Content-publisher

RVS finish

RVS materiaal

RVS, is materiaal wat aangeduid wordt als roestvast of roestvrij staal. Inox is ook een benaming die kan worden gebruikt. RVS is een legering van verschillende materialen zoals ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Roestvaststaal bestaat uit verschillende staaltypes, die voor verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt. Bijvoorbeeld het type 301 kan worden gebruikt voor aanrechtbladen, buisconstructies (trapleuning) en wieldoppen. De mate van sterkte hangt af van de legering. Deze soort is een chroom-nikkel materiaal met grote trekkracht. Er zijn meer dan 50 staaltypes die allemaal hun eigen pluspunten hebben. Van Geenen metaalfinishing zorgt voor een perfecte afwerking van staal. Zij hebben inzicht in de juiste RVS finish voor elk type staal.

Handmatige RVS finish

Van Geenen is gespecialiseerd in het handmatig polijsten en slijpen van RVS. Dit traditionele ambachtswerk wordt gedaan door professionals die hier dagelijks mee bezig zijn. Met 40 jaar ervaring en kennis op het gebied van RVS finish, is van Geenen één van de meest vooraanstaande metaalfinishingbedrijven in Nederland. Dit erkende bedrijf is bezig met het continue optimaliseren van hun werkwijze. Ze proberen door steeds weer positieve veranderingen aan te brengen, de hoogst mogelijke kwaliteit te waarborgen. Elke vorm kan met de juiste RVS finish methode, worden voorzien van een mooi gepolijst en geslepen materiaal. Niet alleen RVS finish, maar ook het polijsten van aluminium, messing of andere Non-Ferro materialen, wordt altijd met alle deskundigheid die men in huis heeft bewerkt. Producten worden altijd schoon en goed verpakt afgeleverd aan de klant.

RVS finish uitvoeringen

Een aantal finish uitvoeringen zijn:

  • Slijpen op korrel
  • Slijpen en polijsten op ruwheidswaarde (RA-waarde)
  • Borstelen/Scotch Brite
  • Hoogglans slijpen
  • Lasnaden en bewerkingssporen slijpen

Oppervlaktefinish is een gespecialiseerde bewerking, die bij van Geenen met de hand kan worden gerealiseerd. Maar ook door gebruik te maken van hypermoderne apparatuur zoals de langbandslijpmachine. Deze kunnen platen slijpen met afmetingen van 16.000 x 6000 mm. Hoe dikker de plaat hoe hoger de moeilijkheidsgraad van polijsten en slijpen. Met de gespecialiseerde langbandslijpmachine heeft van Geenen de juiste apparatuur in huis om elke wens te bewerkstelligen.

Uitgebreid machinepark

Om de juiste RVS finish te verkrijgen heeft van Geenen een uitgebreid machinepark, welke toegespitst is op snelle levering en scherpe prijzen. Het machinepark bestaat o.a. uit verschillende breedbandmachines die kunnen worden gebruikt voor de meest uiteenlopende snijdelen van onbeperkte diktes. Ook een 5-kops slijpmachine is een apparaat wat o.a. kokers en strippen kan slijpen. Kijk voor alle informatie op de website van van Geenen.nl.

https://vangeenen.nl/rvs-borstelen-van-geenen/