Content-publisher

Wat doen bij overlast door het gebruik van lachgas?

Nu het gebruik van lachgas steeds populairder wordt, neemt ook het overlast toe. In de eerste plaats door diegene die het gebruiken op een openbare plek, bijvoorbeeld in een speeltuin of op een parkeerplaats. Omwonenden kunnen hier veel last van hebben omdat het gebruik van lachgas vaak in combinatie gaat met muziek, luid gepraat en gelach. Maar de overlast kan ook veroorzaakt worden door het gas zelf.

Overlast door lachgas

Lachgas staat in de cilinder onder behoorlijk grote druk, waardoor het gas een groot aantal decibel produceert wanneer het ontsnapt. Wanneer je het lachgas bijvoorbeeld buiten gebruikt, kunnen omwonenden hier last van hebben. In de webshop van de lachgas groothandel kun je dempers kopen, zodat het gebruik van lachgas minder lawaai maakt.

Maar naast geluidsoverlast in ook het afval een steeds groter wordend probleem. Het gebeurt namelijk steeds vaker dat hangjongeren besluiten op straat lachgas te gaan gebruiken, maar vervolgens de ballonnen en de patronen niet opruimen. Dit staat niet netjes maar is ook niet gewenst als het bijvoorbeeld bij een speeltuin wordt gedaan.

In dit geval kun je dus veel beter een lachgastank gebruiken. Dit is beter voor het milieu want je gooit niet zo maar je tank op straat wanneer hij leeg is. Zeker niet wanneer daar ook nog vijftig euro statiegeld op zit.

Veilig gebruik van lachgas

Het is erg belangrijk dat lachgas veilig gebruikt wordt, want dit is niet zonder risico’s. Ben je een erg jonge gebruiker, dan word je sowieso aangeraden extra vitamine B12 te gebruiken. Dit is nodig omdat lachgas deze vitamine afbreekt. Daarnaast is het verstandig het gebruik met mate te doen, en helemaal niet te gebruiken wanneer je jonger dan 18 bent. Onder de 18 mag het gas niet gekocht en gebruikt worden en kun je het daarnaast bij de meeste webshops niet verkrijgen.