Content Publisher
Adverteren

Zo houd je een succesvolle webinar

Als je nog nooit van een online webinar hebt gehoord, dan moet je onder een steen hebben gelegen. Online webinars zijn namelijk een van de meest besproken dingen het afgelopen jaar geweest. Je kunt als ondernemer er eigenlijk niet meer zonder en we vragen ons dan ook wel af hoe we het ooit zonder hebben gedaan. Het is een ontzettend handig concept en het maakt het werkende leven een stuk makkelijker. Toch is het niet makkelijk om een hele succesvolle webinar te hebben. Om erachter te komen hoe je dat kan doen, lees je in dit artikel een aantal handige tips!

 

Kijk hoe anderen het doen, maar laat je er niet door leiden

Het is altijd goed om te kijken hoe je concurrenten het op de markt ervan af brengen. Je kunt hierdoor je eigen niveau omhoog brengen en ze zeggen het wel vaker: beter goed gejat, dan slecht bedacht. Toch moet je hier wel voorzichtig mee zijn. Als je te veel bij andere kijkt, kan het gebeuren dat je je eigen creativiteit verliest. Je kan dan alleen nog maar denken hoe zij het doen en je eigen creatieve ideeën zullen langzaamaan verdwijnen. Zorg er dus voor dat je wel een beetje oriënteert hoe andere het doen, maar behoud wel altijd uniekheid en je eigen creativiteit.

 

Zorg voor regelmatigheid

Je moet een webinar net zien als een tv-serie. Als je regelmatig en op hetzelfde moment blijft uploaden, dan zal je een volgersbase krijgen. De kijkers krijgen dan jouw webinar ook in hun routine en zullen er automatisch aan herinnerd worden dat er weer een webinar online komt. Ze zullen je webinar gaan volgen. Op die manier krijg je een vast aantal kijkers, en daar bovenop nog eens de nieuwe en extra kijkers. Dit is een van de beste tips voor een succesvolle webinar, maar in de praktijk vaak lastig om vol te houden.

 

Wil je nog meer weten over het succesvol organiseren van een webinar? Kijk dan eens op https://www.yourwebinar.nl/.