Content-publisher

Energydrink

De maandagmorgen, iedereen in Nederland heeft er bijna een hekel aan. Na twee dagen van ontspanning is het altijd toch weer even wennen om in het ritme te komen. Wat is er dan fijner om een flinke energy boost te krijgen na het drinken van een bepaald drankje. Op televisie zien we bijna dagelijks reclames voorbijkomen van allerlei drankjes die de drinker meer energie moeten geven. Toch horen we de laatste tijd ook steeds vaker waarschuwingen over de nadelige kanten van dit soort drankjes. 

Nu is er uit een recent onderzoek zelfs gebleken dat gezonde volwassenen die weinig cafeïne binnen krijgen, een groter risico hebben op een hoge bloeddruk na het drinken van energiedrankjes. Door  te werken met testgroepen bleek het dat de bloeddruk bij de deelnemers hoger werd na het drinken van energydrink. Het verschil was het grootst bij mensen die normaal weinig cafeïne gebruiken.

Naast de grootste veroorzaker van een hoge bloeddruk, stress, lijkt energydrink dus nog een gevaar voor onze gezondheid te gaan vormen. Maar wat kunnen mensen nu eigenlijk doen aan een hoge bloeddruk, behalve dus oppassen met het drinken van energydrink?

Op de eerste plaats is een gezond eetpatroon erg sterk aan te raden. Mensen onderschatten vaak het belang van goede gevarieerde voeding op zaken zoals een normale bloeddruk. Naast gezonde voeding is voldoende lichaamsbeweging ook een sterke aanrader mocht u met bloeddruk klachten kampen. Als laatste, maar zeker niet minder onbelangrijk,  is het omgaan en verminderen van stress een belangrijke factor. Tegenwoordig zijn er gehele cursussen en trucs om op de juiste manier om te gaan met de stress van deze hectische en drukke tijden.

Mocht u nu toch een hoge bloeddruk hebben dan zijn er ook natuurlijke middelen tegen hoge bloeddruk. Tegenwoordig zijn deze natuurlijke bloeddrukverlagers in veel apotheken maar ook in webwinkels te koop.

http://www.oligo-pharma.nl/