Category Archives: Dienstverlening

Content-publisher

Wat zijn de voordelen van bibliotheek automatisering?

Naarmate het gebruik van computers en andere technologieën de dienstverlening in alle bedrijfstakken blijft verbeteren, automatiseren ook informatieverstrekkers zoals bibliotheken hun collecties en bronnen. De automatisering van de in bibliotheken beschikbare informatie heeft voor personeel en gebruikers vele voordelen.

 

Betere klantenservice door automatisering

Bibliotheek automatisering helpt de werklast voor bibliothecarissen en ander personeel op het gebied van acquisitie, catalogisering en omzet tot een minimum te beperken, waardoor zij hun klanten beter van dienst kunnen zijn.

Deze extra tijd in de bibliotheek helpt de activiteiten te stroomlijnen, en het bibliotheekpersoneel zal naslag vragen kunnen beantwoorden en mensen kunnen helpen die moeite hebben met het zoeken of vinden van de juiste informatie.

 

Verbetering van de catalogisering

Dankzij catalogisering normen voor bibliotheek automatisering kunnen collectie onderdelen sneller worden gecatalogiseerd. Dit geeft de bibliothecaris niet alleen meer tijd om de dienstverlening aan de klant te verbeteren, maar vergemakkelijkt ook de levering van materialen van de ene plaats naar de andere.

 

Gemakkelijker toegang

De gautomatiseerde bibliotheekoplossingen maken het niet alleen makkelijker om boeken te vinden, maar maakt het ook gemakkelijker om tijdschriften en sommige boeken online te raadplegen vanaf uw computer thuis of elders. Door de bibliotheekcollecties te automatiseren kan de bibliotheek ook flexibeler inspelen op een eventuele toename van de vraag.

 

Collecties

Bibliotheek automatisering maakt het mogelijk de verscheidenheid, kwantiteit en kwaliteit van de materialen in de bibliotheekcollectie te verbeteren. Het kan ook helpen met oude, verouderde en ongeschikte boeken en materialen in de collectie, waardoor de bibliotheekcollectie gestroomlijnd blijft en het gemakkelijker wordt het juiste item te vinden.

 

Effecten op lange termijn

Automatisering is ook een manier om een collectie duurzaam te maken in het licht van een toenemende overgang naar een op technologie gebaseerde maatschappij.

De overstap naar een geautomatiseerd systeem stelt bibliotheken in staat bronnen toe te voegen naarmate deze in de toekomst beschikbaar komen, in plaats van hun collecties en catalogisering methoden volledig te moeten herzien.

Bovendien gaat de automatisering van de bibliotheek in de richting van duurzaamheid, omdat de behoefte aan printen en vervangend materiaal afneemt.

Content-publisher

Hernia, symptomen, oorzaken en behandeling

Hernia is een term die wordt gebruikt om schade aan de tussenwervelschijven langs de wervelkolom aan te duiden. De aandoening komt het meest voor in de lendenwervels en de halswervels, maar kan elk van de 23 tussenwervelschijven aantasten.

Mensen van alle leeftijden worden getroffen, in het algemeen patiënten tussen 20 en 50 jaar oud, vaak met overgewicht en een beroep dat een belasting vormt voor de wervelkolom (zware voorwerpen tillen, gewichten dragen, de wervelkolom verdraaien en andere).

De aandoening leidt tot zwakte, gevoelloosheid, verschillende gradaties van pijn in de wervelkolom (afhankelijk van het getroffen gebied is de pijn gelokaliseerd in de nek, de rug of het middel), de uitbreiding van de pijn (die vaak de bovenste of onderste ledematen treft). Vaak leidt dit tot een verslechtering van de levenskwaliteit, het comfort van de patiënt en moeilijkheden bij de uitvoering van de gebruikelijke huishoudelijke en professionele taken.

 

Behandeling van hernia

De behandeling van hernia’s leidt tot verlichting van het comfort van de patiënt en is afhankelijk van het type, de ernst, de plaats en een aantal individuele factoren.

Therapie wordt onderverdeeld in symptomatisch (verlichting van de symptomen) of etiologisch (opheffen van de oorzaken die tot de ziekte hebben geleid) en de meeste zijn meestal medisch (met behulp van bepaalde geneesmiddelen), chirurgisch (met behulp van diverse chirurgische technieken) en alternatief (met behulp van fysiotherapie, revalidatie, acupunctuur, massagetherapie en andere). 

 

Symptomatische behandeling van hernia’s

Symptomatische behandeling van hernia’s is de meest gebruikte in de klinische praktijk en is meestal noodzakelijk bij de eerste tekenen van de ziekte.

In de eerste uren na het begin van de pijn en de begeleidende symptomen wordt aanbevolen om enkele of een combinatie van de volgende maatregelen te nemen:

Bedrust: de eerste dagen wordt actieve bedrust aanbevolen, in combinatie met lichte bewegingen om de paar uur om het risico van stijfheid en spierzwakte te verminderen. Rust bevordert het herstelproces doordat het helpt de zwelling op de plaats van de aangetaste wervel te verminderen en zo het pijnsyndroom te verminderen.

Toepassing van warme of koude kompressen: het gebruik van warmtetherapie is een doeltreffende manier om pijn, ongemak en zwelling in het getroffen gebied aan te pakken. Aanbevolen wordt de eerste dagen te beginnen met koude kompressen om de plaatselijke ontsteking te verminderen; daarna, als de toestand verbetert, overschakelen op warme kompressen of afwisselend koude en warme kompressen.

Fysiotherapie: fysiotherapie maakt gebruik van veel verschillende technieken om het herstelproces te ondersteunen. Dit zijn bijvoorbeeld oefeningen die speciaal zijn ontworpen voor de verlichting van de symptomen van tussen wervelletsels van de wervelkolom, lichte aerobische oefeningen, spierstimulatie met behulp van elektriciteit, ultrageluidtherapie en andere. In wezen maakt massagetherapie ook deel uit van fysiotherapie.

Content-publisher

Een bezoekje aan de chiropractor

Heb jij problemen met je rug? Of heb je andere gebreken met je lichaam? In dat geval kan het aan te raden zijn om naar een chiropractor te gaan. Maar veel mensen hebben vragen over een chiropractor. Hoe vind jij een goede chiropractor in Nijmegen?

Wordt de chiropractor gedekt?

Veel mensen vragen zich af een chiropractor wordt gedekt. In veel gevallen wordt het namelijk nog gezien als een alternatieve geneeswijze en om die reden zijn mensen wat behoedzaam. Het punt is dat een chiropractor dus wel wordt gedekt door de verzekering en dat is natuurlijk zeer handig, maar hoe zit het dan met de dekking?

Meestal valt de chiropractie niet onder de basisdekking, want dat is overigens nooit het geval met fysiotherapie. Hier zijn soms wel uitzonderingen op. Je hebt soms bepaalde polissen waarbij de dekking bijvoorbeeld voor kinderen wel bij de basis hoort. Bij de meeste verzekeringen kun jij je aanvullend laten verzekeren voor de chiropractor. In principe geldt: hoe meer behandelingen jij wil laten verzekeren, hoe meer kosten ermee gemoeid gaan. Dit verschilt ook weer per verzekeringsmaatschappij.

De meeste verzekeringsmaatschappijen hanteren verschillende pakketen waar je uit kunt kiezen. Kijk dus goed bij je eigen verzekering en je kunt natuurlijk altijd overstappen aan het einde van het jaar.

 

Een goede chiropractor Nijmegen vinden

Dan is het natuurlijk ook nog van groot belang om een goede chiropractor in Nijmegen te vinden. Maar hoe doe je dat? Hoe weet je of een chiropractor bij je past. In eerste instantie hoef je dan niet meteen een afspraak te maken om dit af te tasten. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om recensies op internet te lezen. De meeste recensies weergeven goed de kwaliteit van een chiropractor.

Let wel goed op het aantal stemmen en ga ook de reacties lezen. Er circuleren namelijk online ook veel neprecensies. Maar in de meeste gevallen kun je bij veel positieve recensies ervan uitgaan dat je te maken hebt met een uitstekende chiropractor.

Reclame bedrukken? Maak gebruik van Re-board

Op zoek naar materiaal om winkelreclame op te bedrukken? Dan kan Re-board de oplossing zijn. Re-board kenmerkt zich door zijn stevigheid en slimme constructie. Dit is in zijn soort het stevigste karton dat er verkrijgbaar is. De constructie bestaat uit een combinatie van het lichte gewicht van karton en de stevigheid van hout. Het Re-board bestaat uit sandwichpanelen die multifunctioneel zijn en daardoor op meerdere manieren ingezet kunnen worden. In Re-board is er een vocht barrière verwerkt die ervoor zorgt dat de kern onaangetast blijft in vochtige omstandigheden.

 

Re-board karton duurzaamheid

Het karton biedt niet alleen veel stevigheid maar is daarnaast ook duurzaam. Het is dus een multifunctioneel product. Het kiezen van Re-board zorgt voor een grote impact en u laat er slechts een kleine CO2-voetafdruk mee achter. Re-board is dus het perfecte materiaal voor u wanneer u veel waarde hecht aan duurzaamheid en CO2-uitstoot. Het product is ook zeer gemakkelijk te monteren , demonteren en op te slaan. Men gebruikt het materiaal vaker bij het maken van winkeldisplays , kartonnenmeubels en wandsigning. Het zorgt voor een duurzame uitstraling.

 

Het maken van Re-board op maat

Buiten de bovengenoemde voordelen en eigenschappen van het materiaal is er met Re-board nog veel meer mogelijk. Zo kan Re-board gebruikt worden in veel verschillende maten of vormen. Er kan zelfs een race auto worden gemaakt van Re-board. Er zijn bedrijven die zich hierin specialiseren en bijvoorbeeld een race auto van Re-board maken voor Redbull. De mogelijkheden met Re-board zijn werkelijk eindeloos , er zijn zoveel mogelijke dingen die gemaakt kunnen worden van Re-board. Daardoor is het ook nog eens eenvoudig om met Re-board in te spelen op bepaalde trends en ontwikkelingen binnen uw branche.

Waar Re-board materiaal laten maken

Zoals ik eerder aangaf kan Re-board heel breed ingezet worden voor verschillende branches en doeleinden. Het maken van Re-board materiaal is mogelijk bij veel verschillende bedrijven. Zo is er bijvoorbeeld Endless Branding die zich met jaren ervaring en deskundigheid onderscheidt van de concurrentie. Het bedrijf is ingezet voor creatie van promotie materialen voor de grootste nationale en internationale merken. Re-board laten maken? Kies dan voor Endless Branding

https://endlessbranding.com/re-board-bedrukken/
Content-publisher

Wat is de persoonlijkheidsstoornis borderline?

Het volgende artikel geeft je een uitgebreid overzicht van wat de persoonlijkheidsstoornis borderline is. De persoonlijkheidsstoornis borderline is pas in 1980 als officiële diagnose aanvaard, dus eigenlijk is het een zeer recente toevoeging aan het rijtje met persoonlijkheidsstoornissen.

Herinner jij je Michael Douglas en Glenn Close nog in de film Fatal Attraction? Zij speelde een vrouw met veel kenmerken van iemand met een borderline. Een ander voorbeeld is Winona Ryder in de rol van het meisje dat ze speelde in Girl, Interrupted.

Wat is de persoonlijkheidsstoornis borderline (BPS) eigenlijk?

Mensen, die aan deze aandoening lijden, vertonen impulsiviteit en instabiliteit in relaties, hun stemmingen en hun zelfbeeld. Emoties kunnen grillig zijn en abrupt veranderen en dan kun je denken aan van gepassioneerde idealisering naar minachtende woede. Het is dus wel duidelijk dat deze mensen emotioneel onstabiel zijn.

Symptomen van de persoonlijkheidsstoornis Borderline (BPS)

Patiënten met een BPS komen vaak over als argumentatief, sarcastisch, snel aanstootgevend, prikkelbaar en zijn over het algemeen moeilijk om mee te leven of om mee om te gaan. Hun gedrag is regelmatig impulsief en onvoorspelbaar. Gewoonten, zoals spelen, geld uitgeven, niet-selectieve sensueele activiteiten en overeten, kunnen potentieel zelfbeschadigend zijn.

Mensen die dit hebben zijn vaak manipulatief, erg gevoelig voor de manier waarop ze door anderen worden behandeld en kunnen in het bijzonder sterk reageren op kritiek en gekwetst zijn of zich gekwetst voelen. Ze lopen een groot risico op zelfbeschadiging en hebben ook vaak zelfmoordneigingen.

Waar komt het vandaan?

BPS heeft veel te maken met de omgevingsfactoren en de psychosociale dynamiek in de familiegeschiedenis van de patiënt. Er zijn aanwijzingen dat deze stoornis erfelijk is, wat suggereert dat het genetische componenten kan hebben en dat het gerelateerd is aan traumatische gebeurtenissen, die zich tijdens de kindertijd hebben voorgedaan.

BPS begint meestal in de vroege volwassenheid en komt vaker bij vrouwen voor dan bij mannen

Behandelopties

Geneesmiddel zoals antidepressiva, antipsychotica en stemmingsstabilisatoren worden regelmatig gebruikt om de naast elkaar bestaande symptomen van depressie te behandelen, maar het bewijs voor het voordeel in het geval van BPS is maar zwak.

Therapeutische ondersteuning in de vorm van cognitieve gedragstherapie (CGT), interpersoonlijke therapie en psychodynamische therapie zijn al uitgebreid bestudeerd en gebruikt. Een therapeut, die met patiënten met deze stoornis werkt, moet flexibel zijn en sterk in zijn schoenen staan.

In veel gevallen is er zelfs een opname in een psychiatrisch ziekenhuis vereist of op zijn minst moeten er poliklinische behandelingen plaatsvinden.

Zoek hulp

Omgaan met BPS bij jezelf of bij een familielid is niet iets dat je alleen kunt doen.

Psycholoog Breda: je leven verandert

https://www.depsycholoog.nl/breda/
Content-publisher

Videograaf op uw bruiloft: de mooiste dag van uw leven prachtig vastgelegd!

Uw bruiloft is misschien wel de mooiste dag van uw leven: een videograaf voor bruiloften kan deze bijzondere dag voor u vastleggen zodat u op ieder gewenst moment kunt terugkijken en alles kunt herbeleven. ArtVideo biedt verschillende mogelijkheden voor het produceren van jullie trouwfilm. U kunt met al uw ideeën bij ons terecht, en samen bespreken we vervolgens de mogelijkheden. Uw bruiloft is een dag om nooit te vergeten, en met een trouwfilm van ArtVideo zal dit ook zeker niet gebeuren: dat garanderen we!

Een videograaf op uw bruiloft: een unieke trouwfilm!

Met ArtVideo heeft u een uniek aandenken aan uw bruiloft in Full-HD. In voorafgaand overleg bespreken we uw wensen en de mogelijkheden voor uw video. Het allerbelangrijkste is dat u, als bruidspaar, uiteindelijk tevreden bent en daarom vinden we het belangrijk om alles van tevoren duidelijk in kaart te brengen. Onze videograaf denkt actief met u mee en staat u graag te woord bij eventuele vragen. Het uiteindelijke resultaat is een trouwfilm (12-15 minuten) of een trouwclip (3-5 minuten) met daarin de mooiste momenten van uw bijzondere dag.

Onze enthousiaste en betrokken videografen kunnen het gehele programma bij u aanwezig zijn, om zo alle mooie momenten vast te leggen. Van de voorbereidingen, tot de aankomst op de trouwlocatie en de uiteindelijke ceremonie met het ja-woord: alles is mogelijk.

Er is altijd een tweede videograaf aanwezig in geval van nood, bijvoorbeeld bij onverhoopte technische mankementen: zo garanderen wij u onder alle omstandigheden een prachtige trouwfilm. U kunt uw bruiloft op ieder gewenst moment terugkijken en zo alle herinneringen aan deze prachtige dag herbeleven.

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn?

Bent u na het lezen van dit artikel enthousiast geworden over de diensten die ArtVideo aanbiedt op het gebied van trouwfilms? U kunt vrijblijvend contact opnemen via e-mail, telefoon of door het invullen van het contactformulier op onze website. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Naast het inhuren van een videograaf kunt u bij ons ook terecht voor het huren van een prachtige, klassieke trouwauto. Kijk op onze website voor de mogelijkheden en tarieven.

Content-publisher

Natuursteen vloer laten impregneren

Natuursteen vloer impregneren is iets wat om de paar jaar moet gebeuren om de vloer te beschermen. Natuursteen kan namelijk niet zo goed tegen water omdat dit erin kan gaan zitten. Water tast natuursteen vanbinnen aan en na een tijdje gaat het zo kapot.

Je kunt dit voorkomen door natuursteen vloer impregneren. Wanneer je natuursteen vloer laat impregneren word het vloer voor een tijdje waterafstotend. In het middel dat voor natuursteen vloer impregneren bedoeld is zit verschillende soorten stoffen. Door de impregnatie gaan deze stoffen in het vloer zitten. Ze vormen dan als het ware een soort van schild tegen water. Hierdoor kan de natuursteen vloer heel lang meegaan.

Het natuursteen vloer impregneren beschermt trouwens tegen veel meer dan alleen water. Door natuursteen vloer impregneren word de vloer ook vuil afstotend waardoor het langer mooi blijft. Zo kun je ook geen vuil in het vloer wrijven want door natuursteen vloer impregneren word dit voorkomen.

Het is daarom zeker verstandig om iedere paar jaar aan natuursteen vloer impregneren te doen. Dit kun je overlaten aan diverse bedrijven. In iedere stad zijn er wel een paar bedrijven die dit op korte termijn kunnen doen. Hieronder vind je een aantal van deze bedrijven.

Content-publisher

De bedrijfshulpverlener is belangrijk

Binnen elk bedrijf zijn er wel werknemers aanwezig die bedrijfshulpverlener kunnen verlenen als dit nodig is. Deze mensen hebben een speciale training of cursus gehad om over de juiste specialisme te beschikken van alles wat er kan gebeuren op de werkvloer. Naast deze cursus is een bhv trainingsset binnen een bedrijf een goed hulpmiddel om deze kennis bij te houden en ermee te oefenen. Tijdens de cursus wordt er ook geoefend met een verbandkoffer. In deze verbandkoffer zit diverse verbandsoorten, pleisters en hulpmiddelen om de kleinere ongelukjes op te kunnen lossen. Naast het verhelpen van kleinere ongelukjes kan een bedrijfshulpverlener ook assisteren bij de ontruiming van een pand. Dit is nogal een situatie waar de mogelijkheid tot paniek redelijk groot is. het is daarom van belang dat er zorgvuldig nagedacht wordt in deze situatie, zodat de rust bewaard blijft. Een ontruiming kan zijn op last van de hulpdiensten, of om ruimte te creëren als er een ongeval heeft plaatsgevonden. Het aantal bedrijfshulpverleners is afhankelijk van het aantal werknemers dat binnen een bedrijf werkzaam is.  Ook moet een bedrijfshulpverlener zelf toestemming hebben gegeven om de cursus te willen volgen. De cursus bestaat vrijwel altijd uit een theorie en een praktijkgedeelte. Eerst wordt er door middel van de theorie bepaald hoe er gehandeld moet worden en daarna kan er daadwerkelijk mee geoefend worden.  Aan het einde van de cursus wordt er een klein examen afgelegd om te controleren of de cursist diplomawaardig is. Zodra dit het geval is wordt er een certificaat uitgereikt, waarmee aangetoond kan worden dat de werknemer daadwerkelijk bevoegd is om binnen een bedrijf te assisteren bij ongevallen of andere zaken. Het is meestal een hele verantwoordelijkheid die je las bedrijfshulpverlener hebt binnen een bedrijf. Jij bent de kracht van het bedrijf als het erop aankomt. De werkgever laat daarom niet iedereen bedrijfshulpverlener worden en kiest deze zorgvuldig uit.

https://www.schoens-safety.nl/
Content-publisher

Hulp door middel van Oefentherapie Mensendieck Amstelveen

Tijdens het werk spelen wij tafelvoetbal, we kwamen er al snel achter dat wij enorm last kregen van onze rug. Dit komt omdat de tafel redelijk laag staat. Aangezien Nederlanders vaak aan de grote kant zijn. De tafel eigenlijk te laag voor ons, en krijgen dus last van onze rug. Daarom hebben wij de tafel nu hoger gebouwd door er blokjes onder te bouwen. Maar voor de rugpijn was het al te laat, iedereen had er last van. Daarom ben ik opzoek gegaan naar iemand die iets tegen rugklachten kan doen. Het liefst in groepsverband, waar zou je zoiets kunnen vinden?

De zoektocht

Daarom ben ik op internet gaan zoeken naar Oefentherapie Mensendieck Amstelveen omdat ons bedrijf in Amstelveen zit. Zo kwam ik terecht bij freedom in motion. Op de website zag ik staan dat hun in groepsverband rugklachten aanpakken. Daarom wilde wij als groep een keer langsgaan bij Oefentherapie Mensendieck Amstelveen, om te kijken of ze ons kon helpen. Via telefonisch contact konden wij een afspraak maken voor volgende week dinsdag om met ze alle langs te komen. Dit kwam echt perfect en snel uit voor ons. Door het snelle schakelen van freedom in motion hebben wij besloten om Oefentherapie Mensendieck Amstelveen te gaan volgen.

Klantvriendelijkheid

Toen wij bij hun aankwamen de dinsdag die wij hadden afgesproken met freedom in motion. Werden wij met open armen ontvangen en ze waren erg klantvriendelijk. De kosten waren ook niet al te duur gelukkig. Hierdoor konden wij makkelijk een aantal lessen nemen om de rugklachten te verminderen. Wij werden in een groep begeleid en was erg grappig om mee te maken. Na een aantal lessen kwamen wij er al achter dat de rugpijn een stuk minder is geworden. Met hulp van freedom in motion hebben wij geen rugklachten meer. Of bijna niet meer, dit is natuurlijk wat wij wilde bereiken!

Xbrl reporting tools

Xbrl is als een storm komen aanzetten voor de meeste ondernemers en ze weten niet precies wat ze ermee aanmoeten. Nu moeten ze ook nog keuzes gaan maken uit xbrl reporting tools.

Xbrl is ontwikkeld door een organisatie zonder winstoogmerk. Het is dan ook een open standaard waarvoor geen licentiekosten gelden. Alleen is xbrl enkel de taal waarmee computers communiceren. Je kunt denken aan html dit is ook een taal maar geen software of een tool op zichzelf. Bedrijven kunnen wel tools en software mee maken. Zo is er ook diverse xbrl reporting tools ontwikkeld.

Het doel van xbrl reporting tools is heel simpel. Het is bedoeld voor het rapporteren van financiële informatie over het internet. Nu zijn al diverse bedrijven verplicht tot het aanleveren van deze informatie in xbrl. Hiervoor moeten ze dus gebruik gaan maken van xbrl reporting tools. Hierbij hebben ze naturlijk wel keuzes. Er bestaan namelijk verschillende soorten xbrl reporting tools. Dit is natuurlijk ook logisch want voor html zijn er ook diverse tools. Nu zijn er al veel xbrl reporting tools beschikbaar en er zijn ook nog veel xbrl reporting tools in ontwikkeling. De vraag naar hoede xbrl reporting tools blijft dan ook toenemen naarmate de regels voor het aanleveren van rapporten veranderen.