Category Archives: Gezondheid

Content-publisher

Last van stress in deze lastige corona tijd?

Steeds meer mensen hebben last van stress. Het is ook niet verwonderlijk omdat we door de corona crisis al bijna een jaar lang opgesloten zitten. Doordat we het sociale contact zoveel mogelijk moeten beperken en we ook niet meer naar het werk kunnen gaan we ons eenzaam voelen. Daarnaast is er heel veel onzekerheid en we weten ook  niet wanneer we weer terug kunnen normaal. Die onzekerheid en eenzaamheid zorgt bij veel mensen voor enorm veel stress. Mensen worden depressief en zowel de fysieke en lichamelijke gezondheid gaat er op achteruit. Het is daarom belangrijker dan ooit om goed voor je lichaam te zorgen. Op deze manier verminder je stress en hou je jouw lichaam in conditie. In dit artikel geef ik je een aantal handige tips om stress te verminderen. Ik wens je veel plezier met het lezen van dit artikel. 

 Dagelijks sporten

Dagelijks sporten is enorm goed voor zowel je mentale als fysieke gezondheid. Het is dan wel belangrijk om minimaal een half uur intensief te bewegen. Sporten weer ook erg goed tegen stress. Wanneer je actief bezig bent maken je hersenen endorfine hormonen aan. Het worden ook wel “feel good” hormonen genoemd. Deze hormonen zorgen voor een ontspannen en opbeurend gevoel. Na een intensieve sporttraining zul je merken dat je een stuk rustiger bent in je hoofd en dat je er beter tegen aan kan. Ben je een intensieve sporter en sport je elke dag? Het is dan belangrijk ome je spieren goed te laten herstellen. Je spieren moet je dus voldoende rust geven. Om een sneller spierherstel te bevorderen zou je bijvoorbeeld kunnen overwegen om een massage gun te kopen. Het groot voordeel van zo’n apparaat is dat het zeer effectief werkt tegen spierpijn. Daarnaast helpt het ook om blessures te voorkomen. Het is dan wel belangrijk dat je de massage gun voor het sporten gebruikt. De spieren worden daardoor goed warm gemaakt waardoor deze losser gaan zitten. De kans dat je een blesure krijgt is daardoor eens stukje kleiner geworden. Wanneer je van plan bent om een massage gun te kopen is het belangrijk om te kiezen voor een model die beschikt over een sterke batterij van 6 uur. Het voordeel daarvan is dat je het apparaat veel minder hoeft op te laden. Daarnaast is het belangrijk dat het apapraat over minimaal 6 intensiteit standen beschikt Voor meer informatie over massage guns verwijs ik je graag naar deze pagina

Meditatie

Wat ook enorm goed helpt tegen het verminderen van stress is mediteren. Door meditatie komt je geest tot rust en verminder je negatieve gedachtes. Wanneer je net start met mediteren kan het vrij lastig zijn. Wanneer je gestresst bent wordt je vrij snel afgeleid door allerlei gedachtgangen te doen. Het is juist de kunst om je gedachtengangen volledig af te sluiten. Om dit te realiseren is mijn advies om tijdens de meditatie focus te leggen op de ademhaling. Mijn advies is om eerst een kort te mediteren bijvoorbeeld voor 3 tot 5 minuten. Per meditatie sessie verhoogd je de tijdsduur met 2 tot 3 minuten zodat je er geleidelijk gewend aan raakt. 

Content-publisher

Weinig te doen bij Diëtist in Enschede

 

 

Wilt u graag afvallen en dat met behulp van een diëtist in Enschede, stop dan met zoeken want u heeft hier de juist website voor u gevonden. Als bevestiging van de kwaliteit die deze diëtist in Enschede aanbiedt kunt u de beoordelingen bekijken die zijn gegeven door de mensen hier al eens zijn geweest voor het afvallen met behulp van een schema dat deze onderneming voor u zal maken. Daar zal u ook zien dat de beoordelingen die zijn gegeven allemaal erg hoog zijn, het schema is gebaseerd op persoonlijke gegeven die u van te voren moet doorgeven en ook moet u dan het doel aangeven, dus hoeveel u zou willen afvallen en in hoeveel tijd u dit zou willen doen. Ze willen ook weten wat u wel en niet lekker vindt om te eten en dit verwerken ze dan ook in het schema dat deze diëtist in Enschede voor u aanbiedt en vooral met de hulp die je krijgt van het personeel dat hier in dienst is, hierdoor is het veel leuker om het schema van deze diëtist in Enschede te volgen. Je staat samen dan ook sterker dan alleen, als je het alleen zou hebben geprobeerd heb je al veel sneller de neiging om even wat extra eten te pakken en denk je al sneller dat het wel even kan en dat is dan ook de valkuil. En stel je hebt even een terugslag, dan heb je altijd hulp van deze diëtist in Enschede.

 

Schema aanvragen bij diëtist in Enschede

 

Wilt u dus beginnen met afvallen doormiddel van een schema te volgen die deze diëtist in Enschede voor u aanbiedt, via de website kunt u dan ook aangeven dat u interesse heeft in de diensten die er worden aangeboden. U kunt gebruik maken van de contactgegevens of het contactformulier invullen en dan nemen ze contact met u op.Content-publisher

Coaching in Deventer kan nu anders

Soms zit het niet mee in je leven en weet je niet precies wat je moet doen. De help van een coach in Deventer kan voor jou de oplossing zijn. Met behulp van een coach kun je een antwoord formuleren op vragen die bij jou spelen. Dit kunnen van kleine dingen zoals ‘Wat verwacht ik van mijn werk en word ik er gelukkig va?’ tot grotere zaken zoals ‘Is dit wat ik van het leven verwacht?’. Het zijn vragen waarop je zelf misschien lastiger antwoord kunt geven, met een coach in Deventer ga je samen op zoek naar antwoorden.

Waarom een coach soms nodig kan zijn

Als jij niet goed in je vel zit, kunnen veel dingen niet zo gaan zoals jij zou willen of had verwacht. Hoe dat komt? Omdat een goede relatie met jezelf de basis van succes vormt. Wat jij denkt, hoe jij je voelt, dat uit zich in jouw gedrag en handelingen. Die vragen staan centraal bij de coaching gesprekken die jij met je coach uit Deventer voert. Hij stelt je vragen zoals of je een goede relatie met jezelf, of dat je luistert naar wat je lichaam aangeeft. Vaak is dat namelijk een van eerste dingen die als problemen ontstaat als je niet goed in je vel zitten. Maar dat zijn niet de simpelste vragen. Voor veel mensen is het lastig om bewustwording te krijgen van wat je voelt en denkt. Te vaak is er te veel te veel ruis om echt een goede verbinding te krijgen met de vragen en antwoorden die in jou zitten. Een coach uit Deventer helpt je om deze verbinding te krijgen of herstellen. Met verschillende programma’s en gesprekstechnieken en hulpmiddelen zoals vragenlijsten kom je met je coach uit Deventer tot waardevolle gesprekken.

Zet de eerste stap

Wil je vandaag nog de eerste stap zetten? Vraag dan een kennismakingsgesprek aan bij coach in Decentere. Tijdens een intake wordt er samen met de coach gekeken naar wat er speelt en welke doelen je helpt. Wil je meer uit jezelf als ondernemer, wil je weten waar je staat in leven en wat je volgende stap is of ben je op zoek naar antwoord op belangrijke levensvragen? Samen met je coacht uit Deventer maak jij de volgende stappen.

 Content-publisher

Hypnotherapie in Apeldoorn

Wilt u weten wat hypotherapie in Apeldoorn nou eigenlijk is en wat het voor u kan betekenen? In de tekst komt u verschillende begrippen tegen die te maken hebben met hypnotherapie in Apeldoorn. Ook kunt u op de website van de onderneming die deze hypnotherapie in Apeldoorn voor u aanbied uitgebreide informatie vinden over deze onderwerpen. Als u na het lezen van deze tekst dus nog vragen heeft over hypnotherapie in Apeldoorn, kunt het beste de website bekijken. Deze informatie is geschreven in de hoop dat het dan wat duidelijker voor u word en iedereen meer te weten komt over deze hypnotherapie in Apeldoorn. in de hypnotherapie in Apeldoorn laat ze de cliënt optimaal gebruik maken van natuurlijke vermogens en dat noem je dan hypnose of trance. Voor veel mensen is dit onduidelijk en weten ze er niet veel vanaf, daarom kunt u ook contact opnemen met de onderneming die deze hypnotherapie in Apeldoorn voor u aanbiedt.

 

Meer informatie over hypnotherapie in Apeldoorn

 

Zoals hierboven ook al geschreven staat kunt u op de website van de ondernemer die deze hypnotherapie voor u aanbied alle bijbehorende en benodigde informatie over hypnotherapie in Apeldoorn vinden. Als u vragen heeft na het lezen van deze tekst of het bekijken van de website of heeft u interesse in deze hypnotherapie? U kunt het e-mailadres vinden op de website onder het kopje ‘contact’, hier kunt u uw mails heen sturen betreffende deze hypnotherapie. Als u niet wilt wachten op een antwoord op uw mail, kunt u telefonisch contact opnemen. Hier wordt u meteen geholpen door het te beantwoorden van uw vragen of het eventueel inplannen van een afspraak. U kunt hier ook voor andere trainingen of coaching terecht, als u hierover meer over te weten wilt komen kunt u ook deze informatie vinden op de website of contact opnemen.

 

 

 

 

 

 

 Content-publisher

Behandeling van depressie

Depressie, zelfs de meest ernstige gevallen, is een zeer behandelbare aandoening. Zoals met veel ziektes, hoe eerder de behandeling kan beginnen, hoe effectiever het is en hoe groter de kans dat herhaling kan worden voorkomen.

 

Fases van de behandling van depressie

Een geschikte behandeling voor depressie begint met een lichamelijk onderzoek door een arts. Bepaalde medicijnen, evenals sommige medische aandoeningen zoals virale infecties of een schildklieraandoening, kunnen dezelfde symptomen veroorzaken als depressie en moeten worden uitgesloten. De arts moet vragen stellen over alcohol- en drugsgebruik en of de patiënt gedachten heeft over de dood of zelfmoord.

Eenmaal gediagnosticeerd, kan een persoon met depressie op een aantal manieren worden behandeld. De meest voorkomende behandelingen zijn medicatie en psychotherapie. Veel studies tonen aan dat cognitieve gedragstherapie erg effectief is, alleen of in combinatie met medicamenteuze therapie. Psychotherapie gaat in op de denkpatronen die depressie veroorzaken, en uit onderzoeken blijkt dat het herhaling voorkomt. Medicamenteuze therapie is vaak nuttig bij het verlichten van symptomen, zoals ernstige angst, zodat mensen zinvolle psychotherapie kunnen krijgen.

Bovendien is lichaamsbeweging een belangrijke manier om depressies te bestrijden. Omdat depressie mensen demotiveert, kan het erg nuttig zijn voor een familielid of een vriend om regelmatig hun depressieve geliefde uit te nodigen voor een wandeling. Sociaal contact is ook waardevol als een manier om de gevoelens van isolatie te bestrijden die de depressieve mensen treffen.

Behandeling van depressie

Depressie, zelfs de meest ernstige gevallen, is een zeer behandelbare aandoening. Zoals met veel ziektes, hoe eerder die behandeling kan beginnen, hoe effectiever het is en hoe groter de kans dat herhaling kan worden voorkomen.

Een geschikte behandeling voor depressie begint met een lichamelijk onderzoek door een arts. Bepaalde medicijnen, evenals sommige medische aandoeningen zoals virale infecties of een schildklieraandoening, kunnen dezelfde symptomen veroorzaken als depressie en moeten worden uitgesloten. De arts moet vragen stellen over alcohol- en drugsgebruik en of de patiënt gedachten heeft over de dood of zelfmoord.

Eenmaal gediagnosticeerd, kan een persoon met depressie op een aantal manieren worden behandeld. De meest voorkomende behandelingen zijn medicatie en psychotherapie. Veel studies tonen aan dat cognitieve gedragstherapie erg effectief is, alleen of in combinatie met medicamenteuze therapie. Psychotherapie gaat in op de denkpatronen die depressie veroorzaken, en uit onderzoeken blijkt dat het herhaling voorkomt. Medicamenteuze therapie is vaak nuttig bij het verlichten van symptomen, zoals ernstige angst, zodat mensen zinvolle psychotherapie kunnen krijgen.

Bovendien is lichaamsbeweging een belangrijke manier om depressies te bestrijden. Omdat depressie mensen demotiveert, kan het erg nuttig zijn voor een familielid of een vriend om regelmatig hun depressieve geliefde uit te nodigen voor een wandeling. Sociaal contact is ook waardevol als een manier om de gevoelens van isolatie te bestrijden die de depressieve mensen treffen.

Wat is CBD olie nu echt precies?

De vraag; wat is CBD, kunnen we dan beantwoorden door te zeggen dat CBD één van de 85 verschillende werkzame Cannabinoïden bevat, en een enorme heilzame werking heeft op mens en dier. 

CBD olie wordt gemaakt door de bloemen van in dit geval de Hennepplant, ook wel toppen genoemd via een extractie proces te vervaardigen tot een pasta. Al het bloemmateriaal wordt gebruikt en via C02 zo hard geperst dat er uiteindelijk een dikke pasta uitkomt. Deze pasta, die afhankelijk van allerlei andere factoren, bevat vervolgens de CBD.  Het  bevat ook nog het zuur CBDa, en de andere Cannabinoïden CBG en CBC. Daarnaast treffen we vaak een kleine hoeveelheid THC <0,3% aan, die overigens zo marginaal is dat je er absoluut niet high of stoned van wordt.

Waar kan ik mediwiet olie aankopen of kopen?

Medicinale wietolie kopen kun je via vele diverse kanalen kopen. Door de wirwar van aanbieders zie je door alle flesjes en potjes vaak niet meer helder waar je nu het beste Cannabisolie of Medicinale Cannabisolie koopt. Helaas verkopen vele bedrijven niet altijd CBD olie van goede kwaliteit.

Je koopt deze olie natuurlijk met een reden en als er geen helende werking is dan is het weggegooid geld. 

Gold is de naam van onze CBD olie

Onze Gold CBD olie wordt vervaardigd op Nederlandse bodem. Wij zijn zeer nauw betrokken bij de boeren die deze fantastische velden beschikbaar stellen om deze geweldige plant te laten groeien en bloeien. Wij weten op deze manier welke passie deze boeren in deze plant stoppen. Dat ze bijvoorbeeld geen rotzooi of toevoegingen bij de plant stoppen, om meer resultaat te verkrijgen. Of de plant zo manipuleren dat het natuurlijke gedrag van de plant onder druk komt te staan. 

Op de vraag wat is CBD olie, kan ik daarom zeggen, een wonderschoon liefdevol product wat is bedoeld om mens en dier te dienen in het herstel van het zelfhelend vermogen.

 

Ik ben helemaal overtuigd van jullie CBD olie, waar kan ik het nu kopen?

Wij verwelkomen jou graag als klant, elke klant wordt daarom altijd persoonlijk benaderd om af te stemmen waarvoor je de CBD olie wilt gaan gebruiken en of we je nog informatie kunnen geven over het product zelf.

http://www.cannabisolie.com
Content-publisher

4 tips tegen stress

In Nederland is iedereen vaak ‘druk’, we zeggen dit vaak om indruk te maken op anderen. Echter uit de praktijk blijft dat sommige Nederlanders inderdaad teveel druk ervaren, waardoor stress ontstaat. Uit cijfers van het ministerie van Sociale Zaken blijkt dat maar liefst 41% van de werknemers aan geeft dat zij werkstress als ‘normaal’ ervaren. Daarbij wordt door 32% van de leidinggevenden dit eerste statement erkend. Dit is natuurlijk een enorm getal dat snel verminderd zou moeten worden. Wanneer werknemers vitaliteit hebben, zullen zij zich beter in hun vel voelen en productiever werken voor het bedrijf. Dit is van belang voor zowel werkgever als werknemers, maar hiervoor dient wel het stress niveau terug gebracht te worden. Robert Epstein heeft hiervoor vier tips, waarmee stress vermeden kan worden. Klik hier voor meer informatie

Het is ten eerste van belang dat je vooraf nadenkt over een mogelijke dag, week of maand planning om op die manier je werkzaamheden in te plannen. Door het maken van een overzicht, creëer je rust in je hoofd. Het is hierbij wel van belang dat de planning die je maakt, realistisch en haalbaar is. Waneer je minder goed bent in plannen, kun je hier altijd hulp voor vragen. Ten tweede is het van belang dat je bronnen van stress herkent. Plan genoeg tijd in voor de belangrijkste afspraken, zorg dat deze elkaar nooit kunnen overlappen en stel prioriteiten. Zorg ook voor een opgeruimde werkplek. Hierdoor kun je efficiënter werken en creëer je rust. Ten derde moet je stressvolle gedachten ombuigen naar positieve gedachten. Het heeft geen zin om in de negatieve ‘wat als’en ‘ja maar’ te blijven hangen. Je schiet er meer mee op door er positief mee om te gaan en er daarna vol voor te gaan. Ten slotte moet je zorgen dat je op tijd ontspant. Kijk eens even een filmpje of lees een boek, hierbij ontspannen je hersenen en kun je op een later tijdstip productiever presteren. Heb je meer vragen over vitaliteit, kijk dan even bij Carrierepoort.nl.

https://carrierepoort.nl/
Content-publisher

Energydrink

De maandagmorgen, iedereen in Nederland heeft er bijna een hekel aan. Na twee dagen van ontspanning is het altijd toch weer even wennen om in het ritme te komen. Wat is er dan fijner om een flinke energy boost te krijgen na het drinken van een bepaald drankje. Op televisie zien we bijna dagelijks reclames voorbijkomen van allerlei drankjes die de drinker meer energie moeten geven. Toch horen we de laatste tijd ook steeds vaker waarschuwingen over de nadelige kanten van dit soort drankjes. 

Nu is er uit een recent onderzoek zelfs gebleken dat gezonde volwassenen die weinig cafeïne binnen krijgen, een groter risico hebben op een hoge bloeddruk na het drinken van energiedrankjes. Door  te werken met testgroepen bleek het dat de bloeddruk bij de deelnemers hoger werd na het drinken van energydrink. Het verschil was het grootst bij mensen die normaal weinig cafeïne gebruiken.

Naast de grootste veroorzaker van een hoge bloeddruk, stress, lijkt energydrink dus nog een gevaar voor onze gezondheid te gaan vormen. Maar wat kunnen mensen nu eigenlijk doen aan een hoge bloeddruk, behalve dus oppassen met het drinken van energydrink?

Op de eerste plaats is een gezond eetpatroon erg sterk aan te raden. Mensen onderschatten vaak het belang van goede gevarieerde voeding op zaken zoals een normale bloeddruk. Naast gezonde voeding is voldoende lichaamsbeweging ook een sterke aanrader mocht u met bloeddruk klachten kampen. Als laatste, maar zeker niet minder onbelangrijk,  is het omgaan en verminderen van stress een belangrijke factor. Tegenwoordig zijn er gehele cursussen en trucs om op de juiste manier om te gaan met de stress van deze hectische en drukke tijden.

Mocht u nu toch een hoge bloeddruk hebben dan zijn er ook natuurlijke middelen tegen hoge bloeddruk. Tegenwoordig zijn deze natuurlijke bloeddrukverlagers in veel apotheken maar ook in webwinkels te koop.

http://www.oligo-pharma.nl/
Content-publisher

Pillen voor je gezondheid

We leven in een mooie tijd. We kunnen lekker ons gangetje gaan met ons drukke leventje waardoor gezond koken er regelmatig bij inschiet. Maar dankzij de moderne wetenschap kunnen we elk mogelijk tekort aanvullen met pillen.

Ik geef toe: het is wat omslachtig. Je kunt beter gewoon goed eten want dan hoef je niet uit te zoeken waar je eventueel een tekort aan hebt. Het regelt zich dan vanzelf. Maar ik herken het drukke leventje ook wel. Vooral met kinderen is het maar een gejaag en gevlieg. Je moet werken en daarna de kinderen ophalen bij de BSO. Snel nog even een maaltijd bereiden en jij of manlief gaat de deur uit om te sporten of iets leuks te doen samen met vrienden of vriendinnen. Vaak moet je ook nog tussendoor een kind wegbrengen naar zijn of haar sportclub. En natuurlijk weer halen. Eigenlijk verdienen (jonge) ouders stuk voor stuk een pluim als ze de kinderen gezond en wel hebben afgeleverd om als jong volwassene een eigen leven op te bouwen.

Om er zeker van te zijn dat ik wel alle benodigde vitamines binnen krijg, neem ik regelmatig een topvitamins tablet. Dat geef ik ook aan de kinderen maar van hen speciaal op kinderen afgestemde vitaminepreparaten. Deze preparaten kun je gewoon bestellen via de voedingssupplementen webwinkel topvitamins.nl van NowFoods. Gemak dient de men, niet waar?

Ondanks dat ik multivitamines inneem, wil ik er toch voor zorgen dat zowel ik als de rest van de familie genoeg verse groenten en fruit binnenkrijgt. Een goed voorbeeld doet goed volgen, denk ik altijd maar. Groenten en kinderen is vaak ook geen fijne combinatie. Het heeft bij mijn kinderen heel lang geduurd voordat ze groenten gingen beschouwen als een essentieel onderdeel van een maaltijd. Als het aan hen had gelegen, aten ze elke dag pizza, patat of pannenkoeken.

http://topvitamins.nl
Content-publisher

Een hernia drukt een stempel op uw dagelijkse functioneren

Als u last heeft van een rughernia en u dagelijkse functioneren heeft hieronder te lijden, dan wordt het hoog tijd om in te grijpen. Rugkliniek Iprenburg helpt u van u hernia af te helpen door middel van een pijnloze hernia operatie. De techniek die hierbij wordt toegepast is de endoscopische hernia operatie.

De herniakliniek helpt u van uw hernia af

De Rugkliniek Iprenburg is een erkend en gespecialiseerde rugkliniek, waarbij de PTED oftewel de endoscopische hernia operatie het aandachtsgebied is waarvan wordt uit gegaan bij een operatie. De operatie vindt dan plaats onder een plaatselijke verdoving en duur een aantal uren. Na de operatie is er geen revalidatie nodig en kunt u zonder pijn weer de kliniek verlaten. Al vele tevreden clienten zijn u voorgegaan bij de Rugkliniek Iprenburg. Deze herniakliniek wordt al vele jaren geroemd om zijn goede en accurate aanpak van een hernia. Ook kunt u hier terecht voor een Foraminale stenose behandeling. Dankzij de endoscopische operatie techniek wordt het wervelkanaal wat wijder gemaakt, zodat de zenuw ontlast wordt en u geen last meer heeft. Een aantal jaren geleden was hier nog geen behandeling voor mogelijk, maar dankzij de endoscopische operatie techniek die door de arts de heer Iprenburg gedaan wordt, kan dit wel. Kijk eens op de site van de herniakliniek voor de mogelijkheden. Een herstel na hernia operatie is van korte duur zodat u al weer snel uw dagelijkse activiteiten kunt oppakken.

http://www.herniakliniek.nl