Content-publisher

Glasvezel is de toekomst!

Internetsnelheden worden jaarlijks nog verbeterd en gaan de snelheden erg snel omhoog. Internet is hedendaags toch wel één van de belangrijkste dingen in de samenleving en daarom is het van belang om dit te blijven ontwikkelen. Er zijn dus veel nieuwe ontwikkelingen op het gebied van internet en één daarvan is glasvezelbekabeling. Dit is een relatief nieuwe uitvinding dat in Azië is uitgevonden. Op deze manier kan op hele hoge snelheden data worden verzonden en ontvangen. Daarom ligt de internetsnelheid heel erg hoog en is ook vele malen sneller dan ‘gewoon’ internet. Onze oude verbindingen liggen aangesloten met een koperen kabel en met glasvezel is het dus een stuk sneller en effectiever internetten!

Dunne, sterke draden is waar glasvezel uit bestaat en die zenden datasignalen op een veilige en betrouwbare manier over lange afstanden naar andere dataplekken. Dit gebeurt op hele hoge snelheid en daarom is glasvezel iets nieuws wat erg veel mensen willen. Een bedrijf dat glasvezel soort aanbiedt is Brand-Rex. Dit bedrijf heeft verschillende soorten glasvezel ontwikkelt, waaronder de meeste bekende glasvezelblaastechniek. Op deze manier wordt als het ware door buisjes langs het glasvezel geblazen, wat voor heel snel internet zorgt. Brand-Rex is een bedrijf dat hier goed in is en is zeker een aanrader als je bereidt bent om glasvezel te nemen.

Zoals eerder verteld komt glasvezel dus uit Azië en heeft het langzaam maar zeker een weg gevonden naar Europa en wordt er nu steeds vaker gebruik van gemaakt, ook in Europa. Vooral ook in Nederland wordt het steeds meer gebruikt, waaronder op dit moment ongeveer 700.000 huishoudens gebruik maken van glasvezelbekabeling na een onderzoek. Dit zorgt ervoor dat glasvezel dus steeds populairder wordt. Daarnaast is de topsnelheid van glasvezel nog bepaald en daarom zal het de komende jaren alleen maar sneller worden. Dit is een goed teken voor de toekomst en zeker een aanrader om zo snel mogelijk glasvezelbekabeling te laten aanleggen!

http://www.optinet.nl/