Content Publisher
Image default
Business

Het voeren van een goed telefoongesprek bij een klantenservice

Als je bij een klantenservice werkt of bij een klantenservice wilt gaan werken is het belangrijk dat je weet hoe je goed telefoon gesprek voert. Dit helpt je namelijk om een duidelijk gesprek te hebben en een goede indruk achter te laten voor het bedrijf.

Het is ten eerste belangrijk dat je je klanten niet te lang laat wachten aan de telefoon. Maar ook niet te snel antwoorden want anders kan de klant schrikken. En mocht een klant toch lang moeten wachten omdat het druk is, bied dan altijd je excuses aan.

Zorg dat je een goede eerste indruk achter laat. Een goede eerste indruk kun je namelijk maar 1 keer hebben. Zorg daarom ook voor een positieve houding en een goede spreektoon. Dit gaat vaak samen met het hebben van een goede eerste indruk.

Bereid je goed voor en weet waar je over praat, en zorg dat je de benodigde gegevens ook hebt van de klant, of zorg dat je er snel genoeg bij kunt. En voorkom fouten door altijd dubbele-checks te doen.

 

Waarom een goede klantenservice belangrijk is

Een goede klantenservice zoals die van Interpolis klantenservice is overal belangrijk. Het hebben van een goede klantenservice is heel belangrijk voor je bedrijf. De Interpolis klantenservice is een goed voorbeeld van een goede service aan de klanten.

Een goede service zegt namelijk wat over je bedrijf. Als jij namelijk echt tijd neemt voor je klanten blijven je klanten terugkomen doe je dit niet gaan ze op zoek naar iemand anders. Ook kun je als je je klanten helpt en ze aanhoort feedback krijgen. En met die feedback kan jij je bedrijf weer verbeteren.

Ook heeft een goede of slechte klantenservice veel invloed op je reputatie. Klanten kunnen namelijk een recensie achterlaten op je website of op social media. En als jij slechte klantenservice bied en dit naar buiten komt zullen andere mensen minder snel voor je bedrijf kiezen. Maar heb je een goede klantenservice zullen klanten je hier goede recensies op geven.

 

Verschillende soorten klantenservices

Je kan ieder ander soort platform als een ander soort klantenservice zien, maar in werkelijkheid zijn er maar 2.

Als eerste heb je een proactieve klantenservice. Dit is een klantenservice die zelf de eerste stap zet en niet afwacht tot de klant het doet. Hierdoor kan je de klanten heel makkelijk winnen.

Dan heb je een reactieve klantenservice. Dit is de klantenservice zoals je waarschijnlijk gewent bent. hier reageer je namelijk op de problemen van de klanten los je ze op. bij interpolis klantenservice doen ze het op deze manier.