Category Archives: Woning en Tuin

Verwarm de ruimte met de Elektrische Kachel van HJM

Met de Elektrische Kachel van het Spaanse merk HJM haalt u een mooi en energievriendelijk apparaat in huis. Uitgevoerd met dry technologie en accumulator die de warmte vasthoudt in de kachel.

Bovendien is deze HJM Elektrische Kachel voorzien van een aantal fraaie functies. De mooi platte vorm en strak weergegeven zal erg fraai staan in de ruimte.

Baby Care functie

De Elektrische kachel is veilig voor uw baby en kleine kinderen omdat de plaat niet heet wordt, de warmte komt namelijk van de bovenkant.

Open deur, raam detectie

Zodra er een deur of raam open staat zal de temperatuur dalen. De kachel stopt automatisch gedurende maximaal dertig minuten of zal tot een bepaalde temperatuur dalen. Zodra de deur of raam weer gesloten is zal het systeem weer in werking treden.

Dag, Week programma instellen

Het is tevens mogelijk om de kachel per dag of per week in te stellen. Ontzettend handig dat als u thuiskomt dat de kachel dan is opgewarmd. Of ‘s avonds als er geen warmte meer nodig is op een bepaalde tijd uit te gaan.

Kwh meter functie

Met deze functie is het mogelijk het verbruik op te meten.

Oververhittingsbeveiliging

Met deze functie zal de kachel niet oververhit raken.

Uiteraard is deze Elektrische Kachel van nog een aantal functies voorzien en is dus eigenlijk een intelligente kachel te noemen. Een energiezuinige kachel en volledig programmeerbaar in drie vermogens namelijk Comfort, Eco en Antivries stand. 

De kachel wordt geleverd met muurbeugel en is het dus alleen mogelijk om de kachel aan de muur op te hangen. En is leverbaar in 1000watt en 2000watt.

Verwarmen is ideaal in elke ruimte in uw huis, kantoor, garage of werkruimte. Handig in de hobbykamer, babykamer, vakantiewoning, boot of slaapkamer. 

De ideale Elektrische Kachel van HJM is verkrijgbaar bij WarmteshopEU. De webshop is 24 / 7 geopend om te bekijken en te bestellen gewoon vanuit uw luie stoel binnen 2 werkdagen www.warmteshop.eu

 

 

 

https://warmteshop.eu/product-categorie/kachels/elektrische-kachel/
Content-publisher

Waarom een latex matras kopen aan te raden is!

Wat is een latex matras voor soort matras?

Matrassen kun je vandaag de dag in allerlei materialensoorten, stijlen en afmetingen krijgen. Een bekende vorm is het zogenoemde latex matras. Dit zijn matrassen die uit rubber bestaan. Dat kan natuurlijk rubber zijn, maar ook synthetische rubber. Latex matrassen worden steeds vaker verkocht in Nederland en België. En dat is goed verklaarbaar. Dit artikel verklapt waarom en een latex matras kopen een meer dan intelligente keuze is, vanwege de vele voordelen van dit matrastype.

Waarom een latex matras kopen slim is

De beste en belangrijkste reden waarom een latex matras kopen aan te raden is, is het feit dat rubberen matrassen een ongeëvenaard ligcomfort bieden. Lekkerder slapen dan op een late matras is haat niet mogelijk. Latex past zich perfect aan aan het menselijk lichaam en biedt op alle drukpunten op het terras een comfortabele ondersteuning. Zeer prettig aan latex matrassen is voorts dat deze matrassoort zeer goed bestand is tegen huisstofmijten, bacteriën en schimmels. Zeker voor mensen die te kampen hebben met allergieën als hooikoorts of pollenziekten, is een latex matras een ideale oplossing. Je zult snel merken dat je je beter gaat voelen, zonder uitslag of verkoudenheid, en daardoor ook langer, vaster en dieper slaapt. Ten slotte: latex matrassen van Kok Bedden hebben een lange levensduur. Ook daarom is dit een goede investering. Je kunt uitgaan van een matras dat het zeker 7 tot 12 jaar volhoudt.

Ruime collectie aan matrassen van latex

Wacht niet langer en koop nu uw favoriete latex matras. U hoeft er maar één nachtje op te slapen om te er achter te komen waarom een latex matras kopen een verstandige zet is. Alvast veel lekkere slaap-uurtjes toegewenst, want die gaan er zeker komen.

Content-publisher

Opzoek naar een Decorvloer goedkope laminaatvloer

Allereerst gingen mijn moeder en ik opzoeken voor een Decorvloer laminaat. Daar arriveer ik op de webpagina van decorvloer woninginrichting. Op de website had ik een heel verhelderend totaalbeeld van hoeveel soorten vloeren ze allemaal in assortiment beschikking hadden. Ik had de voorliefde over gigantisch veel mogelijkheden en moest dus nog even denken of ik bron eentje passende laminaat vloer voor mijn kamer, overmits er zowel heel veel andere mogelijkheden ronddwalen. Ik heb opgebeld plus gevraagd of we even ter konden komen en dat kon meteen, plusteken wij kregen ginds nog subjectief raadgeving zowel! Wij persoon ginds ter getogen en bezitten even gekeken wat voor onderbouwing te nu wilde op mijn kamer. Het bestaat uiteindelijk toch eentje hele mooie tegel laminaat geworden.

Decorvloer laminaat goedkoop service

De service van Decorvloer was uitstekend. Vanaf het telefoongesprek totdat de afspraak en persoonlijke hulp tot het selecteren van eentje goede laminaatvloer. Ze gingen bij binnenkomst te eerste al meteen meten en met u mee denken over de mogelijkheden. Daarna gingen we loeren onpasselijk wat voor ondervloer er in een slaapkamer kon. En ook was er heel veel diversiteit en kon over heel veel zaken uitzoeken. Ik heb ooit besloten dat ik een vloerkleed wilde en hebben mij van begin tot eind helemaal geholpen met de keuze van juist laminaat vloer, welke kleur en zijde vervaardigen van zowel nog eens van maat! Kortom: uitstekende service!

Wil jou nu zowel een mooie onderbouwing in je slaapkamer? Of ken jij Decorvloer laminaat goedkoop ergens anders? Dan raadgeving ik jouw Decorvloer laminaten een uitstekende keuze in tal verschillende maten en kleuren!

https://www.decorvloer.nl
Content-publisher

Een plee renoveren is de moeite waard

Wanneer u gaarne eentje moderne closet plusteken plee volume wilt hebben dan kan een toilet renoveren plus een wc renoveren beschut geen kwaad. Hierbij heeft u de keus uit tal verschillende soorten inrichtingen en zowel kunt u schiften boterham verschillende soorten tegels plusteken tributen. doordat de plee renoveren eentje toilet renoveren ter ene dag existentie kunt u alhoewel argeloos een korte tijdstip weer gebruik maken van de nieuwe toilet en kunt u genieten van ie mooie nieuwe vormgeving. de plee volume existentie natuurlijk eentje watten kleinere grootte ter den woonhuis. Daarom krijgt den plee vaak ook nochtans weinig voetlicht en onderhoud. echter existentie het vitaal dat dit onderhoud waterput werd gedaan. Hierbij bestaat ie vaak handig om in kiezen boterham eentje wc renovatie snijwond eentje nieuwe knoflook plus ook leid dit vaak totdat minder onderhoud.

eentje plee renoveren te ene dag bestaat feitelijk denkbaar gewichtigheid Terharmsel rijssen. Hierbij worden er ter een dag een gehele toiletruimte verbouwd. Hierbij kunt u ikzelf uw eigen willen doorvertellen waardoor u immer een doodmoe eenheid closet plus closet krijgt. snijwondje den wc renoveren in een dag worden er gekeken onwel den liefste oplossing die past gewichtigheid uw situatie. zonet bestaan het beslissend doorheen wasgoed comfort in krijgen doodmoe de plekken naar u diegene wilt. Er geworden dan zowel eerst eentje juist gesprek inclusief uw gevoerd om in kaartje in brengen wat u graag zullen verlangen aanschouwen te uw nieuwe closet en closet volume , plus ook werd er dan besproken watten hiervoor de mogelijkheden zijn. Wanneer u ene stenen wasbak bezitting dan kunt u hoewel snel hinder krijgen van kalk. echter zowel inclusief andere problemen word er gekeken misselijk wat eentje goede vraag is. Terharmsel Rijssen traceren het dan ook hevig doorslaggevend dat u tevreden bent met de plee renovatie.

Gewichtigheid ie doen van een plee renovatie mens er watten gesjacher waar u rekening evenals dient ter beminnen. we neerzetten over welke spullen deze persoon. mits eerste bestaat ie tegelwerk plus ie stucwerk erg important. dit bestaat dan ook erg defini plus erg bepalend snijwond den radiatie van uw plee uitgestrektheid. bij deze tegelwerk plusteken stucwerk kunt u zelf verraden of u gaarne donkere kleuren wilt bezitten, of keurig lichtere kleuren. bij lichte tegels zult u minder snel krassen zien; handig wanneer u alhier waterbron eens hinder van hebt. verder worden er bij ie plee renoveren ook gekeken onwel de bijzonderheden die beslissend mens. zonet moet den transport goed toegankelijk wezen. maar ook de hoogte van de toiletpot existentie natuurlijk van bij. naast de plee plus vervoer wilt u vermoedelijk zowel ene spiegel hebben te de badkamer. Wanneer u hier zelve ofschoon een aantal ideeën boterham heeft kunt u deze altijd doorspelen. dit wordt dan tweedehands boterham de renovatie plus de nieuwe inrichting. omdat Terharmsel Rijssen al inclusief hevig aantal klanten have gewerkt hebben zijkant aantal verschillende ideeën sneetje de perfecte renovatie. Handig op het moment dat u even geen inspiratie bezit.

bij het renoveren werd er steevast geprobeerd om de plee grootte zo integraal indien mogelijk in te uitlijnen. deze zodat u hiervoor verder zelve geen aktie hoeft te ondernemen. het renovatie bedrijf zorgt dan ook inkeping de afbraak werkzaamheden en zowel snee den installatie werkzaamheden zorgen ze. verder word er een complete afwerking gedaan waarbij u zelve niks meer hoeft ter installeren. het nering bezittingen verschillende specialisten diegene dan zowel harde werkers wezen plus kunnen zorgen voor een perfecte renovatie buitenshuis dan ook enige zorgen. dit vakmannen bezitten veel ervaring.

http://www.terharmsel-rijssen.nl/
Content-publisher

Een lichtplan laten maken door een professional!

Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om een lichtplan te laten maken voor in hun woning, velen vinden dat dit van positieve invloed is op de sfeer in huis en het interieur beter/mooier naar boven komt. Bovendien is het daarom bij ieder nieuwbouwwoning de basis, dit is een van de dingen waar een architect rekening mee dient te houden. Want ja, als alle mooie meubels in huis in de schaduw komen te staan wordt het mooie deel van het interieur niet in de spotlights gezet en wordt de woonkamer minder aantrekkelijk. Verlichting bepaald namelijk de sfeer in een huis, door lichtadvies wordt uw woning een stuk meer sfeervol en voelt het meer als thuis. Er zijn maar weinig mensen die zich echt professional kunnen noemen, een lichtplan laten maken is een echt vak, hiervoor is opleiding vereist en is een goed inzicht niet voldoende. Bij Lichtkunde-advies.nl lopen veel professionals rond die over de juiste kennis en kunde beschikken om u van deskundig lichtadvies te voorzien.

Een lichtplan laten maken bij Lichtkunde-advies.nl

Een lichtplan laten maken kan dus nog niet bij heel veel bedrijven, zo is Lichtkunde-advies.nl in de regio nog maar een van de weinige. De ervaringen van klanten zijn wel heel goed, ik heb het zelf ook een lichtplan laten maken en ik ben verrast over het resultaat en de invloed op mijn woning, in de positieve zin. Bij Lichtkunde-advies.nl gaat u simpelweg samen met de inrichter of architect een rondje lopen in uw woning, jullie spreken en maken een juiste mix tussen uw wensen en de adviezen van de deskundige. Hierna komen jullie samen tot een mooi resultaat en gaat de architect tekenen op kantoor, hij legt zijn ideeën aan u voor en al snel hierna kunnen de monteurs aan de slag, vaak is de klus in een dag al geklaard.

Denkt u het licht gezien te hebben?

Voor veel van de lezers geldt waarschijnlijk dat ze voor het lezen van deze blog nog nooit hadden gehoord van het laten maken van een lichtplan. Ik hoop dat deze blog nieuwe inzichten heeft gecreëerd en jullie eens op de website kijken of langskomen in de vestiging van Lichtkunde-advies.nl in Lunteren.

Content-publisher

Opslagruimte nodig?

Heeft u een opslagruimte nodig? Soms kan het vinden van een opslagruimte ontzettend ingewikkeld zijn. De prijzen liggen ook enorm uit elkaar. Weinig mensen weten genoeg over het huren van een opslagruimte. Daarom heeft Opslagmarkt dit document opgesteld om u allen te helpen bij het beslissen van een opslagruimte. Ook is het belangrijk om te helpen met welk doeleinde u de ruimte wilt gebruiken en vullen. Zo kunt u dat doen voor persoonlijke onderdelen, maar het kan ook zijn dat u spullen opslaat van andere mensen. Hiervoor moet u eerst goed alle documenten hiervoor doorlezen. De verzekering dekt bijvoorbeeld niet alles. Als het gaat om meubels van vrienden of familie kan het soms zijn dat de regels net iets anders werken.

Regels en weetjes rondom een opslagruimte van Opslagmarkt

Het begint allemaal bij het beslissen over welke opslagruimte het gaat. De locatie is erg belangrijk voor u omdat u hiermee kunt bepalen of het haalbaar is om bijvoorbeeld makkelijk op en neer te kunnen gaan. Ook is het fijn om dichtbij huis te zitten, maar houd ook zeker rekening met eventuele verhuizingen. Vaak wordt een opslagruimte voor een langere tijd gehuurd en dan is het goed om centraal te zitten. Ook is het fijn als de prijs niet te hoog is. Zo kunt u bij opslagmarkt.nl opslagruimtes vinden voor een uitstekende prijs! Het gaat om lage prijzen die u nergens anders kunt vinden. Ook zitten we overal in Nederland. Wat leuk is om te weten is de actie van deze maand. Omdat we een jubileum vieren zijn alle opslagruimte 10% goedkoper deze maand. Dit geldt ook voor de mensen die al jaren dezelfde opslagruimte huren. Voor nieuwkomers is dit 15% deze maand!

Wat moet u nu doen?

Het huren van een opslagruimte bij opslagmarkt is erg makkelijk. U kunt contact op zoeken met ons via onze website. Verder kunt u ook online een ruimte huren. Zo kunt u gemakkelijk alles doen via u computer. De sleutel wordt gegeven bij het eerste bezoek van de ruimte. Vanaf dat moment betaald u een vaste prijs per maand. Deze kan niet verhoogd worden. In dit geval kan het wel verlaagd worden. Kortom; kom bij opslagmarkt!

Content-publisher

Kosten van een taxatie huis

Binnenkort willen wij gaan verhuizen. Wij hebben al een prachtig huis op het oog. Echter moeten wij dan natuurlijk wel ons huidige huis gaan verkopen. Maar voor welk bedrag? Daarvoor zullen wij een taxateur in moeten gaan huren. Echter was ik heel erg benieuwd naar de kosten hiervan. Daarom ben ik op het internet op zoek gegaan naar hoeveel ik kwijt zou zijn aan een taxateur voor mijn huis. Want ik kan wel een waardebepaling laten doen door een makelaar. Echter is dat niet genoeg in dit land. En moet het worden uitgevoerd door een taxateur die aangesloten zit bij het NVM.

Taxatieveilingen.nl

Toen ik op zoek ging naar de kosten van een taxateur voor mijn huis, kwam ik erachter dat er altijd vaste percentages worden gehanteerd die deze kosten bepalen. Namelijk een percentage van het uiteindelijke bedrag dat zal worden vastgesteld door de taxateur. En als je een waardevol huis hebt, zullen die kosten behoorlijk oplopen… Daarom ben ik gaan zoeken naar een andere oplossing. En die vond ik bij taxatieveilingen.nl! Daar las ik namelijk dat ik door middel van een veilingsysteem kan gaan bieden op gecertificeerde en geregistreerde taxateurs! Zodoende kan ik zelf bepalen hoe ver ik ga met mijn bod. En zal ik dan sowieso lager uitkomen dan via het NVM. Want op basis van de waardebepaling van de makelaar kan ik uitrekenen wat ongeveer de kosten aan de taxateur zullen gaan worden.

Bieden op een taxateur

Op de website zag ik dat er net een nieuwe veiling was gestart voor een taxateur. Ik heb dan ook direct een account aangemaakt en ben mee gaan doen in de veiling. Met in mijn achterhoofd houdend het bedrag wat het mij ongeveer zal gaan kosten via het NVM.

Uiteindelijk werd het mij bij die te duur, maar bij de volgende was het wel raak! Die heb ik voor een lage prijs in kunnen huren om een taxatie over mijn huis te geven.

Content-publisher

Badkamer verbouwen

Het moment is aangebroken: Wij zijn klaar met onze nieuwe badkamer verbouwen! Wat een gedoe, maar het resultaat mag er wezen. Toen wij ons huis hadden gebouwd, hadden we tegels gekozen die achteraf gezien echt heel erg lelijk waren. Eigenlijk hadden wij ze niet gekozen, maar een familielid van ons. Maar ja, de tegels waren al gelegd en alle spullen stonden er al in. Ach ja, beter iets dan niets, toch? We konden het altijd nog laten renoveren.

We hebben dit een aantal jaren volgehouden en toen besloten we dat het tijd was voor nieuwe tegels. Wij hebben dus eerst alle kasten en dergelijke uit de badkamer gehaald. Toen kon de douchecabine er ook uit. Toen wilden we de CV ketel er uit halen, maar mijn man is toch niet zo’n handige klusser als hij dacht: Hij heeft de CV ketel laten vallen! Ik was erg boos natuurlijk, maar uiteindelijk dacht ik: We geven toch al een hoop geld uit, zo’n ketel kan er dan ook nog wel bij. Maar ja, waar koop je eigenlijk zoiets? Nieuwe tegels dus, de douchecabine hebben we vervangen voor een ‘open’ douche met een doucheafscheiding, een nieuwe wastafel en nieuwe kranen. De wasmachine werkte nog goed, dus die blijft. Het was ook niet zo’n oud ding. Hij was pas een jaar oud, van een bekend Koreaans merk.

CV Ketel offerte aanvragen

De buurvrouw had vorig jaar een nieuwe ketel nodig en die had destijds een website ontdekt waar je heel makkelijk een CV Ketel offerte kunt aanvragen. Zo kun je heel simpel een aanvraag doen en offertes vergelijken. De website heet ketelexpert.nl. En experts zijn ze zeker! Uit alle offertes die we hebben ontvangen hebben we uiteindelijk gekozen voor eentje die in de buurt zit. Stel dat er weer wat mis gaat, dan kunnen we daar ten minste terecht!

Content-publisher

Kosten van een binnendeur

Bij het (ver)bouwen van een huis moet je met veel factoren rekening houden. Bijvoorbeeld de inrichting en de uitstraling van je huis. Zo ook de deuren die in je woning moeten komen. Ze vormen een belangrijk element en bij elkaar kost het ook nog wel wat.

Maar hoeveel betaal je eigenlijk ongeveer voor een deur? En wat voor budget moet je rekening houden bij de aanschaf? We geven een idee van de gemiddelde kostprijzen van deuren.

Hoeveel kost een binnendeur?

Natuurlijk zijn de kosten voor een deur afhankelijk van een aantal factoren. Een daarvan is het materiaal van de deur. Daarnaast spelen de afmetingen ook een rol. Heb je afwijkende maten? Deze deuren zullen speciaal gemaakt moeten worden. Dit betekent dat je er waarschijnlijk ook meer voor moet betalen.

Hetzelfde geldt als de deur hoger of breder moet zijn. Al deze factoren zorgen ervoor dat de prijzen van binnendeuren heel erg kunnen verschillen. Een simpele deur heb je bijvoorbeeld vanaf 300 euro.

Voor een investering en lange levensduur betaal je al gauw een paar honderd euro meer.

Verschillende materialen

Het materiaal geeft toch zeker een bepaalde uitstraling aan je woning. Maar het ene materiaal is duurder dan het andere. Wil je investeren in goed materiaal met een lange levensduur? Dan zal je wat meer moet neertellen. Over het algemeen is kunststof het goedkoopste materiaal.

Voor een nieuwe deur – van 1 vierkante meter – betaal je rond de 750 euro. De gemiddelde kostprijs van hout is ongeveer 850 euro en bij aluminium betaal je weer 50 euro meer.

Wat je kiest is dus ook geheel afhankelijk van het budget dat je hebt.

Plaatsen van deuren

Als je een deur hebt gekocht, moet deze natuurlijk ook nog geplaatst worden. Ga je dit zelf doen, of ga je dit laten doen? Bij sommige deuren is de montage inbegrepen, informeer hier even naar. Indien jij of iemand in je omgeving erg handig is, kun je wellicht zelf de deur – met wat hulp – plaatsen.

Houd er rekening mee dat het plaatsen van een deur niet zo gemakkelijk is als het lijkt.

Laten plaatsen

Als je de plaatsing vakkundig wilt laten verlopen, kun je dit het beste door een vakman laten doen. Deze heeft ervaring en beschikt over de juiste materiaal. Dit betekent dat je meer geld kwijt bent, maar wel dat je een goed geplaatste deur hebt.

Bij het zelf plaatsen loop je het gevaar dat een deur bijvoorbeeld gaat piepen en/of klemmen. Zeker na een (ver)bouwing is dit zonde. Tip bij het uitbesteden: vraag een offerte aan en maak een vergelijking van verschillende vakmannen. Je zal zien dat de prijzen variëren.

http://www.deurenshop.com
Content-publisher

Coniferen snoeien doe je zo

Wanneer u coniferen gaat snoeien dan is het sterk aan te raden om een goede voorbereiding te treffen. Door goed voorbereid te werk te gaan voorkomt u toekomstige problemen zoals bruine coniferen of coniferen die dood gaan. Het is dus van groot belang dat coniferen op de juiste manier te onderhouden en dat betekent dat u uw coniferen zult moeten snoeien. Het liefst twee keer per jaar want dan is uw coniferenhaag zowel in de zomer als in de winter mooi groen. Komt u er zelf niet uit of wilt u uw coniferen zelf niet snoeien dan kunt u ook uw coniferen laten snoeien.

Wat heb je nodig om coniferen te snoeien?

Voor het snoeien van uw coniferenhaag heeft u verschillende gereedschappen en materialen nodig. Allereerst heeft u natuurlijk een heggenschaar nodig. Dat kan een elektrische heggenschaar zijn maar u kunt er ook voor kiezen om een normale heggenschaar te gebruiken. Een combinatie van beiden is natuurlijk ook mogelijk. Wanneer u voor een elektrische heggenschaar kiest dan zult u hoogstwaarschijnlijk ook een verlengsnoer nodig hebben en is het dragen van oorkleppen aan te bevelen.

Tijdens het snoeien kunnen er kleine splintertjes van de coniferen in het rond vliegen. Om uw ogen te beschermen is het daarom aan te raden om een veiligheidsbril te dragen, maar denk ook aan bedekkende kleding. Sommige coniferen kunnen voor huidirritaties zorgen. Door bedekkende kleding te dragen kunt u die huidirritaties voorkomen.

Tot slot is het dragen van handschoenen nodig en zult u een trap nodig hebben om overal goed bij te kunnen. Voor het opruimen van al het groen is het handig om gebruik te maken van een bezem, eventueel een hark en vuilniszakken.

Wanneer kun je het beste coniferen snoeien?

Om coniferen succesvol te snoeien is het aan te raden om niet een zonnige dag uit te kiezen. Een bewolkte dag is in dit geval beter. Wanneer u coniferen gaat snoeien en de zon schijnt te vel dan bestaat de kans dat de coniferen zullen verbranden en de coniferen bruine plekken gaan vertonen. In het ergste geval zullen de coniferen uiteindelijk dood gaan en zult u de coniferen moeten laten verwijderen.

Daarbij speelt de periode waarin u de coniferen wilt snoeien een rol. Een erg belangrijk advies is dan ook om uw coniferen in mei en in september te snoeien. Door de coniferen twee keer per jaar te snoeien blijft uw coniferenhaag mooi onderhouden en is de kans op toekomstige problemen het minst groot.

Het snoeien van de coniferen

Zodra u de juiste dag en de juiste maand uitgezocht heeft kan het snoeien van de coniferen beginnen. Snoei de coniferen eerst oppervlakkig en richt daarbij uw focus op de meest uitstekende takken. Doe dit stap voor stap want anders bestaat de kans dat u te veel takken wegsnoeit. Knip vervolgens wat dikkere takken weg zodat de dunnere takken de ruimte krijgen om zich goed te ontwikkelen.

Wat erg belangrijk is is om de coniferen vorm te geven en de coniferen taps te snoeien. Zorg er voor dat de onderkant van de coniferen wat breder is dan de bovenkant en de coniferen dus eigenlijk de vorm van een kaars krijgen. Op die manier stelt u uw coniferenhaag in staat om zo veel mogelijk zonlicht op te vangen wat uiteindelijk de groei en bloei van de haag ten goede zal komen.

https://www.vergelijkhoveniers.nl/coniferen-snoeien/