Content Publisher
Bedrijven

Genieten van de natuur in Madeira

Ben jij een echte natuurliefhebber? Dan zal je je zeker vermaken in Madeira en de vakantie van je leven beleven. Madeira is een prachtig eiland gelegen naast de Azoren eilanden en staat bekend om haar vriendelijke en behulpzame inwoners. Ook op Madeira geniet je van het heerlijke klimaat in Portugal waar je altijd kunt genieten van de zon: het is het hele jaar aangenaam vertoeven, omdat het altijd aangenaam warm is. Een last minute in portugal is dus altijd wel een zeer goed idee.

Madeira wordt ook weleens het bloemeneiland genoemde, vanwege de prachtige bloemen en planten die er groeien. De grond is namelijk ontzettend vruchtbaar op Madeira. Dit komt omdat het eiland is ontstaan na de uitbarsting van een vulkaan. Dit zorgt ervoor dat de grond zeer vruchtbaar is en planten en bloemen in combinatie met het zonnige weer, ontzettend goed gedijen.

De ontdekking van Madeira kwam relatief laat, namelijk pas in de 15e eeuw. De Portugezen hebben toen het eiland bewoonbaar gemaakt, maar het eiland heeft toch altijd een zeer eigen identiteit en cultuur behouden. Net zoals in de rest van Portugal, zijn de inwoners van Madeira zeer gelovig.

Madeira is een populaire bestemming voor natuurliefhebbers en wandelaars. Zoals eerder gezegd is de flora en fauna ontzettend rijk door de vruchtbare vulkaangrond. Bovendien is Madeira ook een beschermd eiland en mag er dus maar zeer beperkt worden gebouwd waardoor de natuur ook vrij pad heeft. De flora en fauna van Madeira beslaat maar liefst ruim 2400 unieke planten en bloemen die alleen op Madeira voorkomen. Ook komen er veel zeldzame vogelsoorten voor op Madeira, waaronder ontzettend veel soorten kanaries. Madeira is dan ook een van de weinige eilanden waar kanaries vrij rondvliegen. Ook vind je op Madeira de ‘Laurisilva’, een plant die uniek is voor het eiland Madeira en om die reden ook een plaatsje heeft op de werelderfgoedlijst van Unesco.

http://www.lastminuteportugal.nl