Content-publisher

Last van stress in deze lastige corona tijd?

Steeds meer mensen hebben last van stress. Het is ook niet verwonderlijk omdat we door de corona crisis al bijna een jaar lang opgesloten zitten. Doordat we het sociale contact zoveel mogelijk moeten beperken en we ook niet meer naar het werk kunnen gaan we ons eenzaam voelen. Daarnaast is er heel veel onzekerheid en we weten ook  niet wanneer we weer terug kunnen normaal. Die onzekerheid en eenzaamheid zorgt bij veel mensen voor enorm veel stress. Mensen worden depressief en zowel de fysieke en lichamelijke gezondheid gaat er op achteruit. Het is daarom belangrijker dan ooit om goed voor je lichaam te zorgen. Op deze manier verminder je stress en hou je jouw lichaam in conditie. In dit artikel geef ik je een aantal handige tips om stress te verminderen. Ik wens je veel plezier met het lezen van dit artikel. 

 Dagelijks sporten

Dagelijks sporten is enorm goed voor zowel je mentale als fysieke gezondheid. Het is dan wel belangrijk om minimaal een half uur intensief te bewegen. Sporten weer ook erg goed tegen stress. Wanneer je actief bezig bent maken je hersenen endorfine hormonen aan. Het worden ook wel “feel good” hormonen genoemd. Deze hormonen zorgen voor een ontspannen en opbeurend gevoel. Na een intensieve sporttraining zul je merken dat je een stuk rustiger bent in je hoofd en dat je er beter tegen aan kan. Ben je een intensieve sporter en sport je elke dag? Het is dan belangrijk ome je spieren goed te laten herstellen. Je spieren moet je dus voldoende rust geven. Om een sneller spierherstel te bevorderen zou je bijvoorbeeld kunnen overwegen om een massage gun te kopen. Het groot voordeel van zo’n apparaat is dat het zeer effectief werkt tegen spierpijn. Daarnaast helpt het ook om blessures te voorkomen. Het is dan wel belangrijk dat je de massage gun voor het sporten gebruikt. De spieren worden daardoor goed warm gemaakt waardoor deze losser gaan zitten. De kans dat je een blesure krijgt is daardoor eens stukje kleiner geworden. Wanneer je van plan bent om een massage gun te kopen is het belangrijk om te kiezen voor een model die beschikt over een sterke batterij van 6 uur. Het voordeel daarvan is dat je het apparaat veel minder hoeft op te laden. Daarnaast is het belangrijk dat het apapraat over minimaal 6 intensiteit standen beschikt Voor meer informatie over massage guns verwijs ik je graag naar deze pagina

Meditatie

Wat ook enorm goed helpt tegen het verminderen van stress is mediteren. Door meditatie komt je geest tot rust en verminder je negatieve gedachtes. Wanneer je net start met mediteren kan het vrij lastig zijn. Wanneer je gestresst bent wordt je vrij snel afgeleid door allerlei gedachtgangen te doen. Het is juist de kunst om je gedachtengangen volledig af te sluiten. Om dit te realiseren is mijn advies om tijdens de meditatie focus te leggen op de ademhaling. Mijn advies is om eerst een kort te mediteren bijvoorbeeld voor 3 tot 5 minuten. Per meditatie sessie verhoogd je de tijdsduur met 2 tot 3 minuten zodat je er geleidelijk gewend aan raakt.