Content-publisher

Wat betekenen deze verschillende slaaphoudingen?

Slapen is heel belangrijk voor de mens. Het is dan ook niet zomaar dat een mens bijna 50% van zijn of haar dag slaapt. We hebben het nodig om de volgende dag weer vit aan ons dag te kunnen beginnen. Mensen nemen allemaal een verschillende houding aan in bed. Waar iemand anders het fijn vind op zijn/haar buik te slapen is dit voor iemand anders weer totaal niet het geval. Er zijn verschillende houdingen die een mens aanneemt tijdens het slapen. Maar wat zijn deze houdingen en wat voor betekenis kunnen er aan deze houdingen gehangen worden.

Toen we nog allemaal sliepen in de baarmoeder sliepen namen we allemaal dezelfde houding aan. Dit wordt ook wel de foetushouding genoemd. Dit is een houding waarbij ons benen omhoog getrokken met de rug licht gebogen met het hoofd naar beneden. Vaak nemen mensen deze houding aan wanneer ze zich kwetsbaar voelen of het gevoel hebben dat ze zich ergens voor moeten beschermen. Vaak nemen mensen ook deze houding aan als ze zich emotioneel ergens over voelt.

Ook zin er mensen die op hun rug slapen. Deze mensen worden vaak gedefinieerd als zelfverzekerde mensen die met volle moed tegen het leven staan. Vaak zijn dit ook mensen die zeker weten wat ze willen en graag knopen doorhakken.

Daarnaast zijn er mensen die op hun buik slapen. Met natuurlijk het hoofd zijwaarts om nog goed adem te kunnen halen. Dit zijn mensen die houden van contact en warmte. Ze houden van een warme omgeving en gezelligheid.

Er zijn een tal van verschillende slaaphoudingen die een mens aanneemt tijdens het slapen. Bepaalde houdingen schijnen beter te zijn dan andere. Vaak wordt je slaaphouding bepaald door je Beste Matras. Een aankoop van de juiste matras is dus essentieel om een goede nachtrust te hebben. Een van de meest verkochte matrassen is de matras 120×200.

https://www.just-dream.nl/