Content-publisher

Kosten van een taxatie huis

Binnenkort willen wij gaan verhuizen. Wij hebben al een prachtig huis op het oog. Echter moeten wij dan natuurlijk wel ons huidige huis gaan verkopen. Maar voor welk bedrag? Daarvoor zullen wij een taxateur in moeten gaan huren. Echter was ik heel erg benieuwd naar de kosten hiervan. Daarom ben ik op het internet op zoek gegaan naar hoeveel ik kwijt zou zijn aan een taxateur voor mijn huis. Want ik kan wel een waardebepaling laten doen door een makelaar. Echter is dat niet genoeg in dit land. En moet het worden uitgevoerd door een taxateur die aangesloten zit bij het NVM.

Taxatieveilingen.nl

Toen ik op zoek ging naar de kosten van een taxateur voor mijn huis, kwam ik erachter dat er altijd vaste percentages worden gehanteerd die deze kosten bepalen. Namelijk een percentage van het uiteindelijke bedrag dat zal worden vastgesteld door de taxateur. En als je een waardevol huis hebt, zullen die kosten behoorlijk oplopen… Daarom ben ik gaan zoeken naar een andere oplossing. En die vond ik bij taxatieveilingen.nl! Daar las ik namelijk dat ik door middel van een veilingsysteem kan gaan bieden op gecertificeerde en geregistreerde taxateurs! Zodoende kan ik zelf bepalen hoe ver ik ga met mijn bod. En zal ik dan sowieso lager uitkomen dan via het NVM. Want op basis van de waardebepaling van de makelaar kan ik uitrekenen wat ongeveer de kosten aan de taxateur zullen gaan worden.

Bieden op een taxateur

Op de website zag ik dat er net een nieuwe veiling was gestart voor een taxateur. Ik heb dan ook direct een account aangemaakt en ben mee gaan doen in de veiling. Met in mijn achterhoofd houdend het bedrag wat het mij ongeveer zal gaan kosten via het NVM.

Uiteindelijk werd het mij bij die te duur, maar bij de volgende was het wel raak! Die heb ik voor een lage prijs in kunnen huren om een taxatie over mijn huis te geven.