Content-publisher

Een mooi dak van riet

Ook zo’n mooi rieten dak bij uw huis? Wat kost een rieten dak? En hoeveel onderhoud heb je aan een rieten dak? Dat zijn allemaal overwegingen die je maakt wanneer je van plan bent een rieten dak aan laten leggen door een rietdekker.

Een rieten dak gaat langer mee dan je in eerste instantie misschien zou denken. Een rieten dak dat goed onderhouden is, kan zeker 30 jaar mee en waarschijnlijk ook nog wel langer. Geen enkel dak heeft het eeuwige leven maar het is goed om te weten dat de meer reguliere daken ongeveer dezelfde levensduur hebben als een rieten dak.

Het handigst is om voor een combinatie van riet en dakpannen te kiezen. Deze constructie is een duurzame constructie waar je vele jaren veel plezier van zult hebben. Het is ook een goede optie om het natuur riet te vervangen door kunststof riet. Kunststof riet is minder gevoelig voor de invloeden van het weer en de seizoenen en heeft bovendien niet het probleem met mos en schimmels zoals je dat wel hebt bij riet uit de natuur. Bovendien is het kunststof riet net zo mooi als het riet uit de natuur. Voor het uiterlijke plaatje hoef je het dus niet te laten, want het ziet er allebei prachtig uit.

Waar brandgevoeligheid vroeger nog wel een probleem was met rieten daken, hoef je je daar ook niet meer druk om te maken. Er zijn diverse methoden mogelijk om rieten dak zo brandveilig te maken als mogelijk. Zo kan het dak geïmpregneerd worden en zo brandwerend worden gemaakt. Ook bliksemafleiders zijn veel gebruikt in combinatie met rieten daken. Al deze maatregelen maken dat een rieten dak niet per se onveiliger is dan bijvoorbeeld daken van beton of van dakpannen. Dat is hopelijk een geruststelling voor de mensen die overwegen een rieten dak te laten leggen.

http://www.rietwerk.nl