Category Archives: Alarmsysteem

Content-publisher

Hoe u uw huis goed kunt voorbereiden op winterweer

Hoe u uw huis goed kunt voorbereiden op winterweer

Tussen vriestemperaturen en gladde oprijlanen, is het nodig om huizen in de winter veilig te houden, een goede planning. Bereid u voor op koud weer met de onderstaande veiligheids- en milieumonitoringapparatuur en algemene veiligheidstips van ons van slotenmaker Amsterdam.

Winterweermateriaal Must-Haves

Hoewel extreem winterweer niet kan worden vermeden, zijn er voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen om u beter voor te bereiden. Aangezien de temperaturen dalen en de sneeuw valt, overweeg de volgende apparatuur om uw huis veilig te houden:

 • Slimme thermostaten. Beheers de thuistemperatuur, zelfs wanneer weg. Zorg voor een aangename temperatuur en voorkom dat leidingen bevriezen of barsten.
 • Water- en overstromingsdetectoren. Plaats watersensoren in de buurt van blootliggende leidingen om tijdig meldingen te ontvangen via smartphone, tablet of laptop als een pijp barst.
 • Koolmonoxide. Risico op koolmonoxidevergiftiging neemt in de winter toe door open haarden en zuurstofgebrek door gesloten ramen. Installeer een koolmonoxidedetector om te beschermen tegen deze stille en geurloze bedreiging.
 • Back-upbeveiligingsverbinding. Winterstormen kunnen leiden tot stroomuitval. Zorg voor een back-upplan om de beveiligings- en milieumonitoringsystemen actief te houden. Mobiele, radio- of internetcommunicatie zijn goede back-upopties om te zorgen voor continue bewaking van uw beveiligingssysteem, zelfs als de standaard telefoondienst wordt onderbroken.

Best practices voor de winterveiligheid

Naast de bovenstaande apparatuur zijn er nog andere best practices om deze winter veilig te blijven:

 • Controleer voor u vertrekt de lokale weersvoorspellingen om veilig te blijven op de weg. Sommige alarmpanelen en mobiele apps bieden de huidige weersomstandigheden.
 • Wees voorzichtig met zwart ijs bij het lopen op opritten en trottoirs. Om ijsvorming te voorkomen, schuift, ploegt en legt u de juiste ijsmelt op oppervlakken indien nodig.
 • Zorg dat batterijen in beveiligings- en omgevingsgevaarlijke apparatuur nog steeds werken.
 • Maak een noodpakket, mocht je ingesneeuwd raken of de stroom uitvallen. Inclusief zaklantaarns, niet-verbreekbaar voedsel, water en dekens.
 • Laat de temperatuur van je huis niet onder de 55 graden dalen.
 • Bij het binnengaan of verlaten van uw huis, sluit ramen en deuren goed af om te voorkomen dat er koude lucht binnendringt.
 • Reinig regelmatig ovens, ruimteverwarmingstoestellen, schoorstenen en radiatoren om branden te voorkomen.

Raadpleeg Gebruikershandleidingen

Huiseigenaren kunnen leren over specifieke beveiligingsapparatuur, zoals bewakingscamera’s en beeldsensoren, door gebruikershandleidingen te raadplegen. Deze bieden instructies voor correct gebruik en onderhoud en zijn handig voor snelle naslag.

Uw serviceprovider kan ook aanvullende online bronnen en technische ondersteuning bieden om u te helpen vertrouwd te raken met uw beveiligingssysteem.

http://www.locksecure.nl/slotenmaker-amsterdam