Wanneer en hoe u een salaris onderhandelt met een werkgever

Ongeacht hoe opwindend een kans is, salaris is de belangrijkste factor bij het accepteren of afwijzen van een baanaanbieding. Een eerlijke vergoeding voor uw vaardigheden en ervaring heeft rechtstreeks invloed op de arbeidsvreugde. Het is dus erg belangrijk om de nuances te begrijpen van wanneer en hoe een salaris overeen te komen – tijdens een sollicitatiegesprek of na ontvangst van een vacature.

De kwestie van het salaris tijdens het sollicitatiegesprek baart velen (zowel de sollicitant als de werkgever) zorgen en het is belangrijk om te weten wanneer en hoe over een salaris te onderhandelen.

Er is immers een dunne lijn tussen succes en mislukking: als je bijvoorbeeld te vroeg probeert om over salaris te praten, kan dat erop duiden dat je meer geïnteresseerd bent in salaris dan in werk. Of, als u uw gewenste looncijfer opsomt zonder goed onderzoek te doen, kunt u geld op tafel laten liggen of een prijs in rekening brengen zonder enige tegenprestatie.

Dus hoe praat je over geld met een potentiële werkgever? Vraag een fatsoenlijke wervingsprofessional hoe je salaris kunt bespreken tijdens je sollicitatiegesprek en hij zal je dit vertellen: als het onderwerp compensatie ter sprake komt, moet je diplomatiek en voorbereid zijn. Hier zijn enkele algemene do’s en don’ts:

Doe je onderzoek. Het is goed om te begrijpen wat een eerlijk startsalaris is voor de functie en het bedrijf dat u overweegt.

Neem de tijd om over geld te praten. De juiste timing is van cruciaal belang bij het onderhandelen.

Denk verder dan uw salaris. Er kan bijvoorbeeld meer betaalde vrije tijd worden aangeboden als er geen hoger salaris is.

Geef geen vrijwillig looncijfer of -bereik op. Schroom niet om te antwoorden als daarom wordt gevraagd, maar het is over het algemeen het beste om te proberen de werkgever het bedrag eerst te laten geven.

Wees eerlijk. Een misleidende aanvrager is een afgewezen aanvrager.

Heb niet het gevoel dat u het eerste aanbod moet accepteren. Zelfs op een uitdagende arbeidsmarkt is te goeder trouw onderhandelen altijd acceptabel. Vraag wat je wilt.

Klaar om de kleine dingen aan te pakken? Hieronder vindt u meer gedetailleerde tips over wanneer en hoe u tijdens uw sollicitatiegesprek over salarissen kunt onderhandelen.

1) Je hebt tijd en tact nodig

Salaris vermelden in de begeleidende brief of tijdens de eerste beoordeling via de telefoon – nee, nee. Praat er ook niet over tijdens je eerste gesprek. Gebruik in plaats daarvan deze kansen om aan te tonen dat u geschikt bent voor de functie en laat de werkgever u beter leren kennen.

Voor het tweede interview is het meestal oké om compensatie te vragen, maar tact is de sleutel. Geef uiting aan uw interesse in de baan en de sterke punten die u eraan zou kunnen toevoegen voordat u om een ​​salaris vraagt. Zorg ervoor dat de werkgever erop kan vertrouwen dat u bereid bent meer te betalen dan alleen uw salaris. Als ze eerst geld inzamelen, specificeer dan het bereik dat ruimte laat voor onderhandeling. Het aantonen van flexibiliteit is de sleutel tot het onderhandelen over een vergoedingspakket dat zowel voor u als voor de werkgever aanvaardbaar is. Zorg ervoor dat u de functievereisten volledig begrijpt voordat u vragen over uw voorkeurssalaris beantwoordt.

2) Houd uw kaarten dichtbij genoeg

Het is over het algemeen het beste om de werkgever eerst om een ​​nummer te vragen. Het kennen van hun startpunt kan u een voorsprong geven bij het onderhandelen over salarissen. Maar soms kan je niet anders dan eerst beginnen. De online formulieren van sommige bedrijven vragen om het salaris dat je nodig hebt, meestal om de verwachtingen van de kandidaten in lijn te houden met het budget van de organisatie. Stel in dat geval een bereik voor (niet een exact getal) dat voor u acceptabel is. Dezelfde regel als deze zich voordoet tijdens uw eerste interview: specificeer een salarisbereik, of glimlach, stel de vraag uit en draai deze om: “Ik zou in dit vroege stadium van het proces niet in detail over geld ingaan. Ik zou graag eerst meer willen weten over de baan en het bedrijf. Maar mag ik vragen welk salarisbereik u overweegt voor deze functie? “

3) Zorg dat de cijfers goed zijn

Maak in het begin van het proces, zelfs vóór de telefonische fase, uw huiswerk en ontdek de laatste salarisbereiken in uw stad door de titel van de baan waarnaar u solliciteert op te sommen.

4) Probeer te onderhandelen

Heb je een baan aangeboden gekregen, maar voldoet het salaris niet aan je verwachtingen? Het is volkomen acceptabel, zelfs in een onstabiele economie, om aanvullende compensatie te vragen.

5) Zorg voor een overtuigende case

Bij alle onderhandelingen moet u uw standpunt verdedigen. Praat specifiek over uw vaardigheden, ervaring en eerdere successen, vooral degene die een tastbare impact hebben gehad op de bedrijfsresultaten.

6) bluf nooit

Misleid nooit een potentiële werkgever over uw huidige salaris en bedenk nooit andere vacatures om meer geld te verdienen. De waarheid zal vroeg of laat aan het licht komen. Benadruk in plaats daarvan de waarde die u voor de organisatie kunt brengen door tijdens het sollicitatiegesprek de salarissen te bespreken en wees eerlijk over uw situatie.

7) Denk niet alleen aan inkomen.

Zorg ervoor dat u het volledige compensatiepakket evalueert. Een interessante baan met een lager startsalaris kan een genereus pakket voordelen of mogelijkheden hebben om te studeren en mee te groeien met het bedrijf. U wilt het hele plaatje volledig begrijpen, inclusief ziektekostenverzekering, pensioenregelingen en vakantiedagen. Werkgevers die worden beperkt door een kleiner aanwervingsbudget, kunnen de voordelen van het sluiten van de deal zelfs verzachten.

8) Ontvang schriftelijk een offerte.

Gefeliciteerd, je hebt een vacature en je gewenste salaris ontvangen! Vraag er nu schriftelijk om. Verlaat nooit uw huidige functie zonder de compensatie, positie en verantwoordelijkheden en andere details te documenteren.

Over salaris kunnen praten tijdens een sollicitatiegesprek is als dansen. Je wilt niet te vroeg beginnen en je wilt niemand op de hielen lopen. Door uzelf voor te bereiden op salarisanalyse en uw sterkste punten te begrijpen, kunt u uw beste resultaten behalen.

temp agency

https://www.globalrecruitment.info/