Content Publisher
Zakelijk

Trouwe klanten

Waar elke winkelier natuurlijk naar opzoek is trouwe klanten want trouwe klanten zorgen voor veel herhalingsbezoeken en dus meer omzet. Daarnaast zorgen trouwe klanten vaak ook weer voor nieuwe klanten, men noemt dit ook wel no budget reclame. Een trouwe en tevreden klant zal namelijk vaak gratis promotie voor jouw winkel maken. Stel je voor jouw trouwe klant is aanwezig op een verjaardag en iemand vertelt daar opzoek te zijn naar een nieuwe tv. De trouwe klant komt al jaren bij jouw elektronicazaak en is zeer tevreden. Hij raadt daarom ook de man aan om is langs jouw winkel te gaan. Dit voorbeeld illustreert hoe een trouwe klant dus ook voor nieuwe klanten zorgt. Maar hoe kan je als winkelier er nu voor zorgen dat een klant een trouwe klant wordt?

Grote winkelketens zoals bijvoorbeeld de Albert Heijn proberen van klanten trouwe klanten te maken door allerlei acties op te zetten. Bijvoorbeeld spaaracties voor kristallen glazen of met de bekende zegelboekjes waarmee je kunt sparen voor best wel een aardig bedrag. Daarnaast ben je als winkelier natuurlijk ook altijd opzoek naar winkelstatistieken.

Het bedrijf Crumbbase heeft hiervoor een mooie tool ontwikkeld: een passanten teller. Doordat elke consument tegenwoordig een smartphone heeft kan elke consument makkelijk gevolgd worden met het Wi-Fi signaal van de telefoon. In de winkel wordt een soort van detector opgehangen waardoor deze Wi-Fi signalen opgevangen worden. Met bijbehorende software kan vervolgens worden geanalyseerd waar de klant zich precies in de winkel heeft bevonden maar ook bijvoorbeeld of dit het eerste bezoek van de klant is of een herhalingsbezoek.  Al deze informatie zorgen voor zeer interessante retail statistieken. Met deze statistieken kun je als ondernemer vervolgens weer besluiten nemen die ervoor kunnen zorgen dat klanten trouwere klanten worden. Denk als winkelier dus is goed na over hoe je ervoor gaat zorgen dat je klanten loyaler worden!

https://www.crumbbase.nl/