Content Publisher
Image default
Offers

Drie activiteiten om uit te voeren tijdens een fietstocht

Drie activiteiten om uit te voeren tijdens een fietstocht

De zomer komt eraan! Als de zon begint te schijnen, is er niks zo fijn dan eropuit gaan. Pak je fiets, stippel een route uit en fiets de hele dag! Voor veel mensen klinkt dit als een perfecte dag, maar je kunt je fietstocht nog leuker maken door leuke, kleine activiteiten toe te voegen aan je fietstocht. In deze blog noemen we er drie, waarmee we hopen jou te inspireren.

 

  1. Kubb

Veel activiteiten zijn lastig te organiseren tijdens een fietstocht, omdat je natuurlijk maar beperkte bagage hebt. Kubb is perfect: dit spel is namelijk erg compact, maar kan voor uren speelplezier zorgen. Bij Kubb krijgt elk team drie paaltjes: het doel is om de paaltjes van de andere partij om te gooien. Lukt het jou om een paaltje om te gooien, dan mag je deze in jouw veld gooien, zodat je dichterbij je tegenstander komt. Degene die als eerste alle paaltjes van de tegenstander om ver heeft, mag gooien op de koning. Gooi je deze om, dan win je het spel. Kubb kan met z’n tweeën gespeeld worden, maar ook in grotere teams. Het is ideaal tijdens een fietstocht, omdat je hier alleen maar een veldje en het spel voor nodig hebt. Laat het speelplezier beginnen!

 

  1. Bezoek een museum!

Een fietstocht is volledig te plannen naar jouw wens. Je hoeft dus niet enkel op je fiets te zitten, maar om dit te realiseren moet je er wel voor zorgen dat je een andere activiteit gepland hebt. Fiets bijvoorbeeld naar een mooi museum toe, het liefst op een mooi gelegen plek. Natuurlijk is het wenselijk om een museum te bezoeken over een interesse van je, maar het kan ook erg leuk zijn om juist iets compleets nieuws te leren. Door een museum te bezoeken tijdens je fietstocht, stimuleer je niet alleen je lichaam, maar ook je hersenen. Zo blijf je nieuwe dingen leren! 

 

  1. Een picknick

Tijdens een fietstocht is het natuurlijk erg belangrijk dat je ook van je gezelschap geniet. Pauzes neem je toch al: dit is hier het perfecte moment voor. Zorg voor een goedgevulde picknickmand en je hebt de perfecte pauze! Het enige probleem dat een picknick kan veroorzaken is dat je niet meer aan je fietstocht goed komt door de gezelligheid, maar dit is natuurlijk niet erg. Voor de perfecte picknick is het wederom belangrijk dat je goed plant: waar je deze doen wilt, wat je eet en drinkt en misschien wel het meest belangrijk: waar je op zit. 

 

Huka

Kun jij om wat voor reden dan ook niet zelfstandig fietsen op een normale fiets? Huka is een specialist op het gebied van innovatieve fietsen. Hun driewielfiets is de perfecte oplossing voor jou, aangezien ze deze op maat maken. Neem snel een kijkje op hun website!

 

https://www.huka.nl/