SEO en SEA: wat is het verschil tussen beide en wat zijn de voordelen?

seo en sea

Als je het over marketing hebt, hoor je vaak de termen SEO en SEA. Maar wat betekenen deze termen en hoe gebruik je deze digitale marketingtechnieken voor bedrijven? In dit artikel gaan we in op deze twee digitale marketingstrategieën om u te helpen slimme zakelijke beslissingen te nemen.

SEO en SEA: implicaties

SEO is een afkorting voor zoekmachineoptimalisatie. SEO omvat alle activiteiten die u uitvoert om ervoor te zorgen dat uw website hoger scoort in de organische zoekresultaten van zoekmachines zoals Google.

Search Engine Advertising (SEA), ook wel bekend als PPC of Pay Per Click. Het is het proces van rechtstreeks adverteren op Google en andere vergelijkbare zoekmachines. Wanneer SEA wordt gebruikt, zullen zoekmachines advertenties voor uw bedrijf weergeven in de zoekresultaten boven de organische zoekresultaten.

SEO en SEA

Beide vormen van online marketing zijn ontworpen om meer bezoekers naar uw website te trekken. Voor SEA moet u betalen voor advertenties, meestal in de vorm van betalen per klik. SEA levert onmiddellijke resultaten op, maar de resultaten zijn alleen beschikbaar wanneer u voor de advertenties betaalt. In het geval van zoekmachineoptimalisatie wordt het websiteverkeer natuurlijk gegenereerd. Dit betekent dat verkeer van zoekopdrachten via zoekmachines gratis is en niet per klik in rekening wordt gebracht, zoals advertenties voor zoekmachines. Het kost echter tijd en moeite (geld) om de organische zichtbaarheid te verbeteren. U zult uw SEO-werk hoogstwaarschijnlijk moeten uitbesteden aan experts die u kunnen helpen uw ranking te verbeteren en uw natuurlijke online imago te verbeteren. In veel gevallen werken SEO en SEA het beste wanneer ze zijn geïntegreerd en strategisch zijn aangepast om doelen op korte en lange termijn te dekken.

Het verschil tussen SEO en SEA

Er zijn veel belangrijke verschillen tussen SEO en SEA. Ze zijn als volgt:

Het kan enkele maanden duren voordat een hoge positie op de natuurlijke zoekresultatenpagina van Google (SEO) wordt bereikt, terwijl zoekmachine-advertenties (SEA) direct boven de zoekresultaten verschijnen. Daarom zal adverteren via zoekmachines direct resultaten opleveren op basis van websiteverkeer. Het gebruik van SEO kan even duren.

Google weet minder van natuurlijke zoekresultaten. U kunt bijvoorbeeld niet zien welke zoekwoorden uw websitebezoekers uiteindelijk gebruiken om uw website te bezoeken. Google zal u deze informatie verstrekken via advertenties in zoekmachines. Met behulp van conversietracking en het Google Ads-systeem kunt u bepalen welke zoekwoorden moeten worden geconverteerd en wat de conversiekosten zijn.

De meeste betaalde zoekresultaten van Google staan ​​bovenaan de pagina. Meestal worden vier advertenties weergegeven op het bureaublad en drie op de mobiele telefoon. Zelfs als u door betaalde zoekopdrachten bladert, zien gebruikers altijd betaalde zoekopdrachten. Als je niet naar beneden scrolt, zie je soms zelfs geen onbetaalde zoekresultaten.

In tegenstelling tot advertenties in zoekmachines, zullen natuurlijke zichtbaarheid en klikken niet verdwijnen nadat de betaling is stopgezet. Op de lange termijn zijn inspanningen om organisch verkeer en zichtbaarheid te ontwikkelen duurzamer dan reclame. SEA vereist continue investeringen.

Met betaalde advertenties heeft u eenvoudig controle over uw budget. Bepaal hoeveel u bereid bent elke dag uit te geven en stel een vast budget vast. Dit is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat u uw limiet niet overschrijdt, want betaald adverteren kan snel! Daarom raden we u aan om uw searchmachine-advertenties uit te besteden, omdat ervaren professionals uw campagnes kunnen optimaliseren met een lager budget, waardoor u geld bespaart! Het uitbesteden van Google AdsWord  is meestal niet alleen effectiever, maar ook niet duurder.

Zoekmachine-advertenties kunnen duur zijn. Dit is niet altijd het geval, maar als u uw campagnes niet vaak controleert en optimaliseert, stijgen uw kosten snel. We raden klanten altijd aan advertenties uit te besteden aan experts om hun Google Ads-accounts in goede staat te houden. Verkeer via organisch zoeken is gratis. Het vergt een inspanning om de online zichtbaarheid te vergroten, maar het is kosteneffectiever dan adverteren.

Met betaalde advertenties kunt u specifieke zoekwoorden targeten, net als SEO. Met advertenties kunt u ook specifieke locaties, talen, en doelgroepen targeten op basis van eerdere websitebezoeken.

Met betaalde zoekadvertenties heeft u meer controle en ruimte om marketingboodschappen af ​​te leveren. Met deze advertenties kunt u andere informatie markeren, zoals: uw telefoonnummer, openingstijden, bedrijfslocatie, unique selling point (USP), enz. Zoals je in onderstaand voorbeeld kunt zien.

De combinatie van SEO en SEA

Idealiter raden we klanten aan om tegelijkertijd in SEO en SEA te investeren, omdat beide voor- en nadelen hebben. De beste online marketingstrategie zal profiteren van de twee methoden omdat ze elkaar goed kunnen aanvullen en ondersteunen.

SEA kan directe feedback geven over de zoekwoorden die u in uw advertenties gebruikt, zodat u de bedoeling begrijpt van mensen die naar specifieke termen zoeken. Deze intelligentie kan worden gebruikt voor organische zoekmachinemarketing (SEO) om de resultaten te verbeteren.

U kunt uw zoekwoordstrategie testen in Google Ads en, indien mogelijk, gebruiken voor SEO-strategieën op lange termijn.

U kunt A / B-testgegevens van SEA gebruiken voor SEO-strategieën. Zo komt u er bijvoorbeeld achter welke advertentietekst het beste werkt op basis van klikken in SEA. Je kunt het gebruiken in de beschrijving van de metadata.

Wanneer u van nature door betaalde advertenties wordt gezien, kan dit het vertrouwen en de bekendheid van potentiële klanten vergroten. Hierdoor wordt uw website tijdens het zoekproces tweemaal weergegeven.

Met andere woorden, een uniforme searchachinemarketingstrategie die SEO en SEA combineert, is de beste manier om de resultaten op korte en lange termijn te verbeteren. Natuurlijk is elke markt anders en een online marketingstrategie die is afgestemd op uw specifieke zakelijke behoeften, levert de meeste voordelen op. Benieuwd wat online marketing voor uw bedrijf kan betekenen? Neem nu contact met ons op voor een gratis online marketingconsult.

Neem contact met ons op en we bespreken verschillende mogelijkheden.

E-mail: info@webdevelopmentapp.com 
BE: +32 499 41 46 24 
Franklin Rooseveltplaats 12, 2060 Antwerpen, Belgie

https://webdevelopmentapp.com/nl/online-marketing.html