Content-publisher

Hoe word jij een betere salesmanager?

Meer verkopen! Dat wil elke sales team wel, de salesmanager maakt het verschil! Hoe word jij een betere salesmanager en kan jij je team motiveren?

 

Relatie en vertrouwen

Vertrouwen is de basis voor goede koop-verkoop relaties. Bluffen, draaien, vage beweringen, onrealistische beloften worden door de klant doorzien en afgestraft. Een goede verkoper kent zijn product of dienst door en door en heeft de overtuiging dat het product aansluit bij de behoeften van de klant. Belangrijk is ook de organisatie achter de verkoper. De verkoper verkoopt niet alleen een product of dienst, hij vertegenwoordigt een organisatie met producten en diensten. Logistiek, service, after sales en binnendienst zijn ook factoren die bijdragen aan het vertrouwen van de klant. Het vertrouwen dat de organisatie van de verkoper is van groot belang.

 

Ervaringen en reputatie

Hoe win je vertrouwen? Vertrouwen als kenmerk in koop-verkooprelaties is het geloof dat beloftes en afspraken worden waargemaakt. Het geloof wordt sterker naarmate klant en verkoper feitelijk ervaren dat afspraken en beloftes inderdaad worden waargemaakt. Een koop-verkoop relatie heeft vaak een geschiedenis. Koper zowel als verkoper hebben een reputatie. Als die geschiedenis er nog niet is zijn er doorgaans referenties beschikbaar die hun ervaringen willen delen. Vergeet niet dat dit zowel voor de verkoper als de koper geldt.

 

Wat zijn de Succesfactoren?

1. Hoe hou je het sales-team scherp.

2. Verkopen en onderhandelen. Scorende verkoopgesprekken.

3. De gunfactor bij acquisitie en sales.

4. Prospects en koude acquisitie.

5. Salesmanagers maken het verschil. Praktijkervaringen en inzichten.

5. Samenwerking marketing en sales als voorwaarde voor beter verkopen.

 

Lees meer over de succesfactoren op learnit.nl, op de website staan nog veel meer informatie over sales.

 

Verkooptrainingen

Ook kan je overwegen om een verkooptraining te nemen, om zo sneller sales onder de knie te krijgen. Kijk bijvoorbeeld bij verkooptrainingen, hier kan je kiezen tussen verschillende trainingen om beter te worden.