Category Archives: Bedrijven

Content-publisher

Op schoot bij de kerstman

 

Ben jij een fanatiek kerstvierder? Die kans is redelijk groot, want er zijn in Nederland een hoop mensen die erg lang uitkijken naar de koude decembermaanden. Waarom zou je uitkijken naar die koude jaargetijden, zullen sommige mensen zich afvragen. Maar het is niet zozeer de kou waar naar uitgekeken wordt, maar de gezelligheid die de maanden met zich meebrengen. Ondanks dat het kerstfeest officieel maar twee dagen duurt, zijn de gehele voorbereidingen een stuk langer aan de gang. Vroeg in december, en soms zelfs in november zijn mensen al op zoek naar kerstsokken of een foute kersttrui. Bij kerst horen altijd een aantal tradities, en zeker de mensen die elk jaar fanatiek kerst vieren voelen zich erg verbonden met de tradities die bij het feest horen. Zo is de kerstman niet weg te denken uit het vieren van de kerst. De bebaarde man, gehuld in de herkenbare rode kleding is een fabeltje wat ooit verzonnen is, maar waar veel mensen nog steeds aan mee doen. Vooral voor kinderen is het fabeltje een erg leuk feest, zij denken dat zij van een wildvreemde cadeaus krijgen voor het goed gedragen: dit is natuurlijk eigenlijk te mooi om waar te zijn. Vaak zijn het kleine kinderen die nog geloven in het kerstverhaal, en zijn daarom ook makkelijk ‘voor de gek’ te houden. Wanneer het kind wat ouder wordt, wordt er vaak op een gegeven moment toch verteld dat het verhaal ietwat gemanipuleerd is. De kinderen weten hier vaak al het één en ander vanaf, omdat zij vanuit hun omgeving van bijvoorbeeld andere kinderen al geluiden horen over dat de kerstman niet echt is. Naarmate de kinderen wat ouder worden, worden zij een stuk minder naïef en kunnen zij dus ook bedenken dat het verhaal niet helemaal waterdicht is. Dit zorgt er vaak wel voor dat het vertellen van de ouders een stukje minder hard aankomt.

https://www.uglyxmas.nl/nl_nl/
Content-publisher

Elektrotechniek

In ieder huis bevinden zich een groot aantal kabels. Deze kabels zijn hard nodig, omdat deze er voor zorgen dat het huis bewoonbaar blijft. Denk er maar eens aan: elk lampje is verbonden met een kabel. Dat betekent dat alle stopcontacten in een huis ook bekabeld zijn, en deze lopen door de muur heen naar de meterkast. De elektrotechniek van een huis is dus een flinke hoop, omdat we steeds meer elektrisch gaan leven, wat een goede zaak is. Doordat de mens steeds meer elektriciteit gaat gebruiken in plaats van bijvoorbeeld benzine, wordt de uitstoot verminderd. Zo is het tegenwoordig gewoon om op een inductieplaat te koken, in plaats van de traditionele gaspitten. Deze verbruikten te veel van de uitputbare stoffen die schaars aan het worden zijn. Ook ovens, magnetrons en rijstkokers lopen allemaal op elektriciteit, wat het een belangrijk item maakt op de agenda van veel huishoudens. Wanneer een huishouden veel elektriciteit gebruikt, wordt het aantrekkelijk om zonnecellen kopen. Wanneer je zonnepanelen kopen kun je deze laten plaatsen op het dak van het huis, waar zij het meeste zon vangen. Met zonnepanelen kun je je eigen stroom opwekken, en zul je dit dus niet hoeven kopen bij de leverancier. Dit kan erg voordelig zijn, zeker wanneer je precies de hoeveelheid stroom die je verbruikt ook opwekt. Mocht je stroom ‘over’ hebben, kun je dit terug verkopen aan de energiemaatschappij. Dit levert extra geld op wat je eventueel weer voor andere dingen kunt gebruiken. Op deze manier kun je dus besparen op je energierekening, en het geld wat overblijft in een potje doen. Dit kun je bijvoorbeeld elk jaar doen, waarna je naar een paar jaar sparen eigenlijk een soort van gratis cadeautje hebt! Dit is een aangename verrassing voor iedereen, en is ook zeker iets om naar uit te kijken.

https://www.wijsmanduurzaam.nl/
Content-publisher

Het verschil tussen de tandarts en ortho

Bijna elk kind in Nederland moet in zijn puberteit geloven aan een aantal bezoeken aan de orthodontist. Tenzij je geboren bent met een perfect gebit, zul je langs moeten gaan bij de orthodontist. Tegenwoordig zijn we zo gelukkig dat de ortho vaak door de standaardverzekering gedekt wordt, en juist daarom hebben ook zo veel mensen een beugel. Waar kinderen met een beugel vroeger nog wel eens gepest werden, is het hebben van een slotjesbeugel, blokbeugel of buitenboordbeugel vandaag de dag de normaalste zaak van de wereld. Maar waarom moet je nou precies naar de orthodontist en niet naar de tandarts?

De orthodontist is een gespecialiseerde vakman die zich vooral bezig houd met de verplaatsingen van tanden op de lange termijn. Dit betekent dat een traject bij de ortho vaak een jaar of langer duurt. Sommige mensen gaan een traject van ruim 4 tot 5 jaar aan om uiteindelijk tot een goed gebit te komen. Of je dit het waard vindt, moet je uiteraard helemaal zelf bepalen. Het verschil tussen de ortho en de tandarts is dat de tandarts zich vooral bezig houd met het schoon en netjes houden van het gebied. Hier hoort een kies trekken ook bij, een ander woord hiervoor is extractie kies. Dit is de vakterm die wordt gebruikt voor het trekken van tanden of kiezen. Dit is vaak noodzakelijk wanneer de tand zodanig is afgetakeld dat deze geen toegevoegde waarde meer heeft in het gebit van de patiënt.

Het verschil tussen de ortho en tandarts is dus zeker aanwezig, echter zijn er genoeg situaties waarin deze twee beroepen raakvlakken hebben. Zo zijn er patiënten die naast een beugel ook nog een operatie nodig hebben. Vaak gaat dit traject dan besproken worden in combinatie met een kaakchirurg, een tandarts en een orthodontist.

https://orfeokliniek.nl/
Content-publisher

De sieradendoosjes van een vrouw

 

Een vrouw heeft nooit teveel kleding, zo gaat dat ook met sieraden in sieradendoosjes. Nog iets wat hetzelfde is bij deze twee zaken, is het hebben van een goede basis. Iedere vrouw heeft in de kledingkast wel een paar goede basics hebben die overal gecombineerd mee kunnen worden. Datzelfde geldt ook voor sieraden. Hoewel je nooit genoeg sieraden in sieradendoosjes kan hebben is wel goed om een aantal items te hebben die je altijd met alles kunt combineren. Wat voor soort sieraden in sieradendoosjes horen dan tot de basics van de sieradendoos? Nou,  bijvoorbeeld een zilveren ketting voor vrouwen, of een gouden ring. Tijdloze en mooie sieraden die goed te combineren valt met een horloge, armbanden of oorbellen.

Een glimmend of subtiel sieraad in sieradendoosjes

Glimmend en subtiel, het zijn twee tegenhangers van elkaar als het gaat om sieraden in sieradendoosjes. Toch zijn beide items een must-have als het gaat om sieraden. Iedere vrouw heeft wel een sieraad nodig waarmee je de blits kan maken. Want er is altijd wel een keer een feestje of gelegenheid waar jij de show kunt stellen. Denk bijvoorbeeld aan sieraden met een diamant of met extra glitters. Niet alleen geven deze sieraden je een glamourlook, ook laten ze je sprankelen en stralen. Ideaal voor een feestje dus. De tegenhanger van glimmend is subtiel. Subtiele sieraden in sieradendoosjes die nodig zijn om je outfit af te maken, maar die het niet overheersen. Denk aan een eenvoudige zilveren ketting voor dames die de look voor thuis of voor op het werk afmaakt. Je hoeft hier niet mee op te vallen, maar je wilt laten zien dat je weet wat klassiek en stijl inhoudt.

 Stoer en tijdloos sieradendoosjes

Subtiel en glimmend is goed, maar soms wil je ook iets anders zijn dan lief of sexy. Daarom is een stoer sieraad ook een must-have in je sieradendoosjes. Een stoere armband, bijvoorbeeld van grove schakels of oorbellen van titanium geven een hele andere sfeer aan jouw outfit. Ook brede armbanden en grove kettingen passen hierbij.  Een stoer item kan ook een lief jurkje een hele andere uitstraling geven. Zo heb je altijd wel verschillende soorten sieranden in de sieradendoosjes zitten.Content-publisher

Humanresourcemanagement

HRM is een term die nogal eens rond wordt gegooid in de bedrijvenwereld. Deze afkorting is echter niet bij iedereen bekend en de betekenis van HRM zal ook wel niet bij iedereen een belletje doen rinkelen, dus wat is HRM en wat doet het? Een hr adviesbureau en HRM zijn twee instanties die als doel hebben hr advies te bieden? HRM staat voor human resource management. Human resource gaat over de werknemers die binnen een bedrijf werken, de inzetbare mankrachten. Human resource management is dus het omgaan met de werknemers die binnen een bedrijf werken. HRM is meestal een afdeling binnen een bedrijf die over het omgaan met de werknemers gaat en is tevens een algemene term. Een hr adviesbureau is een instantie die hr advies levert aan een bedrijf en staat buiten dat bedrijf. Het verkoopt dus diensten en staat apart van de bedrijven aan wie zij hr advies leveren. De voornaamste taken van hr managers zijn het trainen van de werknemers, het ontwikkelen van het bedrijf en de relatie tussen de werknemers en de werkgevers bewerkstelligen. 

 

Ongeacht of de human resources managers dus afkomstig zijn van binnen het bedrijf of van buiten het bedrijf, hun taak blijft hetzelfde. In tegenstelling tot ‘normale’ managers, houden de human resources managers zich vooral bezig met de aspecten van het werk waar de werknemers niet per se elke dag in contact mee komen. Human resources managers houden zich zo onder andere bezig met het loon, het pensioen en het vinden van nieuwe werknemers voor het bedrijf. Naast het aantrekken van nieuwe werknemers, zijn human resources managers ook bezig met het regelen van werknemers die het bedrijf verlaten. Zij houden zich dan bezig met het geld dat de werknemer nog toekomt en eventuele persoonlijke informatie. 

 

Omdat human resources te maken heeft met zoveel verschillende vlakken, zijn er heel veel manieren om terecht te komen in human resources management. Omdat sommige human resources managers veel bezig zijn met mensen en hoe zij passen binnen het bedrijf en hoe zij van invloed zijn op de sfeer binnen het hele bedrijf, is het mogelijk om met een achtergrond van psycholoog in hr terecht te komen. Ook zijn er genoeg mogelijkheden als je al een achtergrond hebt in het werkende houden van bedrijven, aangezien je dan weet wat er moet gebeuren voordat een bedrijf succesvol kan zijn. 

 

https://www.cbbs.nl/
Content-publisher

Leatherpaint

Spring has started again and that means that, if all goes well, better weather is coming. Not that the weather has been very wintry, but we always long for the warm sun rays on our faces. It has certainly not snowed much and the mercury has not fallen below zero very often.

But we are happy again the moment we can go back for a nice day. Visit the city and enjoy a walk. When you are in the big cities you will immediately notice that it is a lot busier than in the winter.

Furthermore, the good weather is a reason to start some projects that have to be done in your house. Or just around your house. Often the garden needs a makeover after a long winter and the shed can also use a coat of paint. Especially with the nice weather, these kinds of jobs are a lot less difficult to do. For some, this will never be fun chores, but if you have to do it, you prefer nice weather.

Many people also want to change the inside of their living room, such as the living room. They then opt for new furniture and accessories. They often go to the store in the spring to buy new furniture. But sometimes that really isn’t necessary. It is very easy to give your own furniture new life.

When you have leather furniture you can give it a new color and you can edit it, so that everything looks nice again. Nowadays there are special types of paint for this. This special paint for leather is easily available on the internet. This is how you can get these resources at leatherpaint.co.uk. Even when your couch or chair is made of suede, you can still buy special suede paint to get the job done.

https://www.leatherpaint.co.uk/
Content-publisher

Auf dem Weg zur Nachhaltigkeit

Nachhaltigkeit ist ein Trend dieser Zeit. Immer mehr Menschen wollen dazu einen Beitrag liefern, aber jeder macht das auf seine eigene Art und Weise: Einer fängt mit dem Recyclen an, ein anderer probiert nicht mehr an der Fast-Fashion Industrie beizutragen und wiederum ein anderer leistet seinen Beitrag dazu, indem er biologisches Essen auf den Tisch setzt.

Eine weitere Art und Weise, an der Nachhaltigkeit der Welt beizutragen ist, länger mit den persönlichen Sachen umzugehen. Diese müssen sicher nicht gleich entsorgt werden, wenn sie dir nicht mehr so gut gefallen. Ein Zurückgang der Abfallproduktion hat nämlich verschiedene Vorteile. Die Abfallverarbeitung ist sehr umweltbelastend und darum ist es wichtig, diese zu reduzieren. Auch muss nicht mehr so viel produziert werden, wenn wir alle etwas weniger schnell wegwerfen.

Viele Menschen geben z.B. ihre alte Couch weg, wenn diese nicht mehr so gut in ihr Interieur passt. Das geschieht oft nach einem Umzug, einem Umbau oder auch ganz einfach, wenn sie die Farbe nicht mehr leiden können. Aber das ist doch schade, denn man könnte noch so viel aus diesen Sachen machen.

Einer Ledercouch kann beispielsweise schon mit etwas Farbe ein neues Leben geschenkt werden. Hat deine Couch also nicht mehr die Farbe, die zum Rest deiner Wohnung passt oder ist diese im Lauf der Jahre etwas verfärbt? Nicht traurig sein, denn mit der richtigen Bearbeitung mit Lederfarbe sieht diese wieder wie neu aus. Du kannst dieselbe Farbe wiederwählen, aber auch einen ganz anderen Farbton für die Lederfarbe aussuchen.

Das gilt natürlich nicht nur für Ledermöbel, eine Lederjacke kann ebenso wieder wie neu aussehen, wenn diese gefärbt wurde. Möchtest du gerne schwarze Schuhe, aber du hast wohl ein Paar weiße Sneakers im Schrank stehen, die du niemals anziehst? Diese weißen Schuhe kannst du einfach mit schwarze Lederfarbe schwarz färben. Lederschuhe färben, damit kannst du auf eine nachhaltige Art und Weise deine eigenen neuen Schuhe kreieren. Dieser Umgang mit deinen Sachen sorgt dafür, dass die Dinge viel länger haltbar bleiben.

https://www.Lederfarbekaufen.de/
Content-publisher

RVS finish

RVS materiaal

RVS, is materiaal wat aangeduid wordt als roestvast of roestvrij staal. Inox is ook een benaming die kan worden gebruikt. RVS is een legering van verschillende materialen zoals ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Roestvaststaal bestaat uit verschillende staaltypes, die voor verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt. Bijvoorbeeld het type 301 kan worden gebruikt voor aanrechtbladen, buisconstructies (trapleuning) en wieldoppen. De mate van sterkte hangt af van de legering. Deze soort is een chroom-nikkel materiaal met grote trekkracht. Er zijn meer dan 50 staaltypes die allemaal hun eigen pluspunten hebben. Van Geenen metaalfinishing zorgt voor een perfecte afwerking van staal. Zij hebben inzicht in de juiste RVS finish voor elk type staal.

Handmatige RVS finish

Van Geenen is gespecialiseerd in het handmatig polijsten en slijpen van RVS. Dit traditionele ambachtswerk wordt gedaan door professionals die hier dagelijks mee bezig zijn. Met 40 jaar ervaring en kennis op het gebied van RVS finish, is van Geenen één van de meest vooraanstaande metaalfinishingbedrijven in Nederland. Dit erkende bedrijf is bezig met het continue optimaliseren van hun werkwijze. Ze proberen door steeds weer positieve veranderingen aan te brengen, de hoogst mogelijke kwaliteit te waarborgen. Elke vorm kan met de juiste RVS finish methode, worden voorzien van een mooi gepolijst en geslepen materiaal. Niet alleen RVS finish, maar ook het polijsten van aluminium, messing of andere Non-Ferro materialen, wordt altijd met alle deskundigheid die men in huis heeft bewerkt. Producten worden altijd schoon en goed verpakt afgeleverd aan de klant.

RVS finish uitvoeringen

Een aantal finish uitvoeringen zijn:

  • Slijpen op korrel
  • Slijpen en polijsten op ruwheidswaarde (RA-waarde)
  • Borstelen/Scotch Brite
  • Hoogglans slijpen
  • Lasnaden en bewerkingssporen slijpen

Oppervlaktefinish is een gespecialiseerde bewerking, die bij van Geenen met de hand kan worden gerealiseerd. Maar ook door gebruik te maken van hypermoderne apparatuur zoals de langbandslijpmachine. Deze kunnen platen slijpen met afmetingen van 16.000 x 6000 mm. Hoe dikker de plaat hoe hoger de moeilijkheidsgraad van polijsten en slijpen. Met de gespecialiseerde langbandslijpmachine heeft van Geenen de juiste apparatuur in huis om elke wens te bewerkstelligen.

Uitgebreid machinepark

Om de juiste RVS finish te verkrijgen heeft van Geenen een uitgebreid machinepark, welke toegespitst is op snelle levering en scherpe prijzen. Het machinepark bestaat o.a. uit verschillende breedbandmachines die kunnen worden gebruikt voor de meest uiteenlopende snijdelen van onbeperkte diktes. Ook een 5-kops slijpmachine is een apparaat wat o.a. kokers en strippen kan slijpen. Kijk voor alle informatie op de website van van Geenen.nl.

https://vangeenen.nl/rvs-borstelen-van-geenen/
Content-publisher

Hoe overleef je je verbouwing?

Een verbouwing is niet niks. Er komen vaak ruzies aan te pas en het is toch wel heel wat werk. Zo hebben wij een aantal tips zodat jij de verbouwing kan overleven. Maak allereerst een overlevingsplan. Hierbij moet je een bepaalde planning maken en er al deels vanuit gaan dat het niet vlekkeloos zal verlopen. Zo zal het wel het geval zijn dat er dingen niet gaan zoals je dat zou willen hebben. Verder moet je het erg goed organiseren. Maak een plan en houd je ook aan deze planning. Zo krijg je een beter overzicht van de zaken die nog gedaan moeten worden. Wees verder ook georganiseerd qua spullen. Denk hierbij alleen al aan de bouten en moeren die overal liggen of van die lasmoeren die tussen alle spullen liggen. Hou het dus georganiseerd en zorg voor een duidelijk schema waar alles op staat waar alles ligt en wat allemaal af moet zijn. Hierdoor heb je een beter overzicht en zullen er minder snel spullen kwijt raken of ben je langer bezig met het zoeken naar spullen dan uiteindelijk werken met de spullen. Verder moet je eruit gaan van dat je niet alles zelf kan doen. En natuurlijk wil je zoveel mogelijk zelf verrichten aangezien het uitbesteden van werk wel een stukje duurder is dan als je het zelf doet, maar je kan nou eenmaal niet alles zelf doen of je moet wel heel technisch zijn. Verder weet je dan wel zeker dat dit werk goed verricht wordt, aangezien een gespecialiseerd bedrijf hieraan te werk gaat. Verder kan jij dan verder met andere delen van de verbouwing waardoor je sneller klaar bent en dus sneller uit deze hel komt. Als laatste tip kan ik meegeven dat je niet te lang moet doen over het uitzoeken van spullen. En tuurlijk is het belangrijk maar ga niet eindeloos voor die tapijtwinkel staan.

https://moerenbout.nl/
Content-publisher

Kerstboom online bestellen of in de winkel?

De kerst komt er weer aan. Zo hoef je alleen je radio nog aan te zetten of je hoort al weer alle kerstliedjes voorbij komen. Daarom zijn we weer aan de beurt om kerstbomen te kopen. De kerstboom is het meest iconische symbool van de kerst. Zo heb je ze in alle soorten en maten en heeft vrijwel iedereen een kerstboom tijdens de kerst in huis staan. Maar tegenwoordig hoef je niet langs de weg een kerstboom te kopen. Want je kan ook een kerstboom bestellen via het internet. Maar dan is het nog lastig om te weten welke kerstboom goed in jouw kamer past. Zo moet de boom niet te klein of te groot te zijn en ook niet te dik of te dun zijn. Daarom kan je online ook de afmetingen van de boom die je wilt hebben doorgeven. En dan is nog de vraag of je voor zo’n kant en klare kerstboom gaat kopen waarbij je een heel pakket krijgt met alles erop en eraan. Hierdoor hoef je zelf niet meer verder te zoeken en heb je meteen een kant en klaar pakket. Of ga je voor een kunstkerstboom. Deze worden tegenwoordig zo echt gemaakt dat veel mensen hier voor gaan. Maar een echte kerstboom heeft natuurlijk wel iets bijzonders. Toch vragen sommige mensen zelfs aan de bewoners, is dat een echte kerstboom of een kunstkerstboom? Aangezien de kunstkerstboom zo ontzettend echt wordt gemaakt. Verder is het ook makkelijker om dus online een kerstboom te bestellen. Denk hierbij aan dat je meteen een grote keuze aan kerstbomen hebt en dat je meteen een heel pakket met kerstballen en versiering erbij kan kopen. Zo hoef je niet eerst nog een paar winkels langs om de perfecte samenstelling te krijgen. Voor meer informatie kan je op de website www.xmasdeco.nl kijken of bellen naar de klantenservice.

https://www.xmasdeco.nl/