Content Publisher
Webdesign

360 graden rondom de klant

Hoe krijg je klanten in deze tijden van digitaal shoppen nog zover dat ze jouw winkel binnenstappen? Het antwoord op deze uitdaging wordt steeds vaker gezocht in het bieden van een totaalbeleving voor de klant. Licht, beeld, geluid en zelfs geur worden ingezet om van het bezoek aan jouw winkel iets bijzonders te maken. Die totaalaanpak, wordt de 360 graden beleving genoemd.

De juiste sfeer op het juiste moment

In de ochtend vind je andere dingen aangenaam dan in de avond. Daar waar je in de ochtend misschien graag omringd wordt met lichte kleuren en frisse geuren, voel je in de avond liever zachte warme geuren en kleuren om je heen. Nu is het natuurlijk lastig om tweemaal per dag je winkel te verbouwen. De geïntegreerde lichtoplossingen van QYN geven je echter de mogelijkheid om de sfeer in je winkel met één druk op de knop aan te passen aan het moment van de dag, het weer of het jaargetijde. Ook met geuren kan dit effect bereikt worden. Geur kan je helpen om een hele specifieke geur aan jouw winkel te koppelen (denk aan Rituals). Geur en licht zijn daarmee belangrijke elementen van de 360 graden beleving.

Beeld en geluid

Beelden zijn belangrijk voor een klant. Hij ziet actuele aanbiedingen en wordt op het juiste moment benaderd met calls-to-action. Maar het belang van muziek mag ook niet worden onderschat. 90% van het winkelend publiek zegt eerder een winkel met muziek binnen te stappen dan een winkel waar het stil is. Volgens 77% van het publiek werkt de muziek ook nog eens sfeer verhogend en niet minder dan 60% zegt meer tijd in een winkel te spenderen als er muziek gedraaid wordt. Als onderdeel van de 360 graden beleving is het een manier om voor de klant de ideale winkelervaring neer te zetten.