Loopbaanbegeleiding

Wat is Loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is het supporten en adviseren bij het maken van loopbaankeuzes. U bekomt persoonlijke opvang  waarbij de loopbaanbegeleiders gesprekspartner voor u zijn. Loopbaanbegeleiding bied u inzicht in uw kansen, gepassioneerdheid, eigenschappen , motivatie en positie op de arbeidsmarkt. Welke fasen moet ik zetten om de gepaste ambt te vinden? Wat is mijn toewijding? Hoe gebruik ik mijn capaciteiten optimaal. Een uitkomst op deze vraag verkrijgt u doormiddel van loopbaanbegeleiding. Een opleiding loopbaanbegeleiding is geschikt voor arbeiders, ondernemers en carrièremannen- en mevrouwen.

 

Voor wie is Loopbaanbegeleiding?

Ik heb moeite om mijn personeel te motiveren, ik heb het gevoel dat ik er alleen voor sta en ik schuif de vervelende taken voor me uit. Herkenbaar? Met loopbaanbegeleiding kunt u hier iets aan doen.

U wilt bevordering maken of omtrent een aantal jaar. En hoe kunt u uw leiderschap verbeteren of andere competenties. Met loopbaanbegeleiding kunt u hier iets aan doen.

Carrière

Ontslagen of in opzegtermijn?

Ondernemers

Bent u ontslagen of zit u in opzeggingstermijn? U weet niet waar u op moet solliciteren. Of uw wordt niet uitgenodigd op sollicitaties. Met loopbaanbegeleiding kunt u dit aanpakken.

Taak test

Heeft u behoefte aan joboriëntatie? Is dit de juiste baan voor u? Heeft u behoefte aan inzicht loopbaanbegeleiding? Gaat het de kloppende kant op met uw carrière? Indien u vragen heeft over uw loopbaan, dan biedt loopbaanbegeleiding inzicht.

Ga naar loopbaantest.be vul slechts 12 vragen in en u bekomt meteen het resultaat in uw mailbox.

Als u behoefte heeft aan inzicht in uw kansen, passie, kwaliteiten, motivatie en positie op de arbeidsmarkt.

 Heeft u een vorm van autisme?

Mensen met een vorm van autisme/ADD/ADHD of gedragsproblemen ervaren zichzelf prettig tijdens de loopbaantrajecten. De vrijblijvende omgeving, de heldere systeem en de vele locaties dichtbij uw woonplaats zorgen daarvoor. De betrokken en afzonderlijke begeleiding van de loopbaanbegeleiders draagt bij aan dat prettige gevoel.

Loopbaancheques

Wanneer komt u in aanmerking voor jobcheques

– Online. Ga naar https://www.vdab.be/loopbaanbegeleiding/hoe en klik op ‘hoe bestel ik loopbaancheques?’. Ga aan de slag met het zorgvuldig invullen van alle gegevens.
– Telefonisch. Bel 0800 30 700 (kosteloos). Een medewerker van VDAB neemt met u alle benodigde data door. Houd uw persoonsgegevens bij de hand. VDAB is elke werkdag telefonisch te bereiken van 08.00 tot 19.00 uur.

Met de loopbaancheques bekomt u profijtige loopbaanbegeleiding. Tijdens het loopbaantraject gaat u samen met de loopbaanbegeleider kijken naar uw loopbaanvraagstukken. Tevens krijgt u inzicht in uw plaats op de arbeidsmarkt en wordt er gekeken naar het belang van de verhouding tussen uw werk- en privésituatie. De jobcheques zijn een elektronisch betaalmiddel voor bekwame loopbaanbegeleiding . De jobcheques zijn beschikbaar gesteld door de Vlaamse overheid.

Hoeveel kost loopbaanbegeleiding?

8 uur loopbaanbegeleiding kost slechts €80,-  In totaal stelt de Vlaamse overheid 8 uur vakkundige loopbaanbegeleiding beschikbaar. Het normale tarief van twee carrière cheques is € 1100,-. De Vlaamse overheid betaalt het verschil voor u en neemt € 1020,- voor hun rekening.

 

 

Hoe ziet een loopbaantraject eruit?

Kennismaking met uw loopbaan trainer
Verduidelijking werkwijze
Verwachtingen en beweegredenen bepraten
Bepraten van leer- en werkervaringen
Bedoelingen bepalen
Doe-opdrachten samenstellen

Heeft u na het jobbegeleidingstraject nog vragen? Neem gerust contact op met uw coach voor een gratis nazorggesprek. Daarin kijkt u bijeen met uw instructeur welke fasen u voorts kunt nemen.

Terugkom-moment waarbij u gezamenlijk een Individueel OntwikkelingsPlan opstelt (POP). Een POP-plan is gericht op de lange tijdsspanne. Enerzijds stelt u doelen voor dit jaar, anderszijds kijkt u ook voorts.
Terugkaatsen genomen acties, hervormingen, verbeterpunten.

Stap 3

Loopbaanbegeleiding is een afzonderlijk procesverloop  bij een vestiging bij u in de buurt. De fasen van het proces:

Werkfase – Hoe is uw plaats op de arbeidsmarkt?

Einddoelstellingen evalueren
Wisselingen doorvoeren

Stap 1

Reflectiefase – Heeft de loopbaanbegeleiding inzicht geboden?

Stap 4

Individueel gesprek met uw loopbaan oefenmeester
Vragenlijsten invullen en loopbaantesten maken
Ervaringen uitwisselen met andere mensen die een jobcoachingtraject volgen
Doe-opdrachten uitvoeren

 

Cheque besteld; hoe nu verder?

Heb ik recht op loopbaancheques indien ik in mijn opzegtermijn zit?

Op het ogenblik dat u in uw opzeggingstermijn zit, kan u uw jobcheques reserveren. Wanneer uw opzegtermijn verstrijkt, is het niet mogelijk om loopbaancheques te bestellen. Tevens heeft u recht op loopbaancheques tijdens uw duur van verbrekingsvergoeding.

Hoe zien loopbaancheques eruit?

Uw contactgegevens. De loopbaancheque is uniek en alleen voor u bestemd. Een cheque opkopen van een ander is onmogelijk.

Heeft u er wel recht op? Dan bekomt u van de firma Edenred een acceptgirokaart voor € 40,- via uw mail of post.

Stap 3. Bezorg de loopbaancheque bij een loopbaanbedrijf. (mail of uitgeprint meenemen).

Zijn de loopbaancheques fiscaal aftrekbaar?

Wat indien mijn jobcheques vervallen zijn?
Geen nood. Wanneer u uw loopbaancheque niet gebruikt voor de geldigheidsdatum wordt u geld vanzelf teruggestort op uw rekening en behoudt u uw recht op de jobcheque.

Als u geen recht op heeft, dan verkrijgt u een mail of brief met de reden waarom uw petitie is geweigerd. Verlangt u extra informatie? Neem dan contact op met een van onze filialen om een afspraak te maken voor gratis kennismakingsgesprek.

Stap voorwerpen. VDAB controleert of u recht heeft op jobcheques.

Waarom loopbaanbegeleiding?

 Kijk hier voor meer: http://ucareloopbaanbegeleiding.be/

 

http://ucareloopbaanbegeleiding.be/category/loopbaanbegeleiding-blog/