Category Archives: Eten en drinken

4 voordelen die artisjok tot een topkeuze maken

Ten eerste, voordat we tot de voordelen komen, als er één veelzijdige groente in de wereld van voedsel is, dan moet dat de artisjok zijn. Het wordt beschouwd als een zeer essentieel onderdeel van de mediterrane keuken, mensen in Europa zijn er absoluut dol op, en evenzo gaan we u genoeg redenen geven waarom u de volgende keer artisjok moet kopen wanneer u ergens anders boodschappen gaat doen. van de wereld of doe het online.

We gaan de gezondheidsvoordelen die men kan behalen met artisjokken afbreken door ook licht te werpen op de voedingswaarde. Het resultaat is dat u een goed idee krijgt waarom we zo veel nadruk leggen op de betekenis ervan in uw leven.

1.  Uw hartgezondheid verbetert

Misschien wel het beste van artisjokken is dat ze boordevol rijke mineralen zoals kalium, magnesium en fosfor zitten en samen worden ze allemaal als geweldig beschouwd om de gezondheid van ons hart te verbeteren. We raden je ook aan om de bladeren van artisjokken te eten, omdat ze ook een sleutelrol spelen bij het verlagen van het slechte cholesterol (LDL) en het verhogen van het gehalte aan goede cholesterol (HDL of omega-3-vetzuren).

Als slechte cholesterol zich begint op te hopen in de slagaders van het cardiovasculaire systeem, resulteert dit in een blokkering van de bloedstroom en kan dit ook leiden tot een fatale hartaandoening. Dus de vezels die in artisjokken aanwezig zijn, maken de bloedvaten en slagaders gezond.

2.   Verhoogt de conditie van uw lever

Wist u dat als u uw lever behandelt met artisjokken, deze het beste lang zal blijven werken? Aangezien de lever het grootste orgaan in het lichaam is dat verantwoordelijk is voor vele functies, zoals energie opslaan, voedsel verteren en ook af en toe gifstoffen uit het lichaam verwijderen, is het belangrijk dat u het gezond houdt.

Er zijn twee antioxidanten aanwezig in artisjokken, cynarine en silymarine, die de algehele gezondheid van uw lever kunnen verbeteren in tegenstelling tot al het andere, omdat ze de aanwezigheid van gifstoffen verminderen en ze ook uit de lever en het lichaam verwijderen.

Ook zijn er fenolen en zuren aanwezig in artisjokken die de rol van stimulatie spelen en schadelijke gifstoffen uit het lichaam verwijderen, samen met de productie van gal.

3.   Vlotte darmbewegingen, geweldige spijsvertering!

Zoals hierboven vermeld, zijn artisjokken samengesteld uit geweldige voedingsvezels, die vervolgens zichtbaar worden om het spijsverteringssysteem beter te laten werken. Het hele proces werkt op zo’n manier dat vezels bulk naar de ontlasting duwen en waardoor onze stoelgang regelmatig blijft, terwijl ook de kans op obstipatie wordt overwonnen.

Sommige gezondheidsdeskundigen zeggen ook dat artisjokken ook ontstoken galblaas kunnen kalmeren.

4.   Houdt uw bloeddruk op peil

Artisjokken bevatten ook kalium dat de effecten van overtollig natrium kan neutraliseren, waarvan we allemaal weten dat dit de belangrijkste reden is achter hoge bloeddruk. Het kalium van artisjokken in het lichaam vervangt elektrolyten om de negatieve effecten van natrium te neutraliseren en dat is ook de reden waarom het een geweldig item kan zijn om in je winkelwagentje op te nemen wanneer je online groenten gaat bestellen, vooral als je te maken hebt met diabetes.

Content-publisher

Een unieke en leerzame kaasbelevenis bij Old Amsterdam

Nederland en kaas hebben een lange en liefdevolle geschiedenis die teruggaat naar tot voor de gouden eeuw. Door honderden jaren ervaring te gebruiken om het proces van kaas maken te perfectioneren hebben de kaasboeren van Nederland groots internationaal aanzien verworven en wordt Hollandse kaas over de hele wereld geëxporteerd. Old Amsterdam wil Nederlands uitgebreide liefdesrelatie met kaas eren door middel van speciale belevenissen waar Amsterdamse kaas centraal staat. We hopen het van oorsprong ambachtelijke melkproduct als souvenir over de rest van de wereld te verspreiden en Nederlandse kaas in al haar gouden glorie tentoon te stellen.

 

 

Historisch heerlijk: kaasproeverij Amsterdam

 

Ons pand aan het warme Damrak biedt ruimte aan een groot assortiment aan kazen in souvenirverpakkingen en aan onze kaasproeverij Amsterdam, waarbij u de kans krijgt onze diverse kazen te proeven. Tijdens deze unieke proeverij zal u veel leren over het proces van kaas maken, de historie van kaas in Nederland en hoe u verschillende kazen kan onderscheiden. Ook zal u uiteraard heel veel kaas proeven, terwijl u geniet van vijgenbrood en verschillende, door een sommelier geselecteerde wijnen. Na de proeverij, die ongeveer een uur duurt, loopt u niet alleen weg met een blije buik en tevreden tong, maar ook met nieuwe kennis over en een vergrootte waardering van Nederlandse kazen.

 

 

De premium wijn- en kaasproeverij die we aanbieden is niet alleen interessant voor toeristen en doorgewinterde kaasliefhebbers, maar kan ook een leuk groepsuitje zijn voor een groep vrienden, collega’s of zelfs familie. De proeverij is geschikt voor alle leeftijden en groepen tot wel 50 personen en heeft een ontspannen sfeer. Het is een perfecte setting om te relaxen en wat te borrelen, maar de proeverij is ook erg interactief zodat de ervaring leuk en inspirerend blijft gedurende het hele uur. Als u een uur erg lang vindt en uw tijd in Amsterdam liever anders verdeelt kunt u altijd voor onze Hot, Classic, of Melt proeverij kiezen, waarbij u in een kortere tijd ook onze kazen volledig kan ervaren en andere Nederlandse lekkernijen zoals bitterballen te proeven krijgt.

 

 

 

Kaas Amsterdam als souvenir en cadeau!

 

Originele Hollandse kaas proeven in Amsterdam is vaak al een hele ervaring voor bezoekers aan de stad, maar kaas mee terug naar huis nemen om te kunnen delen met geliefden, of om simpelweg van te genieten bij het ontbijt kan ook erg waardevol zijn. Dat begrijpen we heel goed. Daarom kunt u bij al onze Old Amsterdam Cheese stores terecht voor authentieke Amsterdamse kaas die wereldwijd geëxporteerd mag worden, doordat de melk die wordt gebruikt gepasteuriseerd is en de kaas luchtdicht verpakt wordt. Ideaal als cadeau voor familie of kaasliefhebbende vrienden in het buitenland dus! Ook als u zelf niet zonder kaas kan op uw vliegvakantie kunt u onze kazen zonder problemen meenemen en genieten van een stukje Nederlands comfort op uw zonnige bestemming.

 

 

Contact

 

Bent u benieuwd naar de kazen waar Nederland bekend om heeft gestaan sinds de Gouden Eeuw of wilt u meer leren over het op de juiste manier proeven van kazen en organiseren van kaasplankjes? Bezoek ons nu in onze Cheese Store aan het Damrak, in de Damstraat of op de Bloemenmarkt! Of neem hier contact met ons op om een groepsreservering te maken voor een van onze proeverijen kaas Amsterdam.

https://oldamsterdamcheesestore.com/nl/kaasproeverij/