Content Publisher
Woning en Tuin

Coniferen snoeien doe je zo

Wanneer u coniferen gaat snoeien dan is het sterk aan te raden om een goede voorbereiding te treffen. Door goed voorbereid te werk te gaan voorkomt u toekomstige problemen zoals bruine coniferen of coniferen die dood gaan. Het is dus van groot belang dat coniferen op de juiste manier te onderhouden en dat betekent dat u uw coniferen zult moeten snoeien. Het liefst twee keer per jaar want dan is uw coniferenhaag zowel in de zomer als in de winter mooi groen. Komt u er zelf niet uit of wilt u uw coniferen zelf niet snoeien dan kunt u ook uw coniferen laten snoeien.

Wat heb je nodig om coniferen te snoeien?

Voor het snoeien van uw coniferenhaag heeft u verschillende gereedschappen en materialen nodig. Allereerst heeft u natuurlijk een heggenschaar nodig. Dat kan een elektrische heggenschaar zijn maar u kunt er ook voor kiezen om een normale heggenschaar te gebruiken. Een combinatie van beiden is natuurlijk ook mogelijk. Wanneer u voor een elektrische heggenschaar kiest dan zult u hoogstwaarschijnlijk ook een verlengsnoer nodig hebben en is het dragen van oorkleppen aan te bevelen.

Tijdens het snoeien kunnen er kleine splintertjes van de coniferen in het rond vliegen. Om uw ogen te beschermen is het daarom aan te raden om een veiligheidsbril te dragen, maar denk ook aan bedekkende kleding. Sommige coniferen kunnen voor huidirritaties zorgen. Door bedekkende kleding te dragen kunt u die huidirritaties voorkomen.

Tot slot is het dragen van handschoenen nodig en zult u een trap nodig hebben om overal goed bij te kunnen. Voor het opruimen van al het groen is het handig om gebruik te maken van een bezem, eventueel een hark en vuilniszakken.

Wanneer kun je het beste coniferen snoeien?

Om coniferen succesvol te snoeien is het aan te raden om niet een zonnige dag uit te kiezen. Een bewolkte dag is in dit geval beter. Wanneer u coniferen gaat snoeien en de zon schijnt te vel dan bestaat de kans dat de coniferen zullen verbranden en de coniferen bruine plekken gaan vertonen. In het ergste geval zullen de coniferen uiteindelijk dood gaan en zult u de coniferen moeten laten verwijderen.

Daarbij speelt de periode waarin u de coniferen wilt snoeien een rol. Een erg belangrijk advies is dan ook om uw coniferen in mei en in september te snoeien. Door de coniferen twee keer per jaar te snoeien blijft uw coniferenhaag mooi onderhouden en is de kans op toekomstige problemen het minst groot.

Het snoeien van de coniferen

Zodra u de juiste dag en de juiste maand uitgezocht heeft kan het snoeien van de coniferen beginnen. Snoei de coniferen eerst oppervlakkig en richt daarbij uw focus op de meest uitstekende takken. Doe dit stap voor stap want anders bestaat de kans dat u te veel takken wegsnoeit. Knip vervolgens wat dikkere takken weg zodat de dunnere takken de ruimte krijgen om zich goed te ontwikkelen.

Wat erg belangrijk is is om de coniferen vorm te geven en de coniferen taps te snoeien. Zorg er voor dat de onderkant van de coniferen wat breder is dan de bovenkant en de coniferen dus eigenlijk de vorm van een kaars krijgen. Op die manier stelt u uw coniferenhaag in staat om zo veel mogelijk zonlicht op te vangen wat uiteindelijk de groei en bloei van de haag ten goede zal komen.

https://www.vergelijkhoveniers.nl/coniferen-snoeien/