Content Publisher
Aanbiedingen

Een auto importeren uit Duitsland

Een auto importeren uit Duitsland kan een stuk goedkoper zijn dan een auto in Nederland kopen. Vooral vrij nieuwe auto’s uit het wat duurdere segment leveren grote prijs verschillen op na invoer.

 

Als u overweegt een tweedehandsauto te importeren uit Duitsland wilt u natuurlijk als eerste weten met welke kosten u allemaal rekening dient te houden en wat de auto u na invoeren in totaal gaat kosten alles inclusief.

 

Auto importeren uit Duitsland

Allereerst dient u natuurlijk rekening te houden met de kosten voor de aanschaf van de te importeren auto uit Duitsland. Daarbij kunt u als particuliere afnemer altijd rekenen met de prijs incl. de Duitse BTW voor zover het een BTW-auto betreft en geen marge-auto. Indien u gebruik maakt van een dienst zoals Automotive import voor aankoopafwikkeling en transport van uw import auto uit Duitsland kunnen zij onder meer eventueel een aankooponderhandeling voor u voeren.

 

Kosten voor het vervoeren van de auto naar Nederland

Nadat de te importeren auto is aangeschaft in Duitsland dient deze naar Nederland vervoerd te worden. Hier zijn uiteraard kosten aan verbonden.

 

Indien u ervoor kiest dit zelf te doen moet u rekening houden met de kosten voor een tijdelijk 5-daags kenteken voor het zelf over rijden van de importauto naar Nederland. Hier wordt €200,- excl. verzending voor gerekend. Daarnaast dient u onder meer rekening te houden met de kosten voor het vervoer naar de verkopende partij (bijvoorbeeld een treinticket of vliegticket), brandstofkosten voor de terugreis en afhankelijk van de afstand naar de verkopende partij mogelijkerwijs zelfs een overnachting.

 

Nadat de te importeren auto naar Nederland is vervoerd dient deze ingevoerd te worden bij de RDW / Douane. Daarvoor dient u, naast eventuele brandstofkosten en rest-BPM, rekening te houden met de €107,20 kosten voor RDW leges en tenaamstelling en ca. €39,50 kosten voor de productie van kentekenplaten.