Content Publisher
Image default
Architecture

Welke soorten rolgordijnen kun je kiezen?

In huis kun je niet zonder rolgordijnen. Wanneer je graag in het donker slaapt, ben je met een goed verduisterd rolgordijn verzekerd van een goede nachtrust. De zoektocht naar het perfecte rolgordijn kan soms best lastig zijn. Er is namelijk veel te kiezen. Hieronder vind je de drie meest gekozen type rolgordijnen. Benieuwd? Lees dan snel verder!

1. Duo rolgordijn
Duo rolgordijnen zijn de laatste jaren populair. Duo gordijnen hebben een inventief systeem dat bestaat uit twee lagen stof die je van elkaar kunt bewegen. Door een donkere en transparante stof over elkaar heen te schuiven met een kettingbediening, regel je de privacy en lichtinval. Je kunt kiezen uit een open cassette of gesloten cassette. Het voordeel van een open cassette is dat het minder ruimte inneemt. Aan de andere kant heeft een gesloten cassette juist een luxe en strakke uitstraling. Naast de praktische voordelen, is het ook een sfeervolle toevoeging aan jouw interieur!

2. Verduisterend rolgordijnen
Op zoek naar een rolgordijn voor in de slaapkamer of babykamer? Met verduisterende gordijnen zorg je ervoor dat het donker is in de kamer. Er zit een speciale coating op waardoor er geen licht naar binnenkomt. Daarnaast houden ze de ruimte koel, dempen ze geluid en hebben ze een isolerende werking. Zo ervaren mensen een betere nachtrust! 

3. Dakraam rolgordijnen
Je hebt een prachtig dakraam in je huis, maar hoe werk je deze mooi af met de juiste raamdecoratie? Houd rekening met wat je mooi vindt, maar ook met gebruiksgemak. Een rolgordijn voor een dakraam moet gebruiksvriendelijk zijn, zodat je het makkelijk kunt bedienen. Je hebt ook voor een dakraam veel opties. Zo kun je kiezen voor een rolgordijn dat de ruimte compleet verduistert, maar ook voor rolgordijnen die warmte reflecteren. Dit is ideaal voor een zolderkamer waar het in de zomer flink warm kan worden. 

Moeite met kiezen?
Vind je het lastig om een keuze te maken? Raamdecoratie.com is specialist op het gebied van raamdecoratie en geeft je graag advies! Ook kun je voor inspiratie een kijkje nemen op Pinterest. Daar vind je veel voorbeelden van raamdecoratie in verschillende interieurstijlen.

 

https://www.raamdecoratie.com/

Related Posts

surf school booking system