Content Publisher
Image default
Aanbiedingen

Energiezuinige Airco

Hoe kies je een energiezuinige airconditioner? 

Er is misschien geen moderne uitvinding die belangrijker is voor een comfortabel leven dan airconditioning. Tegenwoordig zijn airconditioners – van raamunits tot centrale systemen – energiezuiniger en kosteneffectiever dan ooit tevoren, dus uw energierekening hoeft niet omhoog te gaan terwijl u afkoelt.

Het is een heerlijk gevoel: vanuit de zinderende hitte en vochtigheid van een augustusdag een kamer binnenlopen die is afgekoeld tot de ideale huistemperatuur. En airconditioning is nog steeds een relatief moderne uitvinding!

Waar u op moet letten bij het kopen van een nieuwe, energiezuinige airconditioner 

Er zijn een paar belangrijke dingen waar u op moet letten wanneer u een nieuwe energiezuinige airco koopt die u helpt uw ‚Äč‚Äčenergierekening en de temperatuur in uw huis laag te houden.Functies waar u op moet letten bij het kiezen van een airconditioner:

 1. De juiste maat airconditioning voor uw ruimte: de grootte is van belang bij het kiezen van een airconditioner. Een te grote unit koelt de lucht af, maar laat deze vochtig en klam achter. Een te kleine unit zal overuren moeten maken om de ingestelde temperatuur te behouden, waardoor je energierekening stijgt. De grootte van de airconditioner is waarschijnlijk de belangrijkste factor om te overwegen.
 2. Programmeerbare temperatuurinstellingen: Tegenwoordig worden zelfs standaard raamunits geleverd met digitale displays, zodat u een nauwkeurige temperatuur kunt instellen en zelfs kunt plannen dat uw airconditioning uitschakelt wanneer u weg bent en weer aangaat wanneer u thuiskomt. Centrale luchtsystemen zijn vaak nog flexibeler.
 3. Energiebesparende instelling: een ander kenmerk om op te letten bij de beste airconditioners is een energiebesparende instelling, wat betekent dat het apparaat niet alleen de compressor maar ook de ventilator uitschakelt zodra uw ruimte is afgekoeld, waardoor energie wordt bespaard .
 4. Hoge EER- en SEER-classificaties: deze twee gerelateerde (maar niet uitwisselbare) classificaties zijn een maatstaf voor de energie-efficiëntie van een bepaalde eenheid, gemeten in BTU’s. Ondertussen staat EER voor ‘energy efficiency rating’ en SEER staat voor ‘seasonal energy efficiency rating’. Over het algemeen betekent een hogere classificatie een grotere efficiëntie, en SEER- en EER-classificaties zijn te vinden voor zowel kamer- als centrale airconditioners.
 5. ENERGY STAR®-certificering: Let op de blauwe ENERGY STAR®-certificering wanneer u de beste airconditioner voor uw huis kiest. Deze certificering betekent dat dit specifieke apparaat voldoet aan hogere efficiëntienormen of deze overtreft dan andere vergelijkbare modellen.
 6. Wifi-compatibele airconditioning: als je bent begonnen te experimenteren met het slim maken van je huis – als je bijvoorbeeld een apparaat als Alexa of Google Assistant hebt , of een wifi-compatibele thermostaat die je kunt aanpassen met je smartphone – overweeg dan om te installeren een slimme airco. U kunt slimme versies vinden van alle soorten airco-units: raam, split unit, draagbaar, ductless mini enzovoort. Omdat deze units zo instelbaar zijn, zijn de energiebesparende mogelijkheden verbluffend en kunt u uw gebruik echt afstemmen.

Het EnergyGuide-label van een airconditioner lezen? 

Een goede manier om iets meer te weten te komen over een specifieke airconditioner is door het felgele EnergyGuide-label te bekijken . Deze labels zijn vereist door de Energy Labelling Rule voor zowel kamer- als centrale airconditioners, en ze verpakken veel informatie in een kleine ruimte. EnergyGuide-labels zijn een handige manier om snel vergelijkbare modellen te vergelijken zonder dat u al uw tijd hoeft te besteden aan het onderzoeken van verschillende airconditioners.

 1. Hierin staat het type airconditioner en eventuele belangrijke functies vermeld.
 2. Dit is het merk, model en maat van het apparaat.
 3. Dit zijn de gemiddelde verwachte jaarlijkse kosten voor het gebruik van de airconditioner.
 4. Dit is het kostenbereik van vergelijkbare airconditioners, zodat u kunt beoordelen waar de jaarlijkse kosten vallen in vergelijking met andere modellen.
 5. De EER is de energie-efficiëntieverhouding, een getal dat wordt geproduceerd door de BTU-classificatie van de airconditioner (de output) te delen door het wattage (de input). Hoe hoger het getal, hoe beter.
 6. De ENERGY STAR®-aanduiding geeft aan dat de airconditioner voldoet aan de strenge richtlijnen voor energie-efficiëntie die zijn opgesteld door energystar.gov.

Related Posts

Espresso variaties

Kartonnen dozen op maat

Hoe word jij een betere salesmanager?