gemaakt van salarissoftware. Dit is een goede manier om veel handmatige fouten te voorkomen en bovendien het proces eenvoudig te kunnen digitaliseren. Waar u vroeger wellicht nog liep te stuntelen met een veelvoud aan mappen, zult u nu al uw administratie digitaal kunnen aanzien en hoeft u alleen iets op papier te hebben als u dat zelf graag wilt. Dat zorgt ervoor dat u zelf heel makkelijk uw gegevens kunt inzien, maar ook uw werknemers kunnen heel eenvoudig bij hun eigen gegevens zoals hun loonstroken en jaaropgaven. Deze kunnen bovendien zeer eenvoudig worden gedownload en worden gebruikt voor de eigen administratie, indien gewenst. Zij kunnen er ook net als u voor kiezen om hun administratie volledig gedigitaliseerd te houden.

http://www.cbbs.nl