De entree verbouwen

De entree en de eerste indruk

Postbodes en krantenbezorgers kunnen je veel vertellen over de eerste indruk. Niet de eerste indruk van een persoon maar de eerste indruk van een huis. Je kan namelijk veel vertellen over een persoon en de inrichting van zijn of haar huis naar hoe de entree (ingang) eruit ziet.

Communicatie

Iedereen communiceert de hele dag door met vrienden, collega’s of potentiële klanten. Het maakt echter niet veel uit wat je zegt of doet bij de eerste ontmoeting. De eerste indruk word in het brein van mensen in een paar seconden aan het begin gevormd en veranderd dan niet meer. Kortom de eerste indruk kan het verschil maken tussen succes en falen. Het is dan ook vreemd dat bedrijven en mensen niet meer aandacht besteden aan de ingang van hun huis of bedrijf.

De eerste indruk is belangrijk in communicatie

Iedereen wil altijd een goede eerste indruk wekken bij anderen. Toch komt het vaak voor dat de voordeur en omgeving een rotzooi zijn. Zo gauw mensen de voordeur dichtdoen zijn ze alweer vergeten hoe de entree naar hun huis er eigenlijk uitziet. Vaak vind je bij de voordeur paraplu’s, schoenen, papier, bladeren en ook verweerde deuren.

Wat zegt jouw entree over jou of jouw bedrijf?

De eerste indruk is belangrijk. Als je voor de ingang van bijvoorbeeld een schoonmaakbedrijf staat, en er staan veel vuilniszakken met rommel voor de deur, zullen de meeste mensen rechtsomkeer maken en op zoek gaan naar een ander schoonmaakbedrijf. Kijk eens naar jouw voordeel en pas dit aan aan de indruk die jij wilt wekken. Wil je een klassieke uitstraling hebben kies dan bijvoorbeeld voor zachte pastelkleuren en hout voor deur en huisnummer. Het huisnummer in Franklin Gothic bijvoorbeeld geeft een Middeleeuwse klassieke uitstraling. Een antieke stijl zoals een Griekse of Romeinse inrichting van het huis en kantoor kan versterkt worden met een huisnummer in lettertype in Art Greco of Roman fot VII. Voor een echte industriele look kies je zwarte huisnummers!

Ontbrekende huisnummers

Niets is zo ergerlijk voor een postbode dan het ontbreken van een huisnummer. Laat staan voor mensen waar je een goede eerste indruk op wilt maken. Een van de meest opvallende zaken bij een voordeur is hetgeen waar iedereen het eerst naar kijkt. Namelijk het huisnummer.

Communicatie is belangrijk in het leven van mensen en bedrijven. Het kan het verschil maken tussen succes en falen. Het eerste moment om een goede indruk te maken is bij de voordeur. Een mooie en inspirerende voordeur of entree is dan ook belangrijk. Bedenk wat jouw eerste indruk zou zijn bij jouw voordeur en kies een passende stijl die je wilt uitstralen.