Content-publisher

Wat zijn de voordelen van bibliotheek automatisering?

Naarmate het gebruik van computers en andere technologieën de dienstverlening in alle bedrijfstakken blijft verbeteren, automatiseren ook informatieverstrekkers zoals bibliotheken hun collecties en bronnen. De automatisering van de in bibliotheken beschikbare informatie heeft voor personeel en gebruikers vele voordelen.

 

Betere klantenservice door automatisering

Bibliotheek automatisering helpt de werklast voor bibliothecarissen en ander personeel op het gebied van acquisitie, catalogisering en omzet tot een minimum te beperken, waardoor zij hun klanten beter van dienst kunnen zijn.

Deze extra tijd in de bibliotheek helpt de activiteiten te stroomlijnen, en het bibliotheekpersoneel zal naslag vragen kunnen beantwoorden en mensen kunnen helpen die moeite hebben met het zoeken of vinden van de juiste informatie.

 

Verbetering van de catalogisering

Dankzij catalogisering normen voor bibliotheek automatisering kunnen collectie onderdelen sneller worden gecatalogiseerd. Dit geeft de bibliothecaris niet alleen meer tijd om de dienstverlening aan de klant te verbeteren, maar vergemakkelijkt ook de levering van materialen van de ene plaats naar de andere.

 

Gemakkelijker toegang

De gautomatiseerde bibliotheekoplossingen maken het niet alleen makkelijker om boeken te vinden, maar maakt het ook gemakkelijker om tijdschriften en sommige boeken online te raadplegen vanaf uw computer thuis of elders. Door de bibliotheekcollecties te automatiseren kan de bibliotheek ook flexibeler inspelen op een eventuele toename van de vraag.

 

Collecties

Bibliotheek automatisering maakt het mogelijk de verscheidenheid, kwantiteit en kwaliteit van de materialen in de bibliotheekcollectie te verbeteren. Het kan ook helpen met oude, verouderde en ongeschikte boeken en materialen in de collectie, waardoor de bibliotheekcollectie gestroomlijnd blijft en het gemakkelijker wordt het juiste item te vinden.

 

Effecten op lange termijn

Automatisering is ook een manier om een collectie duurzaam te maken in het licht van een toenemende overgang naar een op technologie gebaseerde maatschappij.

De overstap naar een geautomatiseerd systeem stelt bibliotheken in staat bronnen toe te voegen naarmate deze in de toekomst beschikbaar komen, in plaats van hun collecties en catalogisering methoden volledig te moeten herzien.

Bovendien gaat de automatisering van de bibliotheek in de richting van duurzaamheid, omdat de behoefte aan printen en vervangend materiaal afneemt.