Content-publisher

Hoe hou je kleurrijke schoenen kleurrijk?

Om langer plezier te hebben van je schoenen is het juiste onderhoud erg belangrijk. Nu heeft elk materiaal een ander soort verzorging nodig maar toch is er een basis. Om je schoenen mooi te houden zijn er drie elementen: beschermen, verzorgen en schoonmaken. Niet alleen net na het aanschaffen maar ook na het dragen. Op die manier blijven je schoenen langer mooi en verleng je de levensduur. Dat geldt overigens ook voor de bijzondere schoenen en kleurrijke schoenen van Shoelia.

Schoenen beschermen

Voordat je nieuwe schoenen aantrekt is het handig om deze eerst te beschermen tegen vuil en vocht. Dit doe je door de schoenen in te spuiten met een vocht- en vuilafstotende spray. Afhankelijk van hoe vaak je de schoenen draagt is het verstandig om deze beschermlaag regelmatig opnieuw aan te brengen. Het aanbrengen van deze spray duurt slechts een paar minuten maar deze paar minuten verrichten wonderen voor je schoenen. Een andere bescherming voor je schoenen is het gebruiken van een schoenlepel. Met een schoenlepel beschadig je de hiel van de schoenen niet bij het aantrekken van de schoenen.

Schoenen verzorgen

Schoenen die vochtig of nat zijn moet je aan de lucht laten drogen. Door schoenen bij de verwarming te drogen kan het materiaal uitdrogen. Om de schoenen in vorm te houden gebruik je schoenspanners of een paar proppen papier. Pas op met bedrukt papier, de inkt kan in je schoenen trekken. Met het verzorgen van schoenen zorg je ervoor dat ze niet uitdrogen en de kleuren mooi blijven. Hierbij gebruik je verzorgingsproducten, welke producten dat zijn wordt bepaald door het materiaal van de schoenen. Door te wisselen tussen de schoenen die je draagt verleng je de levensduur van de schoenen. De schoenen die in kast staan hebben echter wel regelmatig verzorging nodig want ook in de kast kunnen schoenen uitdrogen.

Schoenen schoonmaken

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen kan er toch vuil op je schoenen komen. Het beste is om dit zo snel mogelijk verwijderen. Want hoe langer je hiermee wacht hoe moeilijker het is om de schoenen schoon te krijgen. Je kunt het beste beginnen met droogreinigen met bijvoorbeeld een gum of een borsteltje. Als dat niet werkt dan kun je het proberen met water of een speciaal reinigingsmiddel. Doe dit eerst op een klein stukje van de schoen zodat je kunt zien wat het resultaat is.