Onbekend België – interessante feiten over het land

toerisme antwerpen grote markt

België heeft het grootste aantal kastelen per kilometer van enig ander land ter wereld.

Chocolade wordt al meer dan 400 jaar in België geproduceerd. De traditie van het maken van chocolade gaat terug tot 1635. Tegenwoordig produceert het land meer dan 220.000 ton of 173.000 soorten chocolade, die in meer dan 2.000 winkels worden verkocht.

België heeft een van de langste tramlijnen ter wereld – 68 km langs de zee.

In 1928 werd in de Belgische stad Antwerpen de eerste wolkenkrabber op het Europese vasteland gebouwd. We hebben het over het Torengebouw met een hoogte van 96 meter (26 verdiepingen).

Antwerpen is de diamanthoofdstad van de wereld. De jaarlijkse omzet van de diamantindustrie hier is meer dan 20 miljard euro! Diamant wordt sinds 1447 in België verhandeld. Meer dan 80% van de ruwe diamanten in de wereld wordt in de stad verwerkt.

In België worden meer dan 1.500 bieren geproduceerd. Het populairste bier buiten België is Leffe, Duvel. Het grootste bierconcern van het land is Anheuser Busch Inbev. Elk jaar worden ter ere van deze drank bierfestivals gehouden in het land, waarvan het aantal meer dan 30 stuks bedraagt.

België is de thuisbasis van strips, De Smurfen en De avonturen van Kuifje.

België heeft het dichtste spoorwegnet ter wereld, met slechts 4.078 kilometer aan routes naar dit kleine landje.

De naam van de Europese munteenheid, Euro, werd voorgesteld door de Europese Commissie in België, en het eurosymbool werd ontworpen door de Belg Alain Billiet. Daarom werd de Euro-sculptuur direct naast het gebouw van het Europees Parlement geplaatst.

In 1879 probeerden de Belgen katten te gebruiken om post te bezorgen, maar deze bezorging mislukte al snel, omdat we allemaal de eigenzinnigheid van katten kennen.

https://www.dergatsjev.be/2020/08/antwerpen-toerisme-activiteiten-meir.html