Content Publisher
Image default
Aanbiedingen

Espresso variaties

Oproep aan alle koffieliefhebbers! Hier is een lijst met de meest populaire soorten espressodranken! We hebben alles, van de goede oude latte tot de verfijnde macchiato – en zelfs een espressococktail erbij. 

Macchiato

Hier is een soort espressodrank die lijkt op een lichtere versie van een latte: de Espresso Macchiato! Het is ideaal als je een flinke dosis cafeïne wilt zonder alle extra calorieën. Er is een bepaalde coffeeshop die de naam van de macchiato heeft aangetast door enige verwarring te veroorzaken over wat het werkelijk is. 

Wat is een macchiato? Een caffè macchiato of espresso macchiato is een shot espresso die wordt overgoten met opgeschuimde melk.

Latte 

Wist je dat je in het comfort van je eigen huis een café latte van barista-kwaliteit kunt maken? Ja, je hebt alleen een paar belangrijke hulpmiddelen nodig en je kunt deze espressodrank maken die je favoriete coffeeshop evenaart. Deze latte komt er perfect romig uit en is bedekt met schuimig schuim. Het is vrij eenvoudig, als je eenmaal een paar trucjes kent. 

Wat is een latte? Een latte is een koffiedrank met espresso, gestoomde melk en een laagje schuim erop. Het heeft ⅓ espresso en 2/3 gestoomde melk, met een dun laagje schuim erop.

Americano

Wat is er beter dan een geweldige Americano-koffie? Maak van je espresso een Caffe Americano, een soort espressodrank die wordt getemperd met een beetje heet water. Het zorgt er niet alleen voor dat de koffiedrinkervaring iets langer duurt, het verzacht de bittere smaak in iets geheel nieuws. 

Wat is een Americano? Een Americano is een espressodrank gemaakt met heet water en espresso. De drank kan worden gemaakt met een of twee shots espresso en verschillende waterverhoudingen (meestal 2:1).

Cappuccino

Houd je van een heerlijke cappuccino? Dit kleine maar machtige kopje is een van de bekendste soorten espressodranken! Het schittert die perfecte combinatie van gestoomde melk, espresso en schuimig schuim. Wat denk je: een cappuccino van barista-kwaliteit maak je in het comfort van je eigen huis. Hier leest u hoe u een cappuccino maakt die smaakt alsof hij rechtstreeks uit een Italiaans café komt.

Wat is een cappuccino? Een cappuccino is een espressodrank met gestoomde melk, melkschuim en espresso. Het heeft gelijke delen espresso, gestoomde melk en schuim (elk ⅓).

Flat White

Flat white, latte, cappuccino: wat is het verschil? Deze espressokoffiedranken lijken zo op elkaar dat het moeilijk is om ze van elkaar te onderscheiden. Sommige koffiehuizen hebben zelfs zulke kleine verschillen dat er niet echt een enorm verschil is! Maar als echte koffieliefhebbers heeft de flat white ons hart: het is superglad en heeft nog genoeg schuim voor latte art.

Wat is een plat wit? Een flat white is een koffiedrank met espresso, gestoomde melk en een laagje schuim erop. Het is vergelijkbaar met een latte en cappuccino, maar heeft een dunnere schuimlaag bovenop.

Cortado

Wil je een indrukwekkend espressodrankje dat nog  beter is  dan een latte of een cappuccino? Probeer de Cortado, ook bekend als de Gibraltar! Deze Spaanse koffiedrank is intens glad, de ideale balans tussen espresso en melk. Het is rijk, robuust en zijdeachtig, waarbij elk onderdeel het beste in het andere naar boven haalt.

Wat is een cortado? De Cortado is een espressodrank van gelijke delen espresso en gestoomde melk. Het is altijd hetzelfde volume: een dubbele espresso en 2 ons melk.

Mokka

Wat is er beter dan een warme, romige mokka? De mokka is een van de meest bekende soorten espressodranken, mogelijk omdat het zo rijk en chocolaachtig is dat het lijkt op het drinken van chocoladepudding. Als je trek hebt in deze chocoladedrank, kun je er thuis een maken met slechts een paar ingrediënten. Deze komt er net zo uit als in een koffiehuis: geen shortcuts zoals warme chocolademelk of slagroom.

Wat is een mokka? Een mokka of mokka latte is een drankje gemaakt met espresso en gestoomde melk die op smaak is gebracht met chocoladesiroop.

Iced Espresso 

Wil je me ophalen met een koud espressodrankje? Probeer Ice Espresso! Deze draai aan  ijskoffie schittert met  de gedurfde, rijke smaak van espresso. Besprenkel met een beetje melk en een vleugje  eenvoudige siroop  om de smaak in evenwicht te brengen. Het is robuust en heerlijk verfrissend: als een verhoogde kijk op je favoriete ijskoffie! 

Wat is ijs-espresso? Iced espresso is espresso geserveerd met ijs, vaak met melk. Het is vergelijkbaar met ijskoffie, maar het gebruikt espresso in plaats van gezette koffie.

https://koffiemachine.org/espresso-macchiato/