Content Publisher
Woning en Tuin

Kosten van een binnendeur

Bij het (ver)bouwen van een huis moet je met veel factoren rekening houden. Bijvoorbeeld de inrichting en de uitstraling van je huis. Zo ook de deuren die in je woning moeten komen. Ze vormen een belangrijk element en bij elkaar kost het ook nog wel wat.

Maar hoeveel betaal je eigenlijk ongeveer voor een deur? En wat voor budget moet je rekening houden bij de aanschaf? We geven een idee van de gemiddelde kostprijzen van deuren.

Hoeveel kost een binnendeur?

Natuurlijk zijn de kosten voor een deur afhankelijk van een aantal factoren. Een daarvan is het materiaal van de deur. Daarnaast spelen de afmetingen ook een rol. Heb je afwijkende maten? Deze deuren zullen speciaal gemaakt moeten worden. Dit betekent dat je er waarschijnlijk ook meer voor moet betalen.

Hetzelfde geldt als de deur hoger of breder moet zijn. Al deze factoren zorgen ervoor dat de prijzen van binnendeuren heel erg kunnen verschillen. Een simpele deur heb je bijvoorbeeld vanaf 300 euro.

Voor een investering en lange levensduur betaal je al gauw een paar honderd euro meer.

Verschillende materialen

Het materiaal geeft toch zeker een bepaalde uitstraling aan je woning. Maar het ene materiaal is duurder dan het andere. Wil je investeren in goed materiaal met een lange levensduur? Dan zal je wat meer moet neertellen. Over het algemeen is kunststof het goedkoopste materiaal.

Voor een nieuwe deur – van 1 vierkante meter – betaal je rond de 750 euro. De gemiddelde kostprijs van hout is ongeveer 850 euro en bij aluminium betaal je weer 50 euro meer.

Wat je kiest is dus ook geheel afhankelijk van het budget dat je hebt.

Plaatsen van deuren

Als je een deur hebt gekocht, moet deze natuurlijk ook nog geplaatst worden. Ga je dit zelf doen, of ga je dit laten doen? Bij sommige deuren is de montage inbegrepen, informeer hier even naar. Indien jij of iemand in je omgeving erg handig is, kun je wellicht zelf de deur – met wat hulp – plaatsen.

Houd er rekening mee dat het plaatsen van een deur niet zo gemakkelijk is als het lijkt.

Laten plaatsen

Als je de plaatsing vakkundig wilt laten verlopen, kun je dit het beste door een vakman laten doen. Deze heeft ervaring en beschikt over de juiste materiaal. Dit betekent dat je meer geld kwijt bent, maar wel dat je een goed geplaatste deur hebt.

Bij het zelf plaatsen loop je het gevaar dat een deur bijvoorbeeld gaat piepen en/of klemmen. Zeker na een (ver)bouwing is dit zonde. Tip bij het uitbesteden: vraag een offerte aan en maak een vergelijking van verschillende vakmannen. Je zal zien dat de prijzen variëren.

http://www.deurenshop.com