Content Publisher
Image default
Offers

Zeven redenen om een ​​vacature te weigeren

werk zoeken

Bent u veel langer op zoek naar een nieuwe plek dan u dacht, dan haasten wij ons om u gerust te stellen: dit is normaal. Volgens experts is de zoektocht naar een baan de afgelopen jaren bijna verdubbeld. De zoekterm wordt beïnvloed door veel factoren:

Uw eisen voor toekomstig werk (of ze overeenkomen met wat werkgevers gemiddeld op de markt aanbieden). Zo weten we dat de gemiddelde salarisverwachting van werkzoekenden op een cv hoger is dan het gemiddelde voorgestelde salaris bij vacatures.
Hoeveel is er in uw regio gevraagd naar uw specialiteit en hoeveel vertegenwoordigers van hetzelfde beroep zijn op zoek naar werk (met andere woorden, wat is het concurrentieniveau voor vacatures). Bekijk deze gegevens voor uw regio en in uw professionele omgeving. Wat je nodig hebt, heet de hh.index.
Komen uw kennis en vaardigheden overeen met de eisen die werkgevers stellen aan kandidaten in uw profiel (misschien is het tijd dat u iets nieuws bedenkt?).
Jouw leeftijd. Dit is helaas de realiteit. Volgens onze enquête vindt 78% van de sollicitanten van 25 tot 34 jaar een baan in minder dan drie maanden, en slechts 15% van hen heeft meer dan zes maanden nodig om een ​​baan te vinden, en 26% van de sollicitanten van 35-44 jaar is op zoek naar een baan voor meer dan zes maanden., van degenen boven de 45 – 40%.
Als uw beroep niet erg populair en schaars is (het zijn nu bijvoorbeeld IT-specialisten, sterke verkoopmanagers, vertegenwoordigers van werkende specialisten) en u bent ouder dan 34 jaar, dan zal de zoektocht waarschijnlijk niet snel zijn.

Maar dit betekent niet dat het uit wanhoop de moeite waard is om in te stemmen met welke optie dan ook. Het is natuurlijk de moeite waard om hier een belangrijke reservering te maken: het is één ding als je op zoek bent naar een nieuwe baan zonder je huidige baan op te zeggen of een geldvoorraad of parttime werk op freelance basis te hebben, en iets heel anders als je afwezig bent van werk en parttime, en de voorraad is opgedroogd.

In de tweede situatie is er geen tijd voor “grillen” – je moet gaan waar je ook wordt uitgenodigd om de leegte in je portemonnee te vullen. De onderstaande tips zijn niet voor dit kritieke geval. Ze zijn voor degenen die, niet voor de eerste keer, op dezelfde hark stappen en niet begrijpen waarom elke nieuwe baan binnen een paar maanden of zelfs weken een verlangen veroorzaakt om te stoppen en een betere optie te vinden, hoewel in eerste instantie de stemming was serieus. Hier zijn enkele typische redenen.

1. Je wordt verleid door de taart in de lucht
U reageerde “voor het geval dat” op deze gewone vacature en kwam uit nieuwsgierigheid naar het interview. Maar plotseling worden er schitterende vooruitzichten voor u onthuld: het bedrijf of de afdeling heeft grootse plannen om “de wereld over te nemen”. Nu is het salaris zo-zo en de functie gewoon, maar letterlijk over een paar maanden, hoogstens in een jaar, zullen beide groeien. U kunt een team rekruteren, er zijn interessantere strategische taken en minder routine. Vanuit dergelijke perspectieven verandert de perceptie van de vacature drastisch: de baan begint veel aantrekkelijker te lijken dan die waar je nu bent.

Denk goed na. Het is geen feit dat de werkgever vals speelt – misschien gelooft hij oprecht in zijn woorden. Maar je hebt geen garanties dat alles volgens zijn scenario verloopt. In ieder geval is het de moeite waard om de werkgever te controleren en, geleid door de regel van zeven handdrukken, iemand te zoeken die je kent die hier werkt en die je zal helpen om de situatie realistisch te bekijken. Misschien is het echt serieus de bedoeling om het bedrijf uit te breiden, de divisie uit te breiden en nieuwe markten te betreden. Of misschien heeft het bedrijf het hier pas de laatste vijf jaar over, maar het is er nog steeds.

Als dit een startup is, dan heeft het echt geluk. Het bedrijf zal goed gaan – degenen die aan de oorsprong hebben gestaan, hebben de kans om topmanagers te worden van een gaaf project. Maar het zal niet werken – u begrijpt het. Er is een statistiek: minder dan 10% van de startups overleeft.

2. U gaat akkoord met een klein salaris
Bovendien is het minder dan alleen de gewenste, maar degene waaraan u gewend bent. En het verschil met wat ze u hier willen bieden, is aanzienlijk. Maar hier zijn interessante taken, een professionele uitdaging, je kunt iets doen waar je dan trots op bent en presenteert als je succes bij het zoeken naar de volgende baan. Deze motivatie is volkomen normaal. Maar op voorwaarde dat u een goed beeld heeft van hoe u een jaar of twee van een ongebruikelijk laag inkomen zult leven. En ook uw gezin is hier klaar voor. En je troost jezelf niet met de valse hoop “nou, plotseling zullen ze opstaan ​​als ze zien wat een geweldige werknemer ik ben”.

Elk heeft zijn eigen vereiste minimum. En als het salaris hem niet bereikt, kan het geleidelijk zelfs de sterkste immateriële motivatie doden. En over de groeivooruitzichten, als het salaris niet sterk bij je past, is het beter om “aan de wal” te onderhandelen. Misschien is er geen kans op promotie en hoop je op niets.

3. U kocht dubieuze beloften
Ja, het salaris is belachelijk, maar de premies (bonussen) beloven hoog. En je bent een goede werker, je bent niet gewend om “je broek uit te zitten” – je zult zeker KPI behalen. Ja, en bij het interview verzekeren ze dat ze niet transcendentaal zijn – ze kunnen alles aan en de meest bekwame verdienen meer dan 100 duizend.

Het is gemakkelijk om kritisch na te denken als je wordt verleid door hoge inkomens. En toch moet u uzelf eraan herinneren: wat u ook mondeling wordt beloofd, bonussen zijn nooit gegarandeerd. De werkgever heeft alleen recht, maar is niet verplicht om ze te betalen. Het is slechts in zeer zeldzame gevallen mogelijk om hun betaling via de rechtbank te verkrijgen.

Als de hoogte van het salaris over het algemeen onvergelijkbaar is met het bedrag van de bonus die je wordt beloofd (bijvoorbeeld 25.000 en 100.000), dan is het beter om meteen op je hoede te zijn – dit is zeer achterdochtig.

4. Werk maakt je kansen kapot
Je wilde een rustige plek vinden om de meeste energie en tijd aan je studie te besteden of je eigen project starten naast werk, waar je al lang van droomde, maar vond een baan met een hoge verantwoordelijkheid en een zware werkdruk. Ja, het salaris is hier niet slecht, het lijkt dom om te weigeren. Maar hoogstwaarschijnlijk zult u constant moeten blijven hangen en zult u de rest van uw levensplannen moeten vergeten. Nogmaals, de verlangens die in de verre doos worden geduwd, zullen snel voelbaar worden door depressie en een nieuwe poging om een ​​geschiktere baan te vinden.

5. Dezelfde gehate baan wacht op je
Je bent weggelopen uit je oude baan omdat je het zat bent om tot diep in de nacht op te blijven, zonder normale weekenden en vakanties te leven. Maar het lijkt erop dat het hier precies hetzelfde zal zijn. Dit is de weg naar een snelle burn-out. U moet de redenen voor de vicieuze cirkel begrijpen: rijdt u zichzelf elke keer naar zo’n baan of is dit de norm in uw professionele omgeving? Bij de tweede optie moet u misschien overwegen om van beroep te veranderen? Als je zelf al lang hebt begrepen dat je een hekel hebt aan je baan, zul je hier in elk, zelfs het beste, gezelschap onder lijden. Het is inderdaad tijd om serieus te overwegen om van richting te veranderen.

6. De klus is te gemakkelijk voor je
Voor degenen die een keuze hebben en duidelijke carrièredoelen hebben, moet met deze factor rekening worden gehouden. Ja, u kunt het werk doen. Maar je zult met jaloezie kijken naar degenen die zich bezighouden met serieuzere taken en met succes de carrièreladder beklimmen, zonder tijd te besteden. Als u nu moet instemmen met het verlagen van uw lat, moet u in ieder geval de groeimogelijkheden van dit bedrijf overwegen.

7. U en het bedrijf passen niet bij elkaar
Je bent verplicht om je te houden aan een strikte dresscode die je haat en je niet te gedragen zoals je gewend bent. U zult een product moeten verkopen of promoten waar u niet in gelooft. Je hebt al kennis gemaakt met de bedrijfscultuur en je wijst het af.

Voor sommigen zijn dit allemaal kleinigheden, als er maar een vaste baan is met een goed salaris, maar voor iemand – zeer grote nadelen die lange tijd niet kunnen worden getolereerd. In het tweede geval is het een signaal om je terug te trekken.

Het afwegen van de voor- en nadelen kan lastig zijn. Welnu, als het u al duidelijk is dat de opgedoken optie niet bij u past, word dan niet te oud. Ergens is er precies wat je nodig hebt.

https://vacatures.today/cat/Informatics1.html

https://www.vindazo.be