4 voordelen die artisjok tot een topkeuze maken

Ten eerste, voordat we tot de voordelen komen, als er één veelzijdige groente in de wereld van voedsel is, dan moet dat de artisjok zijn. Het wordt beschouwd als een zeer essentieel onderdeel van de mediterrane keuken, mensen in Europa zijn er absoluut dol op, en evenzo gaan we u genoeg redenen geven waarom u de volgende keer artisjok moet kopen wanneer u ergens anders boodschappen gaat doen. van de wereld of doe het online.

We gaan de gezondheidsvoordelen die men kan behalen met artisjokken afbreken door ook licht te werpen op de voedingswaarde. Het resultaat is dat u een goed idee krijgt waarom we zo veel nadruk leggen op de betekenis ervan in uw leven.

1.  Uw hartgezondheid verbetert

Misschien wel het beste van artisjokken is dat ze boordevol rijke mineralen zoals kalium, magnesium en fosfor zitten en samen worden ze allemaal als geweldig beschouwd om de gezondheid van ons hart te verbeteren. We raden je ook aan om de bladeren van artisjokken te eten, omdat ze ook een sleutelrol spelen bij het verlagen van het slechte cholesterol (LDL) en het verhogen van het gehalte aan goede cholesterol (HDL of omega-3-vetzuren).

Als slechte cholesterol zich begint op te hopen in de slagaders van het cardiovasculaire systeem, resulteert dit in een blokkering van de bloedstroom en kan dit ook leiden tot een fatale hartaandoening. Dus de vezels die in artisjokken aanwezig zijn, maken de bloedvaten en slagaders gezond.

2.   Verhoogt de conditie van uw lever

Wist u dat als u uw lever behandelt met artisjokken, deze het beste lang zal blijven werken? Aangezien de lever het grootste orgaan in het lichaam is dat verantwoordelijk is voor vele functies, zoals energie opslaan, voedsel verteren en ook af en toe gifstoffen uit het lichaam verwijderen, is het belangrijk dat u het gezond houdt.

Er zijn twee antioxidanten aanwezig in artisjokken, cynarine en silymarine, die de algehele gezondheid van uw lever kunnen verbeteren in tegenstelling tot al het andere, omdat ze de aanwezigheid van gifstoffen verminderen en ze ook uit de lever en het lichaam verwijderen.

Ook zijn er fenolen en zuren aanwezig in artisjokken die de rol van stimulatie spelen en schadelijke gifstoffen uit het lichaam verwijderen, samen met de productie van gal.

3.   Vlotte darmbewegingen, geweldige spijsvertering!

Zoals hierboven vermeld, zijn artisjokken samengesteld uit geweldige voedingsvezels, die vervolgens zichtbaar worden om het spijsverteringssysteem beter te laten werken. Het hele proces werkt op zo’n manier dat vezels bulk naar de ontlasting duwen en waardoor onze stoelgang regelmatig blijft, terwijl ook de kans op obstipatie wordt overwonnen.

Sommige gezondheidsdeskundigen zeggen ook dat artisjokken ook ontstoken galblaas kunnen kalmeren.

4.   Houdt uw bloeddruk op peil

Artisjokken bevatten ook kalium dat de effecten van overtollig natrium kan neutraliseren, waarvan we allemaal weten dat dit de belangrijkste reden is achter hoge bloeddruk. Het kalium van artisjokken in het lichaam vervangt elektrolyten om de negatieve effecten van natrium te neutraliseren en dat is ook de reden waarom het een geweldig item kan zijn om in je winkelwagentje op te nemen wanneer je online groenten gaat bestellen, vooral als je te maken hebt met diabetes.