De aanschaf van een gebruikte Mercedes Benz C Klasse

Mercedes-Benz, een automerk dat bekend staat om comfort, luxe en power. De meeste mensen willen er wel één hebben. De Mercedes C klasse wordt eigenlijk gezien als de instap limousine van Mercedes. Toch is het een auto met een flinke nieuwprijs. Gelukkig is er een ruim aanbod in gebruikte Mercedes Benz C klasse modellen. De meest recente C klasse is de W205, Deze kwam uit in 2013. Een versie van de W205 met een goede kilometerstand koop je al voor zo’n €20.000. Dat is een stuk lager dan de nieuwprijs.

 

Over het algemeen zijn dit zeer betrouwbare auto’s. Het kan alleen wel voorkomen dat de motor mankementen krijgt bij een hoge kilometerstand, maar dit is bij alle auto’s het geval.

Een gebruikte Mercedes C klasse kan een hele zuinige auto zijn, het ligt er alleen aan voor welke uitvoering je gaat. De C180 is zeer zuinig, maar als je voor een C63 AMG gaat zul je vaker bij de pomp staan. Dat de C klasse de kleinste limo is, wil nog niet zeggen dat hij goedkoop te rijden is. De aankoopprijs is redelijk betaalbaar, maar zaken als onderhoud en dergelijke kosten nog veel geld. Het blijft toch een Mercedes. Verder is de Mercedes C Klasse een comfortabele, luxe en ruime auto voor het hele gezin.

Zaken na de aankoop

 

Na de aankoop moet je de auto natuurlijk nog verzekeren. Als je dit gedaan hebt, kan je lekker gaan genieten van je wagen. Hoe goed een auto ook is, je kan altijd stil komen te staan door autopech. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten, maar er zijn oplossingen voor. Er zijn meerdere instanties die je kunnen helpen met auto pechhulp. Zij zorgen ervoor dat je weer verder kunt rijden, of vervangend vervoer. Als je dit geregeld hebt kun je pas echt relaxt gaan rijden.